Muddy Fox

Tämmöisestä tulossa sinkula/fixiprojekti. Mitä tekisitte tälle? Mitä komponentteja?

Mieti haluatko fiksin vai sinkulan (niihin tarttee eri osat). Sit kun sen tiedät, niin semmonen webbisivu, kun Google (löytyy googlella), sisältää aika paljon fiksin- ja sinkulanrakennusohjeita ja neuvoja jo valmiiksi. Jos ne ei auta, ni kysy lisää.

Kuten ASB jo totesi, fiksi ja sinkula on aikalailla eri asioita ja asettaa vähän erilaisia vaatimuksia rungolle.
Esim. tästä ei saa fiksiä tehtyä ilman hitsipilliä: 1990 Muddy Fox Courier Comp | Retrobike

Annan sulle nyt ensimmäiseksi kotitehtäväksi selvittää itse miksei.

EDIT.
Tää aihe kiinnosti koska mun ensimmäinen maasturi joskus aikoinaan oli käytetty Muddy Fox Explorer.
http://www.retrobike.co.uk/forum/files/mf_705.jpg

Onks tää se foorumi, joka perustettiin sen takia, että vähän kaikki osapuolet kyllästy BCH:n puolella sekä liian tyhmiin kysymyksiin että liian tylyihin vastauksiin?

Niin että Jussi, vastaus kotitehtävääsi: Neonvihreeseen sopivia fiksinapoja ei oo olemassa.

Gopla - 10:45, 5.10.2009 » Niin että Jussi, vastaus kotitehtävääsi: Neonvihreeseen sopivia fiksinapoja ei oo olemassa.
Fail... http://www.jbimporters.com/web/images/new_400/37313.jpg
jussi - 10:54, 5.10.2009 » Kuten ASB jo totesi, fiksi ja sinkula on aikalailla eri asioita ja asettaa vähän erilaisia vaatimuksia rungolle. Esim. tästä ei saa fiksiä tehtyä ilman hitsipilliä: http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?p=144350
http://www.ikuyama.net/ryo/namalog/archives/hub-white-eno.jpg
Gopla - 10:59, 5.10.2009 » Onks tää se foorumi, joka perustettiin sen takia, että vähän kaikki osapuolet kyllästy BCH:n puolella sekä liian tyhmiin kysymyksiin että liian tylyihin vastauksiin?
Heeeei, ei mun vastaus ollut ainakaan omasta mielestäni mitenkään erityisen tyly, jopa editon sitä jälkikäteen ton mielikuvan välttämiseksi. Mutta kotiläksyt kannattaa silti aina tehdä.

Viisastelevalle NKOTB:lle sen sijaan sanon vaan että ton kuvan postaaminen on silkkaa vi***ilua tän threadin aloittajalle.

siitä siis joka tapauksessa saa fiksin ilman hitsipilliä lälläslää! 135/52 ei oo yhtään mahottomampi kun 120/42kaan.

threadin alottajalle: ensin varmaan kannattaa pikkusen pohtia mitä sillä fillarillaan haluais aikoa tehä eli minkälaiseen ajoon se tulis. voit myös alottaa ihan samantien riisumalla siitä ylimääräset härpättimet eli vaihtajat vipuineen pois, lyhentämällä ketjun ja asentamalla sen vaan tylysti jollekin sopivan tuntuselle rattaalle.

palojen teknisen yhteensopivuuden selvittäminen on suht simppeliä, työntömitalla omasta fillarista selvittää minkä levynen/paksunen/pitunen joku on ja sitten jostain sopivasta luettelosta kattoo minkälainen kirjo palasia siihen kohtaan ois tarjolla. se mikä näistä vaihtoehdoista sopii tähän fillariin aiottuun tarkotukseen on sitten jo vähäsen vaikeempi juttu ja selviää varmuudella viimeistään kokeilemalla. ihan kaikkea kuitenkaan ei kannata ostaa vaan siks että se istuu kiinni :slight_smile:

koita tässä nyt sitten elää näitten neuvojen kanssa? erilaisten neuvojien suossa kannattaa pitää pää kylmänä sikäli että todella usein neuvojan mielestä fiksi tai sinkula on paljon kapeempi käsite kun mitä se vois olla… koetan tässä nyt sanoa että kyllä niitä yksvaihteisia fillareita voi tehä muistakin kun ratapyöristä, niistä vaan ei tuu sillon saman näkösiä tai tuntusia.

http://www.sheldonbrown.com/fixed-conversion.html ← tässä nyt ihan ensalkuun se ilmeinen linkki luettavaks

Jos siinä rungossa on pystydropit, tuo White Industriesin ENO on ainoa järkevä konsti tehdä siitä kiinteä. Se ei ole halpa, mutta ihan toimiva ratkaisu.

Mä itse tekisin tuollaisesta rungosta luultavasti monster-crossarin. On-Onen Midge tangoksi ja kohtuullisen lyhyt stemmi.

Tietämättömyys ei ole syntiä. Laiskuus on.

mun mielestä ei voida olettaa että kaikki on surffannu sheldonin sivuja viimeset viistoista vuotta :slight_smile:

Kieltämättä kysymyksen esittäjäkin olisi voinut hieman perehtyä asiaan, eikä heti ensimmäisenä perustaa uutta ketjua ja ruveta kyselemään aivan perusteista. Kuten edellä esitettyjen kommenttien rivien välistä voi lukea, on varmaan syytä tarkistaa, että mitä siltä fiksiltään haluaa. Voi olla, että valitu runko ei olekaan se kaikkein paras vaihtoehto.

