Mistä tyylikäs fillarikypärä?

Onko kokemuksia tästä Seeet Protection Seekeristä? Hinta houkutteleva, mutta toki tiettu non-Mips ja painaa yli 300g.

Kokeillessa istui jotenkin poikkeuksellisen huonosti päähän. Ei jatkoon.

Onko Bell Stratus Mips kellään käytössä? Saisikohan etuaukkoihin tökättyä lasien sangat (kapeat & suorat) helposti ja pitävästi?

Jotain yhtä kepeää ja hyvännäköistä ja säätyvää maantiekypärää saa myös suositella. Spessut? Lazer?

Tämmöset kuulemma blokkaa ajoviiman huminat about kokonaan… Ja istuu topicin henkeen kuin hikinen pylly täysille lauteille.

2 Likes

hittolainen tein näistä tutkimusta suht hiljattain vuoden kuluessa. näistä ehkä puhui eri topsussa eri henkilö joka sitten innoitti itteni googlaileen, että mikäs ihmeen tuote… löysin sit jonkun muistaakseni hollantilaisen lafkan joka tollasia teki ja niillä oli aika villejä sellasia jonkin verran karvasempia versioita. vannoivat tuulen hiljentämisen olevan erittäin suurta luokkaa.

töissä otin ja kokeilin sitten leikkaamalla vaahtomuovipatjasta kaks 20x20x100mm palaa ja dippasin ne mustaan petsiin. rakenne muuttui aluksi erittäin pehmeäksi, mutta palautui takaisin kiinteäksi kun petsin liuottimet haihtui. sitten viilto yhteen pitkään sivuun ja kypärän hihna sinne viiltoon. ajossa ei merkittävää vaikutusta ellei kiristänyt kypärän hihnoja todella kireelle, että nämä tiivistyi leukaluihin ja muuhun kehoon korvan edessä. tosin kireys tuntui sitten muuten epämukavalta.

johtopäätös, toimiakseen noiden pitää olla tiiviisti kiinni ihossa, että ilma ei pääse kulkemaan lainkaan tuon, ööö, tupon ja kehon välissä eli ei voi paineistua ohitettuaan tupon ja mennä korvaan heiluttamaan tärykalvoa. tupon ulkopuolelle tod näk tulee turbulenssiä tjsp joka ohjaa ilmavirtaa pois korvasta tai ainaki vie siitä tehoa pois paljon, että ei sitten tunnu tärykalvossa niin paljoa.

ehkä noissa kaupallisissa on tuota istuvuutta funtsittu enemmän kuin 5min työvuoron päätyttyä. ja ulkonäköä! näytin erittäin pöhköltä sen kotimatkan mitä ajoin diyttämäni tupot korvien edessä : D

vaivasi niin etsin ja kaivoin: Cat-Ears Airstreams | CXC supply, Voor fiets en fietser.

Täällä mä näitä speksasin ja juuri tuolta mainitusta kaupasta tilasinkin.

Oli oikeastaan aika vaikea todeta aistinvaraisesti mitään siitä kuinka paljon todellisuudessa vaimentaa melua. Ulkonäön puolesta nämä ei toki kuuluu tähän topiin :slight_smile:

Cat Ears on ihan kiva nimi, mutta tässä on kyllä hukattu hieno mahdollisuus jollekin ”The King sideburns” -tyyliselle Elvispulsari-tuotenimelle.

4 Likes

Mut missä liekkiversio? Musta pohjakangas, karva juuresta punainen, keltaiset kärjet!

2 Likes

Joskus ohimennen kaupassa hiplasin tota ja ei vakuuttanut niin paljon että olisin kokeillut päähän. Itsellä käytössä jo toinen Sweet Protectionin Outrider mipsillä. Sopii omaan päähän ja tykkään muotoilusta, molemmat löytyneet alelaareista 70-90e hintaluokkaan. Paino taitaa lukee niissä 260g tms, on todellisuudessa jotain 290-300 nurkilla mutta eipä tuolla liene merkitystä.

Menin ja ostin tämän aikaisemmin kokeilematta, ostin sitten toisen tilalle :slight_smile:

Summaisin, että oma isonpääni on tuon onesizefitsall-kokoskaalan yläpäässä, joka ehkä vaikutti siihen, että hihnojen korvan takaiset osat asettuivat erittäin epämukavasti kiinni korviin. Muutoin istui päähän ihan ok. Puolisolla pienemmän pään kanssa ei ollut vastaavaa ongelmaa ja luovutin hänelle arkiajokypäräksi.

Ei näköjään ainakaan kohteesta Hövding (jos siis kypärän tyylin pitää olla mallia ilman kypärää):

2 Likes

Mun uus suosikkikypärä vuoden kokemuksella -

Ostin alkuvuonna Bike24:stä, tais olla sillo alessa jotrai 130. Ei-Mips-versio on paljon halvempi, sellainen mulla on ollu 5 vuotta. Mipsin lisäksi tossa on käytetty koroyd-mehupillistöä jonka pitäs ottaa törmäysenergiaa enemmän vastaan ku perinteisen eps-foamin.

Omaan päähän toi istuu erittäin hyvin ja mukavasti, tulee syvälle alas otsalta ja niskasta eikä liiku yhtään. Oon irrottanu lipan siitä koska hyvin harvoin sitä kaipaan ja ilman lippaa menee kaupunki- ja maantieajossakin hyvin. Löytyy useampia värejä.

