Mittaongelma - Kona Major One

Tarjolla olisi sopuhintainen Kona Major One kokoa 56 cm. Itse olen 180 cm pitkä ja persjalkaista mallia, eli jalan sisämitta on 83 cm. Kauppiaan mukaan pyörä ei olisi iso, mutta itseä epäilyttää. Kokeilemaan en valitettavasti pääse. Olisin kiitollinen kokemuksista, jos teillä on sellaisia ko. pyörästä jaettavaksi. Jalan sisämitta ja runkokoko kai tässä ovat ne kriittiset parametrit.

speksit
560mm korkea ja 561mm pitkä ja standover 827mm (ilmeisesti 35mm kumeilla eli laskee pikkaisen kapeammilla slikseillä).

Sit tohon se mittalaskurin osoite, avustavat kädet ja mittanauha.

http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

ja tuolla olis tietty voinut kysyä aivan samaa: https://www.yksivaihde.net/old/1901

Mittalaskurilla löytyy tietysti Virallinen Totuus, mutta ajattelin kokeilla kepillä jäätä josko jollain olisi tuollainen Kona ja omakohtaisia kokemuksia. Valitettavasti aika harvalla tätä pyörää taitaa olla ajossa.

Tiirailin myös speksejä ja tuo standover tietty pistää silmään. Vähän myös ihmetyttää, mistä syntyy tuossa kohdassa 35 millin ero 56 cm Paddy Wagoniin, kun keskiö ei kuitenkaan ole kuin 6 milliä korkeammalla.

Pasi - 16:00, 8.2.2012 » Mittalaskurilla löytyy tietysti Virallinen Totuus
eikös yleensä sanota, että se löytyy ajamalla!
Pasi - 16:00, 8.2.2012 » Mittalaskurilla löytyy tietysti Virallinen Totuus, mutta ajattelin kokeilla kepillä jäätä josko jollain olisi tuollainen Kona ja omakohtaisia kokemuksia. Valitettavasti aika harvalla tätä pyörää taitaa olla ajossa. Tiirailin myös speksejä ja tuo standover tietty pistää silmään. Vähän myös ihmetyttää, mistä syntyy tuossa kohdassa 35 millin ero 56 cm Paddy Wagoniin, kun keskiö ei kuitenkaan ole kuin 6 milliä korkeammalla.
Esimerkiksi siitä, että ne on eri pyöriä ja niissä on eri geometriat. Pikavilkaisulla 56 cm paddyssä ja major onessa on samaa vain emäputken pituus. Kulmat ja muut mitat poikkeaa toisistaan.

[quote]
eikös yleensä sanota, että se löytyy ajamalla!

Joo, mutta juuri kukaan ei ole tainnut ajaa tällaisella.

Luulis, että tämmöinen kevyt ja simppeli pyörä olisi optimaalinen vehjes rospuuttokeliin, mutta pyöräkauppojen ovensaranoita ei kai ole tarvinnut suuremmin rasvailla tämän mallin takia. Itse en ole tainnut nähdä yhtään kappaletta liikenteessä.

Ei kun siis se mikä koko on sulle oikea selviää ajamalla itse eikä se mikä koko tästä pyörästä on oikean kokoinen tietyillä mitoilla varustetulle kaverille. Meillä kaikilla on kuitenkin ruumiillisia ominaisuuksia joita ei voi vain numeroiden avulla tutkailla.

Ajopyörässähän noita Majureita on myynnissä. Päiväretki Länsikeskukseen, niin ei tule sitten suru puseroon väärän kokoisen rungon kanssa. Mutulla sanoisin, että joo, on sopiva. Itselläni on pituutta 175 ja sisäjalka 82cm ja ajelen lähes ongelmitta 54-57 cm vaakaputken ja 55-58 cm pystyputken maantie- & ratarungoilla.

Competetive Cyclistin antamia mittoja nyt en käyttäisi lainkaan, jos tarkoitus on ostaa (CX-yksivaihde)pöörä “rospuuttokeleille”, eikä kilpa-ajoon.

Itse olen 181 83cm jalan sisämitalla. Lyhyet kädet. Pyöriä on ollut väliltä 54-57. Ens kesäksi ykköspyörää speksatessani päädyin 55 vaakaputkeen, jonka pituinen myös maantiepyöräni on. Tän pointti on vaan se, että aika monen rungon saa kyllä käyttötarkotus ja stemmi tarkasti valiten sopivaksi. Ite en koskaan ole edes huomioinut standoveria vaan katson lähinnä vaakaputkea, kulmia ja emäputkea kriittisimpinä mittoina. Käy koeajamassa vastaavan kokoista jossakin jos mahd. Varmaankinn jollain yksivaihdeaktiivilla on sopivan kokoinen verrokki.

Olen 176,5cm pitkä, mikä on kengännumeroni?

Vaimolla on ja mulla itelläki oli ko.fillari jonkun aikaa, myin pois taloudellisista syistä ja haaveilen että sais hankittua vielä takaisin. SAIRAAN kevyt ja mukava fillari! Yks aliarvostetuimmista sinkulakrossareista ikinä, suomessa lämmetään vähän hitaasti SSCX:iin…(ajan vanhalla SS Tricrossilla nyt) Mä olen siis n.180cm ja 56cm Major One oli erittäin hyvä. Hae pois… =)

Sain pyörän ja yhden puolitoistatuntisen ehdin tänään pyöräyttää. Koko on varsin passeli. Rungossa on korkeutta ihan tarpeeksi, mutta en olisi voinut ottaa pienempää vaikka sellainen olisi ollut tarjollakin. Nytkin ajoasento jää vakiopalikoilla (100 mm stemmi ja satulatolppa ilman offsettiä) vähän lyhyeksi. Täytyy mittailla luotinarulla, että kumpaa muutetaan. Mutta hiivatin mukavasti se kulki jo näinkin.

Monologi (ei niin synkkä) jatkuu…

Viilasin ajoasennon 25 mm offset-tolpalla ja pyörä tuntuu entistä paremmalta. Pyörän alla pyörivät Schwalben Maraton Winterit ja meno on kerrassaan lystiä. Täytyy vissiin vielä lopettaa noin overshoe-väkerrykset ja hommata ne Laken talvisaappaat, niin talvihan muuttuu mulla pyöräilykausien ykköseksi.