Missä pyörien entisöintiä Suomessa?

Hei yksivaihteiset!

Kävin viime vkonloppuna hakemassa pitkään seisseen “ns” perintöpyörän keskisuomen tallin nurkasta (kuvassa)

http://i257.photobucket.com/albums/hh238/TRmX/Mobile%20Uploads/20140914_195142.jpg

Ja nyt olisi ensinnäkin etsintä käynnissä nokian vanhoista harmaista renkaista pyörään. No tätä kautta siis tuli mieleeni että missähän etelä suomessa tehdään pyörien entisöintiä ?!?!?! Eli siinä pääasiallinen kysymykseni teille tietäjille. Missä etelä-suomessa tehdään polkupyörien entisöintiä. Koska mieleni tekisi saada vanha Monark takaisin uutta vastaavaan kuntoon. Mutta missä ja kuka sen osaisi tehdä asianmukaisella osaamisella? Itseltäni onnistuvat auto ja prätkäentisöinnit jokseenkin mutta tässä menee ohi ja lujaa !

Kiitos kaikille !!

2fresh ja maksu pimeenä.

Suosittelen tekemään itse! Lueskele nettiä, selaile Googlesta kuvia. Jos prätkät ja autot menee, niin varmasti pyöräkin onnistuu. Ihan hyvännäköinen lähtökohta, tsemppiä tekemiseen vaan.

tässä edell. mainitun nimimerkki 2freshin muutama projektilanka:

https://www.yksivaihde.net/old/19427
https://www.yksivaihde.net/old/19306
https://www.yksivaihde.net/old/13959
https://www.yksivaihde.net/old/11464

jos tosiaan prätkä ja autohommat sujuu, niin fillarihan on ihan lastenleikkiä!

Caps lock näyttää myös olleen hukassa

Jos kuplan ja vespan rassaus onnistuu, niin ei sulle tule mitään ongelmia tän kanssa. Siinä on kuitenkin vain neljä liikkuvaa osaa: navat, keskiö ja ohjainlaakeri. Loput mitä jää on vain materiaalien ja epämääräisten standardien kanssa painimista.

No, okei, polkimet kans, eli kuusi.

voisitko korjata otsikkoa sen verran että ainoastaan ensimmäin kirjain isolla ja turhat ylimääräiset kysymysmerkit pois perästä? ei pistäisi aina niin pahasti silmään tuosta listasta.

Siistitty otsikko. T: neitsimoodi

Kaipa tuolla (Turku) tehtäisiin:
http://www.trianglebikes.com/fillarietusivu.htm
http://www.styleride.fi/

“Entisöimme vanhat polkupyörät, joko osittain tai kokonaan. Mikäli pyörä on tarpeeksi hyvin säilynyt, voimme konservoida sen, eli pysäyttää kulumisen nykytasolle. Päämääränä on kuitenkin aina pyörä, jolla voi ajaa.”

Toisaalta ekassa viestissä oleva pyörä näyttää siltä, että vaihtamalla takarengas oikeanväriseen ollaan entisöinnissä aika valmiita…

Kuvasi perusteella konservointi voittanee entisöinnin Tuolta lisää:

Eihän tossa oikeestaan ois muuta ku pesu, vahaa ja “vähän” laakereiden pesua ja uudelleen rasvausta. Niin ja kromiosat vois autosolilla kiillottaa. Uudet kumit ja sit kovaa ajoa.