Mistä löydän hylsymeisselin?

…tai millä nimellä häntä nyt kutsutaankaan, semmosta kapistusta, joka on kuin ruuvitaltta, mutta päässä ei ole meisseliosaa, vaan nelikulmainen hylsyä varten oleva pää. Semmonen pienin, taitaa olla 1/4". On paljon kätevämpi peli pienille hylsyille kun perinteinen räikkä ja kun vanha hajosi, en ole löytänyt uutta rautakaupoista.

Aika huonoja rautakauppoja.

Motonet, biltsu ja puuilo

No oli tosiaan huonoja, heti löysit!
Kiitos!

Biltsun versiota pystyy vielä tarvittaessa vääntämään kahvan päästä räikällä. Ja löytyy sovite irtokärkiä varten.

Ihan vaan rupesi kiinnostaa, kun noi linkit selasin: mikä on oikea nimi tälle työkalulle? Tuossa nyt tuli jokaisella eri nimi.

Ei taida olla “virallista” nimeä. “Meisseli 1/4” (tai minkä kokoisen haluaakaan) vois olla hyvä hakusana.

tuo 1/4 vaatimus on tossa paha. Aika paljon on niitä, mihin menee kärkisarjan kärjet, mutta ne on niitä 6-kulmaisia. Adapterillahan sen saa hylsylle sopivaksi, mutta ei se optimi ole.

[Offtopic]

Kuulostaako hylsymeisseli kestään muusta semmoselta “salkku pylvään takana” -tyyppiseltä pikkutuhmalta ei-ihan-sananmuunnokselta?

  • no siis joo
  • ei, ihan hyvä sana
  • häh

0 voters

[/Offtopic]

Pikkutuhmalta ton meisselin takia, mutta ei melkein-sananmuunnokselta.

———

Ruuvimeisselin nimessä taltta viittaa mun mielestä uraruuviin sopivaan kärkeen joten sen jättäisin pois.

Yleensä ottaen ruuvimeisseli kattaa kaikki tällaiset, oli vaihtokärkiä tai ei. Alaluokkia on esim. ristipääruuvimeisseli, talttapääruuvimeisseli ja ruuvimeisseli vaihtokärjillä, joista viimeisin yleisimmin tarkoittaa noita 1/4” kuusikulmaisia vaihtokärkiä.

Tää vekotin vois olla ruuvimeisseli vaihtohylsyillä tai lyhyesti hylsymeisseli. Hylsymeisseli voi periaatteessa sekoittua ruuvariin jossa on kiinteä hylsy, mutta sanoisin niitä ennemmin kuusiokanta-avaimiksi vastineena kuusiokoloavaimille, jotka uppoaa kannan sisäpuolelle.

Ehdotan siis ”ruuvimeisseli vaihtohylsyillä” ja ”hylsymeisseli”.

tiiätte kyllä mistä

1 Like
1 Like