Mukana kulkevat työkalut

Ihan mielenkiinnosta pitää tiedustella millaista arsenaalia porukka kantaa mukanaan.

Mulla pyörii laukussa 15-millinen lenkki, kuusiokolosatsi, paikkatarpeet, minipumppu, venttiiliadapteri, veitsi, teipinpätkää ja sisäkumi.

Mulla on kahteen sukkaan pakattuna laukussa varakumi, jakoavain, Topeak The Alien -monitoimikalu ja pumppu. Sukat toimii myös hyvänä rättiä ja kerran siitä sai kostealla kelillä Brooksille satulasuojankin.
tämmöinen on se Alien:

Vähän vaihtelee matkasta ja mitä esim. repun pohjalle eksyy, mut esim. eilen lenkillä aika perussatsi, joka kulkee takataskuissakin: pocket rocket -pumppu, 15-millinen kiintoavain, rengasraudat ja paikkauskamat.

Mulla on thomsonin tolpan pussiin pakattuna pari erikokosta varakumia (kun en aina tiedä millä fillarilla kuljen), Alieni, 15mm avain, kuusiokoloavainsetti, paikkakamat, kumihanskat ja rengasraudat.

edit: ja pumppu tietysti

Sisäkumi, 15mm kiintoavain, pedros allenit ketjunkatkasijalla, rengasraudat, pumppu, rätti, nippusiteita, pari pakkausremmiä, Leatherman Wave. Joskus jäänyt laukunpohjalle myös hammastahna ja harja, joten ne on kanssa aina mukana tiukkaa tilannetta varten.

Mulla on tosipieni satulalaukku, johon mahtuu kangaspalaan kääritty varakumi, rengasvivut, paikkasarja, kotiavain ja pieni monitoimityökalu (pari kuusiokoloavainta ja -&+ ruuvarit). Paidan taskussa on täysikokoinen 15mm kiintoavain ja pyörän runkoon on kiinnitetty minipumppu.

Maastopyörällä ajaessa käytän aina selkäreppua, johon mahtuukin sitten useampi litra vettä ja tavaraa.

Tein juuri inventaarion juomarepulle. Tuntuu olevan paljon helpompaa laittaa kamaa sinne kuin ottaa sitä pois.

Repusta löytyi minipumppu, iskaripumppu, 15 mm lenkki, maasturin sisuskumi, haka-avain, ketjutyökalu, pätkät kolmea(!) erilaista ketjua, kuusiokolot, leatherman, rengasmuovit, jykevä kääntöveitsi (sytykkeitä), tulitikut, laastaria ja muutama kymppi vedenpitävästi pakattuna, kammenpultti, nippusiteitä, teippiä, paikkarasia ja purukumia (ihan pureskeltavaksi).

Jotain taisi unohtuakin mainita. Nyt tyhjennetty ja mukana kulkee hetken vain tarpeellinen. Kunnes taas alkaa kamaa kasaantua…

Noi itsensä paikkaamiseen tarkoitetut tavarat on kyl kesällä varsinkin aika must. Viime kesänä sain ns. mahti-idiksen mennä uimaan ensimmäiseen järveen mikä tulee vastaan. Onnistuin siinä rantautuessani telomaan isovarpaan johonkin murikan kylkeen, ja ajokenkä loiskui verta kotimatkan ajan.

Katsoin että sulla on myös varastemmi pykälässä, mutta sit tajusin.

OT:n loppu. Nykyisin mukana kulkee käytännössä sama määrä roinaa, mutta ea-laukku on todettu erittäin päteväksi lisävarusteeksi siihen kylkeen.

Huh. Jokainen topic on jo olemassa.

http://www.normaali.net/temp/kaaro-s.jpg

Camagoolon näppärä laukku

http://s.wiggle.co.uk/images/ortlieb%20first%20aid%20kit%20m%2006%20med.jpg

Ortliebin ensiapupakettia ei ole onneksi tarvinnut vielä käyttää, edeltäjäänsä Veripalvelun laastaripakettia pääsi pooloissa joskus avaamaan.

15/14-kiintsari, mutterisorvi, 2000letukka, punppu, sisuri, paikkarasia, 10 ja 11 kiintsari (koska tartsi ja USA), multitooliska+8mm kuusari.

Mulla ongelmana on ketjut. On käytössä fiksiketjua, ysiketjua ja kymppiketjua, joten on pätkä kaikkia noita ja pikalukot.

Kokemusten (huonojen) perusteella mukana on myös tangonpäätulppa, klossin ruuvi ja ulkokumin pelastuspala.

Ja sitten perusvälineet.

Niin ja yllättävää sadetta varten kevyet kuorihousut & kengänsuojat.

Ei mitään.

http://bkachinsky.transworld.net/files/2008/10/randomwrenchv2.jpg

  • minipumppu, sisuri, rengasmuovit, ketjuruoska/lukkorengasavain, nitriilikintaat

^kivan ja käytännöllisen näköinen työkalu. Se näyttää myös sen verran jykevältä, että sillä voi varmaan myös hätistellä iholle tunkevia luiskaotsia joita ei keskimääräisen muotipyöräilijän pitkänhintelä olemus miellytä. Pitäisköhän hankkia tuollainen assault crown-fikkarin kaveriks :wink:

http://varolevy.kuvat.fi/kuvat/Mobiili/emailupload-2011-11-15_052505.jpg/_smaller.jpg

Sisurin vois lisätä.

Edit: mobiilikuvan linkitys ei toiminut. Kirjaan illalla. Osasin.

Ten Top Mountain Bike Multi-Tools
SKS:n Tom vaikuttaa melkein hyvältä ostokselta, täytyy varmaan etsiä jostain mukaan.

Itellä mukana:

+

+
(Useimmiten väärän kokoinen) sisuri + paikkasarja + rengasraudat