Monark Sport Racerista projekti?

Haulla ei liiemmin löytynyt tietoa kyseisestä fillarista, joten pistin nyt uuden topikin pystyyn… Eli eli, naapurilta löytyisi pyöräkellarista melko hyväkuntoinen Monark Sport Racer, jolla ei ole muutamaan vuoteen ajettu, mutta pyörän pitäisi olla kuulemma vain ilman lisäystä vajaa ajoon. Itseäni on alkanut kiinnostaa nämä sinkulapyörät niiden kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta tietotaito on hieman vielä hakusessa. Olisiko tuo sopiva aihio sinkulaksi vai vaatiiko se kalliita erikoisosia, budjettihan on tietysti aivan minimi…

Onko ketju- tai kappavaihteinen? Ketjuvaihteellisessa ainakin saa helposti asennettua bmx-vapaarattaan alkuperäisen kierre-rataspakan tilalle. Eikä paljoa maksa. Miten kalliita erikoisosia muuten tuut tarvitsemaan riippuu yksin siitä, miten kalliin ja erikoisen pyörän itellesi haluat. Jos et lähde hifistely-linjalle, niin voit päästä hyvinkin halvalla, ja silti saada itellesi hienon sinkula-pyörän. Jos asut pk-seudulla, niin suosittelen kyläsaaren uusix-pyöräverstasta. Se on jokaisen budjettipyörärassaajan kultakaivos:)

Onko sulla kuvia lähtökohdasta?

Ketjuvaihteinen, taisi olla shimano altus 6-lehtisellä rataspakalla… Valitettavasti en ihan pk-seudulla asustele, mutta netistähän saa kaikkea. Pitääkin käydä nappaamassa kuva niin saatte paremman kuvan :slight_smile:

Tuollainen peli on siis kyseessä

Oletin siis että kyse on hieman vanhemmasta pyörästä, ja että rataspakka on siten kierremallia. Jos pyörä taas on 90-luvulta tai uudempi, niin saattaa olla kyseessä kasettipakka. Niistä itellä ei ole mitään kokemusta, niin mitä niihin tulee kertokoon joku muu. En harrasta niin uusia pyöriä :smiley:

Löysin jotain sport racer kuvia googlaamala, ja niitten perusteella ainakin näyttää ihan hienolta pyörältä. Se että mikä kelpaa projektiaihioksi on lähinnä makuasia. Moni täällä varmaan sanoisi että pumppaa ilmat renkaisiin ja käytä tollasena, samalla ku väsäät sinkulaa jostain kunnon aihiosta. Mikä on varmaan totta jos on hifistelijä ja kaikkea täytyy optimoida. Mä taas sanoisin että mikä ettei.

Edit: en nähny sun kuvaa tätä kirjoitellessa, mut siistiltähän tuokin näyttää :slight_smile:

Joo oli säätämistä kuvan lisäämisessä…
Mutta pitää tutustua tarkemmin, kunhan saan pyörän omiin hyppysiin. Kertokaa kuitenkin mahdolliset monarkia sinkuloineet kokemuksianne.

Ei se siitä monarkismista riipu, et voiko tehdä sinkulan/kiintsarin. Tuossa näyttäis olevan eteen aukeavat dropoutit, joissa on ketjun kiristykselle varaa, joten varmasti ihan ok aihio siinä ois ekaan puuhasteluun.

Femma likoon, että tossa on kierrepakka takana ja kellofauber keskiönä.

Rataspakka pois, bmx-vapari kierteille, ketjulinja kuntoon prikoilla, ja kiekon rihtaus. Edessä sit isompi eturatas pois ja viilaat pultit yhelle rattaalle sopivaks.

^Oot näemmä femman auki: katohan tarkemmin, kuva kyllä on aika pieni ja yksityiskohtia ei näy kunnolla, mutta mä erotan tossa kammen tyvessä mustan pölysuojuksen, → kasettikeskiö.

Toi stemmi on muuten härön korkeella

Kellofauber; neliskanttikeskiö kyllä, mutta keskiö on muuten luonteeltaan fauber? Tai siis keskiö ei ainakaan oo kierteillä rungossa.

Joskos tuosta erottaisi paremmin?
Pyörän omistajahan on hieman iäkkäämpi ukko, taidettu hakea vähän mukavuuspainotteisempaa ajoasentoa tuolla stemmin korkeudella…

^eihän se todista, ettei se kellofauber olisi. elis siis fauber nelikanttiakselilla. joka tapauksessa tuosta ei paljoo kannata maksaa, mut sinkuloida voi.

edit: eikä edes kellofauber vaan ihan normi brittikierteinenhän se siellä.

Lähinnä nimellisen korvauksen ajattelin maksaa, eiköhän tuolla kuitenkin mukavampi ole kurvailla kuin jo 10 vuotta sitten pieneksi jääneellä nahkamuralla…

Lievästi offtopicciin, myydäänkös jossain fauberin keskiöille sopivia akseleita nelikantti/octalink/isis päillä? Tuli mieleen kun oon ite miettinyt teetättää tollasia kun en tiennyt, mutta jos myydään niin en kyllä rupee ite säätämään.
Mutta hieno pyörä tosta tulee joka tapauksessa

tnts - 20:37, 9.8.2010 » ^eihän se todista, ettei se kellofauber olisi. elis siis fauber nelikanttiakselilla. joka tapauksessa tuosta ei paljoo kannata maksaa, mut sinkuloida voi. edit: eikä edes kellofauber vaan ihan normi brittikierteinenhän se siellä.
Pysyn edelleen kannassani ja väitän näkeväni fauberin pölusuojuksen vasemmalla, keskiömuhvin päällä :p

Isompi eturatas onkin sitten kiinteänä kammissa. Eli joopelta bikeshop.fi:stä vähän isompaa bmx-ratasta taakse, joku 50x20 on varmaan aika passeli.

Pyörätohtorilla ainakin oli noita fauber-nelikanttiakseleita (ja kai niitä jostais uusixiltakin saa?).

^^Tohtorilta saa kellofauberadapterin johon menee mikä tahansa brittikierrekeskiö kii

No niin, nyt on pyörä vaihtanut omistajaa ja pääsin kunnolla tutustumaan, mitä on tullut ostettua. Renkaat näyttää melko haperoilta, 25 leveet 622:t, mutta on niissä ilma vielä pysynyt, kun eilisiltana lisäsin. Ei siis vielä akuuttia vaihtotarvetta. Heitin jopa testipyrähdyksen ja pyörä tuntui aivan uudelta! Ei minkäänlaista klappia missään! Entinen omistaja vaihtoi vielä ennen kauppoja alkuperäisen(?) satulankin, Arius Gran Carrera Specialin, joka kaipaa vain vähän nahanhoitoainetta.
Jarrut ovat melko onnettomat, Shimana Tourneyn sivuvetojarrut, mutta kaipa niistäkin palojen vaihdolla saa enemmän irti. Hyviä paloja anyone?

vanhat jarrupalat voi elvyttää viilaamalla niistä kovettumat pois. Kiisselit kanssa likoon täältä kellofauberille. Mä ajelisin sillä sen verran että pääse jyvälle, vaihdepyörään verrattuna sinkula ei nyt hirveesti poikkea ajokokemukseltaan, sikäli mikäli osat on suht’ tip top. Fiilikseen pääse kun ajaa ilman vaihteiden vaihtoa. Fiksi onkin sitten hippasen erilainen.