Mistä 20 piikkinen vapaaratas sinkulaan?

Mistä pääkaupunkiseudun liikkeestä voisi löytyä tällainen vapaarattaaseen yhdistetty takahammasratas 20 piikkisenä?

Missä on paras valikoima näitä yksivaihde -tarvikkeita?

http://www.cityshops.fi/paikat/kumiluoti/

http://www.bikeshop.fi/index.php

Ei ole pk-seudun liike, mutta hinnat ovat edulliset ja niin myös toimituskulut.

Amazon65 - 8:50, 28.5.2011 » Mistä pääkaupunkiseudun liikkeestä voisi löytyä tällainen vapaarattaaseen yhdistetty takahammasratas 20 piikkisenä? Missä on paras valikoima näitä yksivaihde -tarvikkeita?
Multa saat käyttämättömän SURLY 20t rattaan 15 eurolla!!! Milloin ja missä? Lähden justiinsa maastoilee espoon kivenlahdesta... =)

Siis vapaaratas kierteille (don’t do it, man!) vai vapaaratas Shimanon kasettiin (yeah, baby!)?

^ tulkitsen että ensimmäinen. “vapaarattaaseen yhdistetty takahammasratas”

Käväisin tuolla kumiluoti -liikkeen oven takana. Mielenkiintoisen oloinen liike, mutta harmi vaan kun ei ollut aukioloaikana kuitenkaan auki.

Kyseessä on oheisenlainen vapaaratas


Pitäisi saada siis vastaava, mutta 20-piikkinen tilalle. Asiaa tutkiessani huomasin, että vapaarattaassa ei ole hahloja, joihin irroitusavaimen voisi laittaa. Onko tässä käynyt niin, että vapaaratas on asennettu väärinpäin kokonaan? Tämä tuotiin esille yhdessä pyöräliikkeessä, jossa ratasta kävin kyselemässä tänään. Voiko tämä olla mahdollista, koska vapaaratas pyörii kuitenkin ihan oikein päin. Jos ratas olisi asennettu väärinpäin eikös ratas pyörisi polkemissuuntaa. Nyt pyörä toimii ihan normaalisti.

Miten tuon rattaan saisi irti?

Perskuta, jos tuo sun vapaaratas on samanlainen, voisin ostaa pois. Voin noutaa sen sulta vaikka huomenna?

Linkit epäonnistui edellisessä viestissä

Linkki kuvaan 1
Linkki kuvaan 2

korjasin sulle kuvat kuntoon. pitää mennä flickrissä sinne view all sizes näkymään, jossa voi klikata kuvaa oikeella napilla ja saa kuvatiedoston osoitteen kopioitua.

tuon rattaan saat irti purkamalla sen ja kiristät rungon ruuvipenkkiin ja väännät auki. tai viilaat siihen runkoon jotkut tartuntapinnat ja väännät pihdeillä.

menee rikki siinä samalla, mut tuommoiselle se tekee vaan hyvää ja omistajalleen palveluksen. hommaa tulevaisuudessa vain niitä, joissa on hahlot työkalulle.

Amazon65 - 16:59, 28.5.2011 » Käväisin tuolla kumiluoti -liikkeen oven takana. Mielenkiintoisen oloinen liike, mutta harmi vaan kun ei ollut aukioloaikana kuitenkaan auki. Kyseessä on oheisenlainen vapaaratas http://farm4.static.flickr.com/3440/5767717459_c119606377_z.jpg http://farm6.static.flickr.com/5187/5767721245_d7221b6b25_z.jpg Pitäisi saada siis vastaava, mutta 20-piikkinen tilalle. Asiaa tutkiessani huomasin, että vapaarattaassa ei ole hahloja, joihin irroitusavaimen voisi laittaa. Onko tässä käynyt niin, että vapaaratas on asennettu väärinpäin kokonaan? Tämä tuotiin esille yhdessä pyöräliikkeessä, jossa ratasta kävin kyselemässä tänään. Voiko tämä olla mahdollista, koska vapaaratas pyörii kuitenkin ihan oikein päin. Jos ratas olisi asennettu väärinpäin eikös ratas pyörisi polkemissuuntaa. Nyt pyörä toimii ihan normaalisti. Miten tuon rattaan saisi irti? Perskuta, jos tuo sun vapaaratas on samanlainen, voisin ostaa pois. Voin noutaa sen sulta vaikka huomenna?
Mun ratas on sellanen joka tulee kasettiin kiinni dääm... MUTTA jos haluat oikeasti hyvän tollasen vapaarattaan niin tässä: http://www.singlespeed.nl/catalog/product_info.php?cPath=35_28&products_id=53&osCsid=bb78dc51793c371f418b42adc0c67f1a

Mulla katupelissä vuoden ympäri WI vapari ja toimii helkkarin hyvin, ei mitään häikkää eikä ylimääräisiä rohinoita tai notkumisia! Kallis? Hyvä maksaa ja WI pörisee vuosia ja vuosia kuin sveitsiläinen kello(ei kokemusta ko.kelloista mutta juu…:wink: ps: tarvitset myös WI vapaaratas työkalun mut mä voin loonaa sellasta jos päädyt ton hankkimaan… -Jani =)

Kiitoksia kuvien korjaamisesta.

Mahtaakohan tuo olla väärinpäin asennettu vai onko tosiaan olemassa sellaisia vapaarattaita, joissa hahlot puuttuu kokonaan? Tuo on lähes uusi vanne eli tuo ratas on joko tehtaalla asennettu väärin tai sitten laitettu halvempi versio, josta nuo hahlot tosiaan uupuu.

Teemu

Mulla on ollut vastaava hahloton ekassa sinkulassani. Ei se ole vääri päin, jos se toimii oikein päin.

Joo, näin minäkin päättelin eli ei muuta kuin vasaraa ja ruuvipenkkiä tuolle ja sitten uutta tilalle.

Vielä yksi kysymys aiheeseen täydentäen:

Vapaarattaita näyttäisi olevan kaupan sekä 1/8 ja 3/32" ketjuille. Miten parhaiten tunnistaa, että kumpi ketju itsellä on? Tulisi kerralla oikea ratas kunhan tuon vanhan saa irti.

Edit: Täydennys kysymykseeni eli ilmeisesti minulla on tuo leveämpi 1/8 ketju, joten toimiiko 1/8 ketju 3/32 rattaalla ongelmitta?

Kyllä toimii.