Mistä iso järkirunko?

Pyörää / runkoa metsästämässä, oikean kokoinen vain tuntuu olevan mahdoton löytää. Competitive cyclist antaa mitoiksi
c-c 60.3-63.7 (seat tube) ja
c-c 58.1-59.7

Mistä moinen? Onko ainoa vaihtoehto yrittää bongata joku käytetty pyörä / runko ja rakennella siitä, vai löytyykö uudistuotantoa? Jos nurkissa pyörii ylimääräisenä, ostan mieluusti pois.

Kiitos kommenteista!
t.a.


MÄÄRITELMÄ:järkirunko = tarpeeksi tilaa renkaille, jonkinlainen optio lokasuojille (esim. kuten steamroller)

Lisäksi:
-klassinen runko ja pyöreää putkea
-120mm takahäkki

Soita pelagoon.

No mikä ettei Surlyn Crosscheck kelpaa eli onko tuo 120 jako takapäässä ainoa kompastuskivi? Koko 60cm tai jopa mahdollisesti 62cm näyttäis pikavilkaisulla kuten konsepti muutenkin menevän nätisti spekseihin. Ja on muuten hyvä otus…

Crostzhekkiä mietin, mutta jostakin olen imenyt sellaisen mielikuvan, ettei siitä kannattaisi fixiä tehdä. En tiedä kuka lie sanoi, mutta jäi mieleen (muistaakseni liian löysä runko tai-jotenkin-muuten fiksiaatteeseen sopimaton). Mutta näköjäänhän surly valmistaa myös 135mm takanapaa joten kai se sit onnistuu, meinaan cross-check kiinteävälitteisenä. (?)

Itse ajoin 60cm kokoisella CC:lla fiksinä pari vuotta ennenkuin vaihdoin Stiimiin. Ei mitään ongelmia minkään suhteen…

Fixie Inc tekee myös 135 mm napoja, ainakin omani on ollut laakereiltaan pitkäikäisempi kuin Surly. CC on lisäksi yksi harvoista nykyrungoista, joilla tekee jotain siinäkin vaiheessa kun kiinteä välitys alkaa tuntua pölhöltä.

Oman kokemuksen puolesta Cross-Check:iä on helppo suositella. Itellä on ollu oma pyörä vaihteellisena ja fiksinä vaikka minkänäköisillä yhdistelmillä renkaita, tankoja, jne. Kaikki on vaan toiminu. Renkaatkin 23mm maantiekumista 45mm Fire Cross:iin, ilman mitään ongelmaa. Nyt kiinteänä Fixie Inc takanavalla ja Sram Rival kammilla ja ketjulinja osuu suoraan siihen 51mm.

Ainoat miinukset on melko loiva satulputken kulma (josta selviää no-setback tolpalla) ja jotakuta aina vaivaava pitkähkö vaakaputki (57cm, 56cm rungossa).

Näkyy muuten olevan Foxcompissa tarjouksessa. Ja ainakin kokoa 60cm (60cm vaakaputki) löytyy sivujen mukaan.

Kiitos vinkeistä. Mistähän noita Fixie Inc.in takanapoja ja kampia sais tilattua? Lyhyen guuglettelun tuloksena ei löytynyt.

(Pitäis nyt vaan äkkiä valmistua, menin lupaamaan itselleni ja vaimolleni että sitä ennen ei uutta pyörää… =) )

Pyörähuolto.comissa niitä kai on ihan hyllyssä, soittele sinne.

Kas kas. Rivalin kampia pitäisi saada myös 180mm pituisina. Ei voi kuin suosittella.