Tilaan toisen varastoon jossain vaiheessa.

Aika mielenkiintoista että vihdoin joku alkaa valmistaa kypäriä jostain muusta kuin KOVASTA materiaalista. Miksi esim. moottoripyöräkypärät on pehmeitä sisältä mutta pyöräilykypärät ei?

Tähän liittyen taulukko, jossa voimia standardikypärillä (huom. MIPS ei välttämättä parempi vaan huonompi kuin ei-MIPS). Kun eps oli korvattu pehmeällä materiaalilla, voimat oli paljon pienempiä.

Disclaimer: taulukko kopsattu Rivendellin blogista.

1 Like

99c66377d44be1119fa6abb3218f7b20

Ei ne ole koko matkalta pehmeitä.

Siis eiks näis pidä varoo semist ku lukee, tai et nopsasti katottuna vaikuttas et kantsis ottaa pehmeepi kypärä, mut me ei tiedetä ainakaan ton screenshotin perusteella et mimmonen se isku on ollu, ja et vastaaks se oikeest vaik pään kolauttamista kaatues.

Sillee kärjistetysti vaik jos sul on vaik pyyhekumi vs pesusieni ja se ”impact” ois et näpäyttäsit sormella sitä nii kylhä se pesusieni vaimentais paremmi. Mut sit jos pudottasit kumanki päälle vaik ison jakoavaimen nii pesusienen alta paljastuis dentti työtasossa mut pyyhekumin alta ei xD entiie oliks täs järkee.

Tää siis kaikki tuli nyt aikasempaa keskustelua lukematta mieleen et sori jos tää on käsitelty jo.

Sitä kans mietin et oon käsittäny et olennainen osa kypärän toiminnallisuutta on kait sen vaahdon rikkoutuminen eiks? Et sen pitää olla siinä määrin kovaa et se rikkoutuu vast sillo ku se oikeest pelastaa, ja et se absorboi niin tehdessään mahdollisimman paljon energiaa.

Tietty en myöskää tiie screenshotin perusteel et mikä se modfikaatio tarkkaan on mitä noihin kypäriin on tehty et voi olla et mult nyt meni ohi joku olennainen seikka täs kans.

Mut kiinnostaa kyl syvempi puinti täst ja oon iha valmis vakuuttumaan enemmän tiedon valossa myös pehmeemmistä kypäristä.

2 Likes

Harmi sikäli, että jos tuo nyt olisi toiminut, kyllähän jokainen mieluummin hyppää metristä ilmapatjan kuin ohuen styroxlevyn päälle, ja samaa toivovat käsittääkseni aivotkin. Itse asiassa joku pienen pienen mahdollisuus, ettei se toimi lainkaan, olisi ollut ihan siedettävä, kyllähän sitä nyt ilman kypärääkin uskaltaa kylillä välillä ajella. Olisin ehkä ostanut tuollaisen jossain vaiheessa, mutta niillä oli vain yksi koko ja se oli medium (suositus taisi olla 55-59 ja oma pääni 60 ja sehän on melkein sama, mutta kai ne jostain sen rajan olivat keksineet).

Here’s a chart from a recent study. I read this in early November, and I forgot who did the study, but it’s still interesting. I looked up apical, parietal, and occipital (I kind of knew that one), and the online dictionary wasn’t helpful. It defined them in ways that didn’t seem relevant or applicable here, but I’ll trust that whoever did the study was just smarter than I am.

No niin eli taulukon lähde: grantin luotto omiin kykyihinsä tulkita yhtä tutkimusta jota hän ei just nyt ihan muista nimeltä

2 Likes

Jättäisitte noi kaikki huru-ukot Grantit, Reneet ja Poppit sinne omiin blogeihinsa :grin: Niitä on yhtä turha levittää kuin seiskalehden juttuja. Jos niitä haluaa lukea niin voi itte hakeutua niille leveleille.

6 Likes

Jep sen takia tossa olikin disclaimer. Mut eipä tuolla mitään väitteitä juuri ollut, lähinnä kysymyksiä. Osittain samoja mitä itsekin joskus pohtinu. Miksi esimerkiksi autoon on kehitetty 60 cm matkalta törmäystä hidastava airbag, kun törmäysnopeudet aika samoja jos pyörällä törmää autoon. Eiks autossakin sitten riittäisi 5 mm matkalla liikettä hidastava kova kypärä päähän?

Kai tuossa lähteettömässä (kai se jostain löytyis jos jaksais kaivaa) tutkimuksessa oli vaan se sisus korvattu pehmeällä materiaalilla, ja kova kuori oli jätetty paikoilleen. Eli pyritty vain kasvattamaan hidastumismatkaa.

[quote=“Carl, post:400, topic:3958”]
Et sen pitää olla siinä määrin kovaa et se rikkoutuu vast sillo ku se oikeest pelastaa, ja et se absorboi niin tehdessään mahdollisimman paljon energiaa [/quote]

Tätä en ihan hiffaa miten on mahdollista tai edes tarpeellista. Kai se kuori kestää rikkoutumatta niin isot iskut kuin tarvitsee. Ei aivoja taida kiinnostaa muu kuin että kuinka lyhyellä/pitkällä matkalla ne pysähtyy.