Muualla myynnissä

Joo tässä on tullut jo mietiskeltyä olisko kustannusten puolesta järkeä ottaa pieni roadtrip Ouluun.

Oma ilmoitus. Harvinainen Rossin (ei ole toista tullut vastaan) ja Peugeot.

Varmaan sen takia että tuo ei todennäköisesti edes ole mikään Rossin

Oisin sanonu saman :smiley:

Eka omistaja on ostanut tämän pyörän pyöräliikkeestä ja varmaankin takuulapussa lukee Rossin. Meille pyörä tuli hyvin alkuperäisen näköisenä kippurasarvisena 12-vaihteisena maantiepyöränä.

Missä vaiheessa pyörä saa nimensä.

Kertokaapa lisää Rossin-historiaa. Liimailiko maahantuoja runkoihin Rossin-tarroja. Mistä rungot tulivat.

Rossiniahan on vähän vaihtelevasti kai tuotu useammankin kuin yhden tahon toimesta, mutta tunturi ainakin jossain vaiheessa noita toi maahan.

Tuolla topsussa ainakin käsiteltiin yhtä tunturiaikaista rossinia ja mm tällasta kommenttia oli:

Edellinen viestini oli vähän suppeasti kirjoitettu. Eli runko on siis Tunturilta hankittu ja siinä asb on oikeassa eli se ei todista että runko olisi Rossin. Tarkistin kuitenkin asian henkilöltä, joka on nämä rungot aikoinaan hankkinut seuralle ja ajanut niillä kilpaa. Hänen mukaansa runko on aito Rossin. Seura osti Rossin ratapyöriä ja maantiepyöriä. Osa pyöristä oli Tuntureita jotka maalaattiin/tarroitettiin Rossineiksi. Aidot Rossinit tulivat paremmilla osilla, kuin Tunturi/Rossinit, mutta yhdennäköisyyden vuoksi Tuntureista tehtiin Rossineita. Kyseisen pyörän osat ovat vaihtuneet moneen kertaan sillä pyörällä on ajettu kilpaa ja osiksi on valikoitunut käyttöön sopivia osia. Seuralla on edelleen hallussa pyöriä joissa on kiinni vain alkuperäisiä osia. Seuralla on esimerkiksi tämän langan pyörää vastaava pyörä campagnolon Recordin osilla, jotka ovat sen alkuperäiset osat.

Että mitä johtopäätöksiä aiheeseen liittyen voi tehdä. Kyseessä voi olla suurella todennäköisyydellä esim tunturin valmistama rossiniksi tarroitettu runko. Onko tuo tehty sitten rossinin siunauksella vai vaan oman mielen mukaan suomessa, sitä on mahdotonta arvioida, mutta oma veikkaus olisi se, ettei toi ole rossinin tekemä runko vaan todennäköisemmin tunturin. Onko toi sitten aito rossini vai ei, se lienee vähän sitten tulkintakysymys. Kai se siinä mielessä on “aito” että se on rossinina myyty. Mielenkiintoisempaa ehkä kuitenkin on tuo historia noiden rossineiden suhteen vaikkei tuo rossinin pajalta olisi tullutkaan.

Vähän vaikea varmaksi nähdä kuvista, mutta tuon Rossinin takajarrusilta näyttäisi olevan tuollainen karu levy, joka on aika puhdasta suomidesignia pyörissä. Samanlainenhan on vaikka Kuningaskulkurissa.

Jep ja muhvit suoria ilman mitään koristeelllisuutta yms

Tampereella Tuntsaa 90€.

https://images.tori.fi/api/v1/imagestori/images/7901888941.jpg?rule=medium_660
https://www.tori.fi/pirkanmaa/Tunturi_Scambo_80623797.htm?ca=11&w=1

Rossinista vielä vähän.

Tunturi on Rossinin ainoa maahantuoja. Lähes kaikki pyörät koottiin Turussa. Tunturilla ei tehnyt yhtään muhvirunkoa markkinoille, vain hitsattuja. Kaikki Tunturin välittämät Rossinit ovat peräisin Italiasta Rossinin tehtailta.

Nämä tiedot sain tänään pitkän uran, 37v, Tunturilla tehneeltä toimihenkilöltä.

Nyt kun omat tietoni ovat saaneet vahvistuksen, päätimme pitää tämän harvinaisen italialaisen Rossinin tallissamme.

Kiitokset mielenkiinnosta !

Stragglerin 650b-keulaa vaikka siihen sun Rolleriin:

Ei tää nyt roimasti uutta halvempi tosin ole.

Joku korjaa, jos olen väärässä, mutta eikös noita Rossineita tehnyt Italiassakin useampi eri paja ennemmin kuin yksi “Rossinin tehdas”?

Eikös tossa sanota tehtailta?

Joo siis ilman muuta tollasissa rungoissa mielenkiintosinta on toi suhtellisen monipuolinen historia tän rossinin suomiskenen suhteen vaikka itse runko tossa tapauksessa varmaan jotain ei niin laadukasta alkuperää olikin.

Sanotaanhan siinä, pikku huolimaatomuutta mulla lukemisessa. Mutta myös “Rossinin tehtaat” kuulostaa siltä, että kyseessä on valmistajan oma tuontantolaitos tai omat tuotantolaitokset. Ja mun varsinainen pointti oli, että oma käsitys tuosta italialaisesta runkovalmistuksesta ja Rossinista ois semmonen, että runkoja on teetetty monella eri alihankkijalla, eivätkä pajat tai tehtaat ole siinä mielessä olleet – puhuttinpa sitten yksikössä tai monikossa – “Rossinin”.

Oma ilmo - YV-henkilölle -10e.

https://www.tori.fi/pohjanmaa/Panaracer_Gravelking_SK_26x2_10_ja_Conti_sisurit_80654444.htm

En tiedä ajaako tai skidaako kukaan enää näillä mutta pari 32mm Randoja 12e HKI

https://m.tori.fi/vi/80767821.htm

25€

Vedon puolen Suginon kampi (XD2?) 1e HKI

klikkasin ja totesin, että oot ollu liekeissä sun postauksien kanssa tässä hiljan

oma lemppari oli toi vinoilu tua sananmuunnos topsussa! hyvää duunii (:

1 Like