mummopyörä-sinkula

Tässä meidän perheessä kymmenisen vuotta käytössä (ja suvussa uudesta asti) ollut huonon-kelin-työmatka-pyörä saa viimein toimivan keskiön Pyörätohtorilla Espoossa. Fauberi ei vaan kestänyt, Pyörätohtorin Fauber-adapterilla saatiin peliin uudet kammet. Samalla innostuin korjaamaan muutaman ruostevaurion, hankkimaan tähän kevyemmät vanteet Biltemasta ja kevyet renkaat Clas Ohlsonilta. Saapas nähdä minkälainen työmatkatemmon killeri tästä muodostuu :slight_smile:
Budjettia tälle tulee sen verran että koko rungon maalaus ei houkuttanut, olkoon nyt tuollainen. Jotain uutta on luvassa kuitenkin tankoteippausten ja pois revityn mummosatulan korvaamiseksi.

Drilliummummis :slight_smile:

Siistit sinkulakammet, mistä?

Kampisetti Pyörätohtorilta

Tuollainen siitä tuli. Huom. Extrasiisti “korinvärinen” old-school ledivalaisin. Ekatesti oli lupaava, tää kulkee… valitettavasti siihen on laitettava lokarit ehkä ketjusuojakin talveksi.

aika raikasta. oisko alumiinin väriset lokarit mitään. tai valkoiset.

Ketjusuojalle ei, lokareille kyllä.

Mitä noi kammet maksoi? Ei näkyny nettisivuilla.

Eturattaaseen levyjarru.

Sporttisin mummopyörä ikinä

Mä oisin ehkä laittanut esim. valkosen satulan ja tankonauhat, nyt näyttää vähän hassulta kun (ainakin kuvien perusteella) on kolmea eri sinistä. Mutta ei huono noinkaan. Runko on herttainen ja lamppu 5/5 :slight_smile:

Ja kyllä tohon mun mielestä sopisi joku retroketjusuojakin, tähän tyyliin:


http://www.freshtripe.co.uk/freshtripe/Accessories_files/VO%20Polished%20Chainguard-1.jpg

Ja kaveriksi kirkkaat lokarit!

Orkkisketjusuoja tuli jo käsiteltyä. Se tosin peittää tuon härsin levari-drillium-eturattaan, mutta suojaapahan ketjua roiskeilta. Alumiiniset orkkislokasuojat on melko hyvässä kunnossa, toisaalta joku kevyempi viritys tyyliin hopeanvärinen/valkea muovi ei olisi paha sekään. Tän pyörän tyylikkyys tulee väkisinkin katoamaan kun se palaa takaisin tehtäviinsä huonon- ja hyvän kelin työmatkacommuterina.

Valkeat tankoteipit ja satula kävi mielessä, mutta tähän käyttöön ne soveltuu huonosti koska likainen valkea satula & teippaus ei näytä hyvältä. Sinistähän tuossa on kyllä nyt jo aika paljon, joku pieni keltainen/valkoinen yksityiskohta voisi olla paikallaan.
Kampisetti on Nexus, pyörätohtorin saitilta löytyy kun hakee “nexus fc-nx 80”. Kampisetistä saisi kyllä tyylikkäämmän kun hinkuttaisi sen kiillotustahnalla.

Ite haluaisin nähdä tota rattaan gunmetöl-harmaata istuinosastolla ja ohjaamossa. Pitkät foamigripit ja joku kiva jakkara ainakin toisi sellasta performancemummis-henkee enempi. Tää nykynen värikoordinointi tuo mieleen ne nuorten lippalakkipäisten miesten ee91-corollat.
Muuten kyl kova. Sukkisjäbien ohittelu kyseenalaisella kalustolla on kyl hurjan kivaa

Ekat varsinaiset tyypit otettu työmatkalla. Hyvin kulkee, kevyesti rullaa. Mielenkiintoinen fiilis kun pyörä on keventynyt varmaan kolme kiloa ja saanut uudet kammet + lukkikset. Nyt kun sitä tehoa saa polkemiseen, huomaa oikein kuinka runko ja stonga elää - teräksiset fiilikset! Jalkajarru on melko hatara pysäyttäjä ja jalkajarrut + lukkikset todella outo yhdistelmä. Kädet haroo tankoa… tähän vois laittaa etujarrun, mutta taitaa olla niin pitkä etäisyys haarukan reijästä etuvanteeseen etten usko tuohon oikein jarrua löytyvän.

Välitys on 46-19, tuntuu olevan melko passeli. Tällä pitää pystyä vaimonkin ajamaan, ja lumessakin pitää päästä eteenpäin. Ajoasento on pysty, satula takana ja nyt aika alhaalla, joten voimaa saa kehitettyä etureiteen (tai sitten polvet saa paskaksi…)

Laitoin vehkeeseen vielä dekaalit kuntoon - tuo kertoo aikalailla minkä tyyppisestä velosta on kyse: