Myyty:62cm Peugeot Tourmalet -90 runkosetti

Kuvan mukainen 20v herkkupala myynnissä. Ei käytetty, lähes NOS :wink:

lisää kuvia täällä

Mukana on haarukka, ohjainlaakerit, stemmi, keskiö, satulatolppa. Tuo stemmi on 12.5 cm. Voidaan vaihtaa pienempään. Vuosimalli 90 luvun alusta.

Hintatoive 125 Euroa, runko on Vaasassa.

mr @ sci.fi

Nyt kun kauppaa on käyty lähes 2 vuorokautta tingitään hinta tasan sataseen. Ei tätä halvemmalla saa uusia runkoja mistään.

Anyone ?

Vaakaputken pituus? Jos kohtuu lyhyt niin olen kiinnostunut.

Vaakaputki mitataan heti kun pääsen kotiin töistä :wink:

Vaakaputki 59cm, korkeus 62cm c-t, joten c-c on sitten vähän vähemmän. vaakaputken ja satulaputkenkulma 76 astetta. Keskiöakseli 120mm, kierteistä en tiedä muutakuin että ovat hyvässä kunnossa. Satulaputki 24mm, tulee kauppaan. Stemmi normi 22.2mm, tulee mukaan kauppaan, pituudesta voi esittää toiveita.

Sivukuva jos haluaa mittailla kulmia:

http://lh6.ggpht.com/_22ABBizNbOQ/S4bOUrFN6II/AAAAAAAAHMk/fWM6lg47Pag/s720/Helmi2010%20090.JPG

Tourmalet klikattu.

MrVelo - 14:10, 26.2.2010 » Sivukuva jos haluaa mittailla kulmia:
Jaa-a, oisko 73 astetta vain tuo satulaputki? Sitten olisi mennyt minullekin pituuden puolesta.
MrVelo - 15:28, 26.2.2010 » Sivukuva jos haluaa mittailla kulmia:
Anteeksi offtopic, mutta miten nuo kulmat pystyy mittaamaan kuvasta? Onko siihen jotain pätevää työkalua ihan?

^ Eiköhän kaikilla yleisimmilä kuvankäsittelyohjelmilla onnistu. Gimp:llä muun muassa, se on ilmainen ja taitaa toimia useimmilla alustoilla.

Kiitos, vaikka kokemusta moisista ohjelmista onkin, en silti osannut ajatella että vakiona löytyisi tuollainen ominaisuus.
Täytyypä mittailla nyt oman rungon kulmat.

Sirkus - 15:49, 26.2.2010 »
MrVelo - 15:28, 26.2.2010 » Sivukuva jos haluaa mittailla kulmia:
Anteeksi offtopic, mutta miten nuo kulmat pystyy mittaamaan kuvasta? Onko siihen jotain pätevää työkalua ihan?
Jos kuva on otettu tasan sivulta, voi verrata toisien pyörien vastaaviin kuviin. Näin minä tein, vaikkakin tuo kuva ei ole aivan tarkkaan sivukuva (eturengas on suurempi kuin takarengas. Riittävän tarkka kuitenkin.), ja pääsee näin melko tarkkaan tulokseen. Asteen päähän väittäisin, jos ei oikein sattunut mun silmällä mulkasu.

Tässä on hyvä kuva kulmista, ja tärkeästä reach-mitasta, joka kertoo oleellisen rungon pituudesta. http://www.all3sports.com/sizingcharts/cervelor3geo.jpg

Linssi vääristää aina ja harva kuva on oikeasti suoraan sivulta. Mut kaipa asteen tai ainakin parin päähän vois hyvästä kuvasta mitata. Runkogeometrioiden erot vaan mitataan puolissa asteissa… Mutjoo, kuten sanottua, sinnepäin pääsee.

^ Kyllä mutta ei linssi aina vääristä eikä kameran objektiivi. Tässäkin on tärkeää oikea käyttö, kuten on mittavälineidenkin lukemisessa ja kuvia vertailtaessa kuvien lukemisessa. Kuva pitää ottaa myös tarpeeksi kaukaa eli vääristämätön perspektiivi on tärkein asia tällaisessa.

Jollain koululaiskulmaviivottimella jos tuosta vaakaputken ja satulaputken välistä katsoo (mikä on slouppaamattomalla vaakaputkella mahdollista), ei pääse kyllä kuin usean asteen tarkkuuteen. Mittaajasta kyllä jälleen myös paljon kiinni, että osaa katsoa silmällä oikeasta perspektiivistä verraten runkoputken reunaan. Pitäisi olla mahdollisimman iso kulmamitta, niin pääsee lähemmäs todellisuutta.

Kiitokset vielä MrVelolle! Runko on siis todellakin uudenveroinen, eikä siitä löytynyt mitään säiltyshankaumia kummempaa. Piti tuohon filistellä jotain henkevää osaa, mutta kasasinkin sitten ajokuntoon pelkästään kotoa löytyneistä palikoista. Koko on täysin passeli, joten tuohon voisikin hieman panostaa uusien kiekkojen muodossa. Jos laittais vaikka Rigidan DP18 ja kirkkaat kammet…