MVO: Rossin Infinity 50 cm, Camus 45x48, "bullmoose" ym

Rossin Infinity ~1988 50 cm runkosetti - 50 €

Tunturin maahantuoma hinnat alkaen -mallin aikansa harjoituskilpapyörä pienimmässä koossaan, alkuperäisestä Ofmegan osasarjasta jäljellä vaan ohjainlaakeri.

Mainos: Kilpapyöräilijä -89

Ajoin tällä 650B-konversiona viime syksynä PajaTourin Turku-Kirkkonummi -osuuden

Mitat:

-pystyyn 50 cm
-vaakaan 48 cm (keskeltä keskelle)
-takahaarukan (chainstay) pituus vaakaan 43,5 cm haarukanpään hahlon päästä kampiakselin päähän
-haarukanpäiden etäisyys (spacing) 126 mm eli 6 lehtiselle

Speksit ja standardit, muuta

-Paino tulossa
-Alkuperäinen Ofmega ohjainlaakeri, voin tarvittaessa mitata ruotoputken
-Columbus Aelle -putkisarja (speksit taulukossa Camus-pyörän alla)
-1" = 25,4 mm satulaputki
-70 mm ITA keskiömuhvi, kierteiden kunto kyseenalainen: paikallaan olevan internetin halvimman konelaakerikeskiön sai kiristettyä siedettävästi paikalleen ainoastaan käyttämällä metritolkulla teflonnauhaa eli ns. putkiteippiä. Kuva kierteistä alla.
-Muuten pitäisi olla rakenteellisesti ehjä, mutta maali rujossa kunnossa

Tässä vielä 650B-konversiona

Camus 779 46x49cm 28" cx / rando runkosetti

Camus pääsee siirtymään seuraavan omistajan haltuun. Ranskasta rahdattu, erikoisen pieni, tuntemattoman pikkupajan valmistama runkosetti 70-luvulta 28" vanteille.

70 € Sis. Runko, etuhaarukka, ok parittomista osista koottu ranskalainen irtokuulakeskiö ja ohjainlaakeri, jarrutapit, haarukanpäiden säätöruuvit, ostajan halutessa kuvan Simplex-vaihtaja ja siihen paritettu Huret-kitkavipu

(please ignore hessuhopomainen ohjaamokokeilu)

Mitat: vaakaan n.49 cm keskeltä keskelle, pystyyn n. 46 cm keskiön keskeltä satulaputken päähän.
28-622 -renkailla vaakaputki asettuu n. 75 cm korkeudelle maasta. Paino oli myyjän mukaan koko runkosetille jotain 2,6 kg, enkä ole tätä lähtenyt tarkistamaan. Alle kolmelta kilolta minusta vaikuttaa. Takana haarukanpäiden väli taisi olla reilut 12 cm eli 5- tai 6-lehtiselle rataspakalle, edessä n. 95 mm.

Tämän kokoisen rungon tekeminen Bocaman standardimuhveilla(=normaalilla keula- ja satulaputken kulmalla) on vaatinut geometrialta keskiön korottamista, minkä myötä todnäk. randonneuse -käyttöön tehdyssä rungossa on maavaran puolesta cyclocross-potentiaalia :grinning: 28 mm renkailla keskiön akseli taisi asettua noin 30 cm korkeuteen maasta. As is rengaskoon maksimi vaikuttaa olevan etuhaarukan puolesta n. 28 mm ilman lokaria, mutta viilaamalla voisi saada isommankin mahtumaan aika helposti. Taakse meni ainakin 32 mm ongelmitta. Takahaarukka ei ole ihan täysin suora, tai ainakin jarrutolpat eivät ole ihan täydellisesti keskitetty. Ei ole haitannut, kun jarrupalaa on voinut ottaa toiselta puolelta pari milliä lähemmäs kehää. Kuvan kiekko ei ole suorassa, maantierengas mallintaa takahaarukan leveyttä.

Standardit: ranskalaiset kierteet ohjainlaakerille ja keskiölle (mukaan ok irtokuulalaakerit) 1" satulatolppa, normaaleista 22,2 mm stemmeistä useimmat menee ongelmitta, kunhan ei yritä tunkea liian pitkälle. Kierteetön ja stoppariton Simplex-vaihtajankorvake - mukaan saa halutessaan yhteensopivan Simplex SX410-vaihtajan (kuva ylhäällä), jossa on vähemmän muoviosia kuin tuon ajan Simplexeissä yleensä. Kuulemma Simplexien ohella Campagnolo Rally sopii tuohon korvakkeeseen myös, mutta korvakkeen kierteyttäminen ja rajoitinpultille sopivan pykälän viilaaminen ei ole iso homma, jolloin voi asentaa käytännössä minkä tahansa standardivaihtajan.

