Mistä alle 16-hampainen takaratas sähkösinkulaan?

Heipä hei,

ja ihan aluksi disclaimer että olen täysin aloittelija sinkuloiden parissa joten pahoittelut jos en osaa termistöä oikein.

Ostin itselleni hiljattain sähkösinkulan (Fitnord Flow+) joka tuli paketissa 38/16 välityksellä. Koska olen ajotyyliltäni enemmän masher kuin spinnaaja, niin oletusvälityksellä sinkulaa sai sotkea hiki hatussa tasaisella suoralla että pääsi edes tyydyttävään matkavauhtiin.

Kävin siis vaihtamassa pyöräliikkeessä eturattaan ja nyt on välitys 44/16, joka on sekin vielä ihan hitusen liian spinnaava omaan makuun. Ongelma on vaan se että rungon rakenteen vuoksi eturattaaseen ei enää mene 44:sta leveämpää kun runko ottaa vastaan eikä eturatas mahtuisi pyörimään.

Haussa on siis joko 15- tai 14-hampainen takaratas, tarkemmin siis vapaaratas (koska sinkulassa mekaaniset levyjarrut). Pitäisi mennä kuitenkin normi 16-hampaisen kierteisiin (mitkä ne sitten ovatkaan, apua). Netistä ei ole ollut apua, kaikki alle 16-hampaiset vapaarattaat näyttäisivät olevan BMX-pyörille ja niissä pienemmät kierteet.

Onko jotain kauppaa mistä pienempää vapaaratasta voisi lähteä etsimään vai pitääkö etsiä metallipaja joka osaa tehdä custom-työtä? Isompi välityssuhde ei pelota koska pyörässä on kuitenkin sähköavustus mäkiä varten, polvet on kunnossa ja reidet on rautaa. Tykkään vaan matalammasta pyöritysnopeudesta tasaisella maalla joten sitä kohti olisi pyrkimys.

Kiitos vastauksista ja armoa aloittelijalle!

16 on se mikä itsellä on nyt, 14 on noilta näemmä loppu. Lisäksi 14-hampaisessa 30mm kierteet mutta 16-hampaisessa 35 mm, eli ei sovi sellaisenaan?

Vapaaratas Dicta 14T 3/32" - Bikeshop mites tommonen

Ei taida tuohon sinkulanapaan löytyä 16-piikkistä pienempää, kaikki nuo pienemmät on BMX-navalle - räikkäkoneisto ei mahtuisi vapaarattaan sisään 16-hampaista pienemmässä. Jos eturataskin on isoin mahdollinen niin taitaa olla keinot käytetty ja pitää vaan totutella välitykseen, alumiinirunkoakaan ei voi lommottaa jälkikäteen että saisi rattaalle lisää tilaa.

1 Like

Ainoa 15-hampainen normikierteelle menevä BMX-vapari taitaa olla harvinaisuudestaan kuuluisa AC 888. Ongelma alle 16-hampaisten ja 1.375" x 24 tpi vaparikierteen kanssa on että rakenteellisesti kestävää on hankala valmistaa hammaskehän ja navan kierrepinnan väliin jäävän ahtaan tilan takia.

Toi yllä linkattu 14t on todennäköisesti myös pienemmälle kierteelle.

Joo näin se on.16 piikkisestä pienemmissä on ne 30mm kierteet

Tuolla keskusteltiin pienien takarattaiden ongelmallisuudesta, veikkaisin ketjunasettumisongelmien korostuvan kun on moottori repimässä ketjua rautareisien lisäksi.

1 Like

Eli mikään metallipajakaan ei olisi valmis tekemään customina yksittäiskappaleena moista - jos ei mahdu niin ei vaan mahdu?

Varmasti, lataa vaan taalat tiskiin niin kyllä paja piirtää ja koneistaa yksittäiskappaleena matalemman vapaaratasrungon. Alla on kuva 16t vapaarattaasta. Tuolle ulkohalkaisijalle ei yksinkertaisesti voi sovittaa vähempää piikkejä.

Sä saat eteen isomman rattaan kun vaihdat kammet, laitat pidemmän keskiöakselin (ratas siirty ulommas rungosta) tai denttaat siihen chainstayhyn rattaalle enemmän tilaa.

Jos sun tyydyttävä matkavauhti on yli 25km/h niin luukuttaisin ton pyörän ja laittaisin vaikka Surly Steamrollerin.

Tapauskohtaista…

Kävisikö esitettyyn ongelmaan nyt ratkaisuksi sellainen takanapa, jossa on vapaaratastoiminto itsessään? Rungon takahaarukan sisäleveys määrittelee pitkälti sen, minkä tyyppistä napaa tuonne kannattaa ryhtyä sovittelemaan.

E: eeei kun sori, siinähän on napamoottori takana

Alle 16-piikkinen BMX-vapari normikierteillä ei varmaan tule löytymään.

Vaihtoehdot on totutella nopeampaan pyöritykseen tai siirtää eturatasta kauemmas rungon keskilinjasta niin, että mahtuu isompi pyörimään. Ketjulinjasta saattaa tulla pikkusen vino, mutta ei mitenkään dramaattisesti - ja napamoottorihan vähentää ketjun jännitystä, jolloin pieni vinous on sitäkin pienempi ongelma.

1 Like

tai sitten laittaa tommosen kierrepakan https://www.mototrade.fi/polkupyoran-varaosat/kierrepakka-5-v-ventura-14-28/p/60352A/?gclid=CjwKCAjw-sqKBhBjEiwAVaQ9a2t84O8yaKv3qjwD2pdrXyXTRgL2KPdKqfUVoHBJnVzt5Za5vO-QOhoChpgQAvD_BwE
vai vaatiiko leviämmän perän…?

Jos custom-duunit on listalla, kai se Schlumpfkin menee budjettiin.

https://www.cyclemonkey.com/bottom-brackets/schlumpf-speed-drive
https://www.kappstein.de/shop/?L=1&tx_cart_product[product]=72&cHash=ba6db3261928a22a6d32e18e0e21a222

Nvm