Alkuun päästäksesi lukaisepa temmin linkittämää sheldon brownia hieman ja sitten näitä ja googlaa vielä lisää:
https://www.yksivaihde.net/old/541
https://www.yksivaihde.net/old/717
http://www.pumaville.com/downloads/book101.pdf [pdf]

Muddy Fox oli muuten käsittääkseni jossain vaiheessa erittäin suosittu fillarilähettien keskuudessa (vaihteilla tosin silloin), joten kai tämän voisi katsoa myös hieman kumarruksena menneisyyteen.

miksi maastofiksi? …toisaalta miksi ei…

…olettaisin kuitenkin että jos on (maasto)pyöräilyssä sen verran sisällä että tietää ehdottomasti haluavansa maastosinkulan tai -fiksin, niin omaa myös välinepuolen kokemusta sen verran että tietää mitä toimenpiteitä ja osia se vaatii.

jos taas haluaa (ensimmäisen?) sinkulan tai fiksin ilman sitä maasto-etuliitettä niin siihen projektiin varmaan löytyy järkevämpiä aihioita.

…just my $0.02

Joka tapauksessa hieman hankala auttaa ellei tiedetä oikeesti mistä on kyse.

→ NYC, päätä ja kerro mitä haluat, fiksin vai sinkulan?

Postaa kuva kyseisestä omasta pyörästäsi (eikä jostain ekasta googlella löydetystä random-vastaavasta) jonka jälkeen jengi alkaa välittömästi neuvomaan kädestä pitäen mitä pitää tehdä, miten, mitä tarvitset yms., kuten jo tästä yläpuolelta kävi ilmi.

Me ollaan oikeesti ihan mukavia täällä.

jussi - 11:58, 5.10.2009 » Viisastelevalle NKOTB:lle sen sijaan sanon vaan että ton kuvan postaaminen on silkkaa vi***ilua tän threadin aloittajalle.
Ei, kyllä se oli vittuilua sulle. Threadin aloittajan pyörästä tai tietotaidosta fillarien suhteen mulla ei ole mitään käsitystä.

Myönnettäköön tietty robustius vittuilun muotoilussa. Nyansoidumpaa olisi ollut vittuilla linkkaamalla magic gear laskuriin.

^ Kiitos tästä henkilökohtaisesta huomionosoituksesta.

Olisit voinut laittaa vielä kuvan eksentrisestä keskiölaakeristakin, ihan vaan varmuuden vuoksi.

Mutta jos puhutaan kiinteävälityksisestä polkupyörästä, kuten yllä puhuttiin, ‘taikavaihteeseen’ viittaamista voi pitää vähintään yhtä arveluttavana kuin itsarinavan suosittelemista aloittelijalle.

Miten musta tuntuu, että täällä on kaikki muutkin kuin vain asb jotenkin ankealla päällä. Johtuuko se valon vähenemisestä, raittiin ilman puutteesta, vai ihan vaan ylenmääräisestä saitilla roikkumisesta.

Jos sillä lähettipuolen vanhalla boardilla oltaisiin oltu yhtä vittumaisia ensimmäistä fillariprojektiaan kasaaville tauno tasalakeille, mäkään tuskin olisin täällä teidän päiviänne sulostuttamassa.

Jos mä yksivaihteistaisin tollasen Muddy Foxin, tekisin siitä jonkinlaisen polkuajelu/monsterkrossi/talvisinkulan. Jos kammet menee uusiksi, niin ettisin jotkut 175 milliä pitkät ja välityksen koittaisin sorvata johonkin 60" tienoille.

NKOTB - 15:42, 5.10.2009 » Miten musta tuntuu, että täällä on kaikki muutkin kuin vain asb jotenkin ankealla päällä. Johtuuko se valon vähenemisestä, raittiin ilman puutteesta, vai ihan vaan ylenmääräisestä saitilla roikkumisesta.
No jätkällä se tuntuu muuttuneen jo krooniseksi. Koita voimajoogaa. Ja vaihda toi vitun avataris. En tiedä miksi, mutta sen näkeminen saa mut akuuttiin vitutukseen. Mulla se tosin ei johdu raittiin ilman puutteesta.

Kannanpa korteni kekoon tähän hassuun päänaukomisthreadiin.

Henkkoht laittaisin vehkeen sinkulaksi, jos koskisin siis ollenkaan. Tuoreet kammet sinkularattaalla. Jos tuossa on shimanon hilut, niin takakiekosta rataspakka helevettiin ja sinkulakitti tilalle. Kiristimellä viimeistelet. Sitten kannattaa säästää vaihteet ja muu irroteltu roju jos ja kun toteat laitteen hauskemmaksi ajaa vaihteiden kanssa.

Tein just ysärimaasturista sinkulan ja suoraan sanottuna toi ysäri-xc-ajoasento ei ole ehkä siitä lystikkäimmästä päästä. IMHO.

Täällähän on taas pidetty hauskaa.

Mainitaan nyt vielä ihan suoraan se syy miksi tosta ei kannata tehdä fiksiä: Tossa taitaa olla vertikaaliset drop-outit, eli ketjua ei pääse kiristämään siirtämällä akselia taaksepäin. Ja ketjunkiristin ei toimi fiksissä. Tolla White ENO -takanavalla tästäkin saa fiksin, mutta napa maksaa enemmän ku ton pyörän arvo. Tai Trickstuff Exentriker (tai jotain) -keskiöllä, mut siinä sama juttu, kallista.

Sinkulan siitä saa käyttämällä ketjunkiristintä.

Ja toihan on maastopyörä eli mitään muodikasta katufiksiä/-sinkulaa ei varmaan kantsi yrittää, mut yksivaihteisen maastopyöränhän tosta saa.