Pyörässä on ollut alunperin ilmeisesti suhteellisen harvinaiset Mafac Jacky-cantijarrut (kuva netistä)
20031118_165543_02DCFBEF
Joissa erikoinen kiinnityspultti näyttelee myös jarrutapin virkaa


Onnistuin kuitenkin tuurilla löytämään M6-kierteiset jarrutapit, joiden ansiosta voi asentaa muitakin cantijarruja - tappien väli tosin on kapeampi kuin uudemmissa pyörissä, joten yhteensopivuus selviää vain kokeilemalla.

Putkisarja on Atelier de Maison Rougen (AMR) valmistama Camus 779. Nämä saumatut putket olivat helppoja työstää ja siksi pienempien tekijöiden suosiossa. Lisätietoa alla


Muuta:

ITM Special erikoiskevyt 23,6 mm ohjaustanko 20 €

En ole punninnut mutta kevyimpiä alumiinitankoja joita oon käsitellyt. Suurempi putken halkaisija mahdollistaa ohuemman seinämävahvuuden.
Naarmuja, ja vaihdevivun pannan jättämä pieni lommo (ks. kuva). Mukaan saa käppäiset mutta kevyet jarrukahvat ja venytetyt lyhyet gripit, koska maantiepaksuiselle mutta ei-droppitangolle sopivia tuntuu olevan vaikea löytyää. Ehkä TT-tyyppiset “lihakoukut” vois toimia, vaikka herätti itsellä pelkoa ohikulkijoiden takinliepeeseen tarttumisesta :smiley:

Halkaisija kädensijan kohdalta 23,6 mm
Ohjainkannattimen kiinnityskohdasta 25,4 mm
Leveys 56,5 mm
Syvyys noin 16 cm
Suoran eli kädensijan osan pituus noin 12,5 cm

Nopsa “köyhän pyöräilijän bullmoose” ohjaustanko-kannatin 15 €

Huom. kannatinosan halkaisija

Peräisin Nopsan 80-90-lukujen taitteen nuorten “maastopyörästä”, jossa sen ajan kotimaisten peruspyörien tapaan ohjainkannattimen kiilasysteemin sijaan haarukan ruotoputki päästä halkaistu ja sen ympärillä kiristinpanta. Sanoisin, että riittävän lähellä 80-luvun BMX- ja joissain maastopyörissä käytettyä 21,1 mm standardia, ja mahdollista laittaa pultti sekä kartiomallinen kiila, jolloin toimii myös ilman tuota edellä kuvattua kiristyssysteemiä.

Leveys 565 mm
Syvyys (Ks. kuva) n.13 cm
Kannatinosan pituus 17,5 cm
Painava, alapuolelta ruosteessa, mutta materiaalivahvuuden huomioiden en olisi huolestunut :grin:

Selle Monte Grappa satula, pehmustettu, keinonahka NIB 30 pidän toistaiseksi

MKS Half Clip w/leather puolihäkit, uudet NIB 10 €

Dia Compe DC139 tangonpäämalliset jarrukahvat 18 mm sisähalkaisijalle, hieman kuluneet ja likaiset + uudet näille tarkoitetut gripit vaijerin uralla NIB = 15 €

Bike Ribbon Pro tankonauha NIB 8 6 €
Kiiltävä punainen nahkajäljitelmä

Saccon jarrupalat teräsvanteelle, uudet 5 €

NIB = New in Bag, uusi käyttämätön tuote pakkauksessa

Sijainti Helsinki/Viikki, postitus onnistuu ostajan laskuun

Könttä- ym. diilejä voidaan neuvotella.

Ostetaan/Vaihdetaan:

-22,0/25,4mm stemmi

-isohko etutarakka

-joku siisti vanha etulamppu

-38~42 -584 renkaat, esim. Michelin World Tour, Panaracer Col de Vie, Panaracer Gravelking SK / SS, vaihdossa Panaracer Gracelking Slick gumwall

-kirkas 584/650B/27,5" vannejarrukehä, 36 reikää, 1-2kpl

Myydyt
SunTour V-GT Luxe takavaihtaja, Vx-etuvaihtaja, Sprint-vivut / myyty koko setti
MKS GR-9 + Half Clip, myyty
A’ME Tri Star gripit NOS NIB Made in USA myyty
RED Cycling Products RaceTape Velour mokkanahkaa jäljittelevä tankonauha NIB myyty

1 Like

Myytyjä poisteltu ym

Lisätty uusia tuotteita

Porteur-tarakka lisätty

Myytyjä poisteltu

Ilmoistusta päivitetty

Lisätty uusia tuotteita

Päivitystä

Päivitys & alennus

Pelagon Bristol tai Borgå runkona tai runkosettinä voisi kiinnostaa S- eli 52 cm koossa, jos löytyisi hyvä diili. En tiedä onko näitä ollut koskaan varastomyyjäisissä tms., viimeisimmät traagisesti missasin.

Uusia lisätty

Hintoja halveerattu

Myytyjä päivitetty

Päivitetty tuotteita

Lisätty tavaraa

Lisätty kuvia