Mongoose Maurice 2011

kävipä niin, että marraskuussa kuwahara nakajima 4004 hybridi varastettiin ja nyt olisi uusi mankeli hakusessa. työmatkoja olisi tarkoitus polkea päivittäin noin 10km + satunnaiset kuntoilu/fiilistely ajelut päälle. vaihteita oli ainakin viimeksi liikaa (28) joten nyt tuollainen fixi? ehkä kiinnostaisi. http://www.wiggle.co.uk/mongoose-maurice-2011/#more tuolta saisi kai aika järkihintaan tollasen?? mitäs mieltä täällä ollaan?

Aiheesta on keskusteltu aika paljon.

2011 ei varmaankaan laadullisesti kamalasti poikkea.

Mielummin charge plug, mutta kai nuo maukat on toimineet

Plugia (2010) saa tällä hetkellä vielä http://www.evanscycles.com/categories/complete-bikes/single-speed-bikes/single-speed-road-bikes ja jo mainutulta wiggleltä hyvään hintaan. Haulla löytyy plugista keskustelua. Itse ostin ensimmäiseksi fiksiksi plugin ja olen ollut tyytyväinen hinta-laatuun, vaikka tuli ostettua kokoa liian suuri.
ps. Jos joku haluaa itselleen L rungon, vaihdan mielellään pienempään M runkoon.

tuolta saa näköjään kans 2011 fuji classic trackia aika halvalla. En ole noilla fujeilla ajanut, mutta painoa vähemmän ku plugissa ja oma maantiefuji ainakin osottautunut kelpo peliksi. Tietenki jos haluu riserin ni sen siihen joutuu vaihtaa, mut eipä se ole kovinkaan iso homma. Ihan varteenotettava vaihtoehto siis,

Noniin tuli sitte hommattua tämmönen Maurice FS 2011 kun sai hyvään hintaan paikalliselta kauppiaalta. Eihän tää nyt mikään hipo-osilla varustettu fillari oo mutta menee mulla ekana sinkuka/fiksi fillarina varmaan ihan hyvin. Tähän asti ajellu maastopyörällä niin ei paljon vertailukohtia sinkulalla/fiksillä ajamiseen ole. Pääasiassa tulee työmatka/hyötyliikuntakäyttöön ja sinkulana aluksi ja pitäähän sitä fiksiäkin kokeilla. Vielä ei paljon arvostelua voi laittaa kun vasta pari kertaa uskaltanut ulos jää/loskakeliin ajelemaan. Satula ja gripit oli punaiset, jotka jo vaihdoin mustiksi. Lisää kokemuksia voin laittaa myöhemmin kun tulee ajettua enemmän.

http://img861.imageshack.us/img861/535/11032011062u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Eiköhän se hoida hommansa…

Saattaapi olla, että Tampereella Laukkasen paja hakkaa Wigglen hinnan. Ihan varma en ole, mutta varmistan huomenna, jos vaan muistan.

Paremman näköinen kuin viimevuotinen, toihan on jo ihan jees. Tavallaan.

Tuohan näyttää kivalta, ja tuskin eroaa muista bulkkipyöristä → kestää inhimillisen määrän kurittamista. Järkevät välityksetkin vakiona.

Jos nyt jotain pahaa pitää sanoa, niin tuo on näemmä malli “FS” missä on integroitu stemmi/tanko, mikä on mun mielestä vammainen yksityiskohta.

Takahaarukan päät näyttää jotenkin epämuodostuneilta, vai näänkö mä vaa harhoja?

…kandee tarkistaa viime vuoden malliin ketjulinja, ettei tule ikäviä ylläreitä.

Laukkanen oli halvempi.

Vanhassa vara parempi. Jos ajaa markettifiksillä se pitää uskaltaa myöntää ja myös näyttää. No okei, tänä vuonna Anttila ei ainakaan vielä ole myynyt Maukkaa, joten menkööt. Maurice 2010 FTW!

Ei tuo 44/18 välitys kovin paljoa eroa viime vuoden 42/18:sta. Aika köykäinen se vieläkin on ainakin keskustojen ulkopuolella ajeluun. Omassani kokeilin monia eri kombinaatioita ja lähinnä työmatka-(maantie)ajossa olevaan fillariin valikoitui lopulta 48/16. No se eturatas on kuitenkin tehty juustosta ja mennee vaihtoon muutaman tonnin jälkeen joka tapauksessa joten samalla sen voi halutessaan päivittää sopivampaan. Muutoin ei valittamista. Hintaisekseen mainio peli.

Tulipa nähtyä livenä viime perjantaina 2010 Maurice. Samin pyöräpajalle oli kaveri eksynyt, kun hiukan kuulemma takaratas luisti skidatessa. No ei ollut ihme kun lukkorengas oli kiristetty käsin. Pyörä oli ostettu Turkulaisesta alanliikkeestä, ja ongelmia oli kuulemma ollut muitakin.

^ Eiköhän tuo sama päde kaikkiin valmisfikseihin ja miksei muihinkin pyöriin. Jos et tiedä kuka sen on kasannut, kannattaa katsoa kaikki ruuvit läpi ennen kun lähdet ajelulle.

^juuri näin

…se että tämä on hyvä ohje kaikille valmisfiksin ostajille, ei tarkoita sitä, että tämä asiantila olisi hituistakaan oikein; pyöräliikkeiltä on syytä edelleenkin vaatia velvollisuuksiensa hoitamista. No ought from is.

Toki ja ihan ehdottomasti. Mutta noin nyrkkihommelina on ihan hyvä kiristää/tsekata liitokset/oman turpavärkin ehjänä pysymiseen liittyvät hommelit. Sit jos on löysällä, niin soittelee firmaan ja haukkuu pataluhaksi.

^Juuri noin.

Varsinkin kun ostaa näin sesonkiaikana, kannattaa olla erityisen tarkkana. Monet isommat liikkeet palkkaa kesäjanttereita hommiin. Yhdestikin eräässä Turun jo lopettaneessa/muuttaneessa keskustan liikkeessä näin väärin päin asennetun etuhaarukan valmiiksi kasatussa näyteikkunapyörässä.

En halua mustata minkään liikkeen mainetta tällaisen pikkuseikan takia ja vaikka kyseessä olikin Suomen polkupyörätukku… eiku… oho.

edit. Jotta OT-poliisit ei laita sakkoa suut ja korvat täyteen.

Mongoosen Maukka vaikuttaa ihan asialliselta peruspyörältä. Mielestäni ei tosiaan ole järkeä aloittaa fiksiharrastusta ostamalla sitä helvetin kallista NOS italorunkoa ebaysta ja joko “pilata” sitä moderneilla muotiosilla tai maksaa vielä itsensä lisäkipeäksi kalliista rungon ikäisistä ratapalikoista. Onhan noita valmisfiksejäkin jo joka lähtöön ja itsekin ajelen arkiajot NS Analogilla.

En ole ajanut Maukalla, mutta “markettifiksi-statuksesta” huolimatta kelpuuttaisin arkipyöräksi koska vaan. Ja ennen ajoa kiristäisin mutterit.