Mistä rosteriputkea / tai ohutta tankoa?

Terves!

tulipa mieleen alkaa askartelemaan etutartsi v3:sta. Tällä kertaa tarkoitus olisi tehdä rosterista hopealla juottaen, ja nyt olisi hakusessa ohutta rosteriputkea (8-10mm halkaisijaltaan) ja/tai tankoa 3-5mm (halkaisijaltaan) askarteluhommiin.

Kysymys kuuluu: onko jollain nurkissa ylimääräistä materiaalia? Tai mistä Helsingin suunnalla kannattaa moisia lähteä etsimään? Omassa lähi-K-raudassa on ainakin ruostuvaa sekä alumiiniprofiileja sun muita, mutta rosterista en vielä tiedä (huomenna viisaampi).

t, Jani

ps. ja siis en tee jöötiä tarakkaa, lähinnä kevyelle etukassille (randonneur-henkiselle) tukea.

Ruostumatonta(haponkestävää) putkea kannattaa käydä etsimässä hydrauliikkaliikkeistä.

Kiitti vinkistä. Sain myös PMnä vinkin käydä katselemassa Bauhausista, missä kävinkin tänään. No ostin harjoitteluun 8mm x 1mm putkea sieltä, mutta aika jöötiltä tuntuu. Tuleeko kenelläkään mieleen mistä hentoisempaa saattaisi löytyä? Sandvik ainakin tekee ohkaisempaa.

Moi.
Kysyppä tuolta: http://www.metores.com/fi alppilassa.
Ne varmaan osaavat kertoa mistä puljusta saa ostaa jos eivät itse myy…
Jos löytyy niin kiinnostaa kyl kans.

Metoresin vastaus oli: “meillä ei ole, maailmalta saa mutta ei kannata tilata kun tulee kalliiksi”. No laitoin Sandvikille mailia, katsotaan vastaavatko joskus :wink:

Meilläpäin romukaupoista saa parhaiten tollasia pikkueriä, ehkä teilläkin.

Sopivaa tankoa on muuten joissain uuniritilöissä, niitä kans romukaupasta/gigantin kierrätyspisteestä tms. Osa on vaan kromattuja että kannattaa ottaa magneetti mukaan.