MKE Bruiser (Large)

Osat ympäri maailman ovat pikkuhiljaa saapuneet kätösiini ja uusi projekti alkaa olla valmis. Runko+haarukka ja aika iso osa muutakin osaa tuli Ben’s Cyclesiltä, ohjaustanko ja kannatin Ranskasta, sekä Briteistä ja Saksasta sekalaista palikkaa.

Runko ja haarukka: MKE Bruiser Large Clear GunKote
Ohjainlaakeri: Chris King (Sotto Voce)
Tanko ja stemmi: StoneEdge 7075DB, StoneEdge 50mm OS
Kiekot: Profile fix-fix 36h 3/8" akselit, Velocity Chukker, DT Swiss Competition
Kammet ja keskiö: Profile 165mm No Boss, Profile Euro BB + 5.25" GDH akseli
Rattaat: edessä 42t Tree Lite, takana 17t EAI Deluxe
Ketju: KMC K710SL
Tolppa ja penkki: Thomson Elite Setback, Selle Italia Turbo (uustuotantoa)
Polkimet: Odyssey Twisted PC + Hold Fast (ekaa versiota)

Huonosta kuvasta nopeimmat hoksaavat koneistetut vanteet (myös takana yhteneväisyyden vuoksi, eli katu-uskottavuus on nyt menetetty), joten siis todellisuudessa edessä on jarru ja kuvasta poiketen myös talvirengastus on 35mm Schwalben Racing Ralph. Kesäksi alle odottaa varastossa kuvan Randojen lisäksi leveämpää RiBMo:a. Detaljikuvia ja kuvia talvikokoonpanosta mahdollisesti myöhemmin. Ekan koeajon perusteella ei pahemmin notku eikä nitku, eli runko on melko jämäkkää tekoa. Pitää vielä vähän hakea ohjaustangon lopullista korkeutta, allekirjoittaneella kun kädet on kuin kaksimetrisellä kiekonheittäjällä :smiley:

Ja sitten vähän lisää enemmän tai vähemmän huonoja kuvia. Kuvista pitäisi päästä klikkaamalla Googlen Picasa-kansioon, jossa kuvia voi tarkastella isompina.

Talvinakit:

NDS tarroilla ja jarrulla:

“Asianajajan huulet”:

Profilen lukkorengas, napa ja rungon juotoksia:

Keskiö vahvistuksineen:

No helkkari, täähän on hieno.

uijui

Lisäilin tuonne muutamia uusia otoksia. Hymy on ollut herkässä, kun tuolla on lumisia teitä tykittäny menemään. Vihdoinkin pääsee pakoon arjen kiireitä myös talvisin <3

Hauskat gripit. Tällaisen puolinörtin mieltä lämmittää moiset.

Vasta äskettäin ihmettelin täällä miksei näitä tämän tyylisiä pöyriä ole vielä alkanut näkymään enempää yksivaihteessa. Ja jep, hyvältähän tämä näyttää. Kaikki “oikeat” palikatkin löytyy. :wink:

Jossain määrin samantyylistä settiä mitä omassa pyörässä.

Mites sulla 5.25" akselilla riittää akselia kampien sisään?
Etenkin kun vasemmalla puolen näyttäis olevan melko paksu holkki kammen ja keskiön välissä.
Kestävyyden osalta siis varmasti riittää, mutta noin yleisesti ottaen.

Itellä Sputnikin kammilla, ehkä hieman ohuemmalla holkilla ja Treen rattaalla voisi enemmänkin tulla akseli kampien sisään. Sputnikin akseli on vielä tyhmästi asennuksen helpottamiseksi tehty hieman kiilamaiseksi akselin päistä. Profilen akseleissa tällaista kavennusta ei muistaakseni ole. Pitäny vaihtaa jo monesti titaaniakseli, mutta siinä on rihlat hieman terävämmät ja kun kammen rihloissa on hieman lakkaa pohjalla, niin se on aika prkleen tiukka asentaa.

Ei ole Profilen akselissa kavennusta päissä ja jos oikein muistan niin pikkase yli puolenvälin tais akseli tulla kampien sisälle (vois toki mitata ja tarkistaa). Nuo kammenpultithan tosiaan vielä uppoaa tuohon kammen tasalle, eli ovat kammen sisällä, joten ei sinne kauheasti tyhjää lopulta jää. Mutta kyllähän tuonne varmasti hiukan pitempikin akseli menisi. Loppujen lopuksi nuo kammet oli yllättävän helppo asentaa, tahnat akselin ja kampien välissä ja hommaan tarkoitettu Profilen työkalu ja ei tarvinnut oikeastaan kuin pitää huoli, että kaikki on suorassa ja vääntää kiinni.

Tuo holkki (tai pölykuppi/dustcap) on Profilen paketissa tullut ja sen kanssa asettuu vasen kampi mukavasti yhtä etäälle chainstaystä kuin vetopuolella, jossa on Treen ratas ja ohut prikka keskiön ja kammen välissä (säädin ketjulinjan myöhemmin tarkemmin kohdilleen ja lisäsin vielä toisen prikan. Alkuperäinen ketjulinja oli 42mm). Omat jalat itseasiassa tykkäävät tuollaisesta hiukan leveämmästä Q-factorista, tiedä sitten onko se omasta fysiikasta johtuva juttu vai siitä että jalat ovat tottuneet hieman leveämpään liikerataan kun luisteltua on tullut koko pieni ikä.

Ja niin HerraHattu, samasta syystä gripit hommasin itsekin :wink:

ps. mika tuo sinun “309” on ollut yksi suurista syistä miksi juuri tämän tyylisen pyörän ylipäätään laitoin :wink: