Millä täytät renkaasi, onko ilmanlaadulla väliä?

Lemppari pyöränhuoltotoimenpideketjussa keskusteltiin ilman vaihtamisesta sisureihin.

Itse oon vaan lisäillyt ilmaa pikkuhiljaa, ja on tuntunut toimivan hyvin. Vaihtaako joku säännöllisesti ilmat? Käyttääkö joku typpeä, happea tai jopa heliumia?

Siirretään keskustelu asiaankuuluvaan topikkiin pois toisen ketjun offtopikista.

ite täytän kumini tamin aivopieruilla

Täytän kumini rajulla ylös alas pumppaamisella.

Vuoristoilmalla koska ohuempaa.

kunba - 11:56, 19.10.2018 » Vuoristoilmalla koska ohuempaa.
Tämä. Yleensä lennän yksityiskoneella Alpeille (tai jos kiireisessä aikataulussani on tilaa, Himalajalle) tätä varten.

Saa sitä vuoristoilmaa kyllä ihan tilattuakkin. Nopeinta Euroopassa taitaa olla Zermatin Ilmakeskuksen pullottama vuoristoilma suoraan Matterhornin huipulta. Kohtuu halpaa etuihinsa nähden.
Sitä Team Skyhin käyttää

Ohuemmat ilmat ujosti kiinnostellut jo pidempään. Mutta epäilyttänyt että onko tommonen sitte kuitenkaan hypetyksen mukainen galaksit räjäyttävä ajokokemus vai meneekö enemmän huomaako ihminen -topsun kinasteluks.

Siinä oot oikeassa, että vaikutus ajokokemukseen on melko pieni. Kyllä sen silti voi ainakin kuvitella aistivansa. Tärkeämpää on se, että pienempi happipitoisuus renkaassa auttaa renkaita pysymään hyvässä kunnossa pidempään, periaate on sama kuin pitkäikäisten vuoristolaisten kohdalla.

Itse täytän renkaat turhan sössötyksen merkityskylläisyydellä.

Eiks niin sakia tavara jumita (venttiilinkin) sielun aika nopeasti?

sankariyrittäjien kauhunhenkäyksillä

1 Like

On muuten aika tunkkaista tuo pullotettu vuoristoilma, sanoipa Zermattin ukot mitä vaan. Veikkaan, että siinä on keskuksen työntekijöiden peräilmaa seassa. Sen eron kyllä huomaa ihan kiekkoa käsissä pyöritellessä. Mutta mikäs siinä, jos ei oo varaa aitoon asiaan.

Edit: ja siis, ihan silkkaa sponssisopimuspaskapuhetta on tuo Sky:n ajaminen Zermattin ilmalla, viimeksi kun Annapurnalla pumppailin, niin siinä oli Diego Costa vieressä samoissa hommissa.

Jos tykkää haistella sisäkumi-ilmaa, niin ei voi käyttää tota Himalajalaista, kun tulee vuoristotauti.

Vuoripyörissä vuori-ilmaa, on vaan hiton hankala saada purkista prestaan.

RTZ - 12:50, 19.10.2018 » On muuten aika tunkkaista tuo pullotettu vuoristoilma, sanoipa Zermattin ukot mitä vaan. Veikkaan, että siinä on keskuksen työntekijöiden peräilmaa seassa. Sen eron kyllä huomaa ihan kiekkoa käsissä pyöritellessä. Mutta mikäs siinä, jos ei oo varaa aitoon asiaan. Edit: ja siis, ihan silkkaa sponssisopimuspaskapuhetta on tuo Sky:n ajaminen Zermattin ilmalla, viimeksi kun Annapurnalla pumppailin, niin siinä oli Diego Costa vieressä samoissa hommissa.
Oliko tää niitä Bike-components.de:n paljon puhuttaneita puteleita? Weightweeniessillä on kymmeniä sivuja jahkausta siitä onko niillä ns. Aitoa tavaraa, jotain saksalaista kaupunki-ilmaa vai raikastavatko huonoksi menneitä ilmoja ilmanraikastimella. Ihan vaan, että kantsis tilailla suoraan tuolta Zermatin ventiililtä ni tulee varmana hyvää. Sponssijupakkaan en ota kantaa mutta voihan olla että Diego vaan mustaa ilman tussilla ettei sponssi suutu. Onhan noita nähty.

Asiasta toiseen: oletteko koittanut itse ohentaa ilmaa. Netistä löyty hyvä artikkeli asiasta mutta en tähän hätään löydä sitä.

Itseänikin kiinnostaa ohuempi ilma. Oliko sen kanssa nyt niin että kompensoi paksumpia kumeja ja saa saman ajomukavuuden vai miten se meni?

En ymmärrä miksi porukka rupeaa perseilemään jostain vuoristoilmalla pumppaamisesta ym kaasuista kun alun perin kyse oli vain renkaiden ilman säännöllisestä vaihtamisesta, ihan luonnollinen huoltotoimenpide jos mielii pitää renkaat ja sisurit kunnossa.

Ja sanokaa mitä sanotte mutta eron huomaa ajossakin. Luuletteko että esimerkiksi formulakuskit ajaa samoilla ilmoilla kuin edellisessä maassa kun laite lennätetään uuteen kisamaahan?

koska asun kerrostalon ylimmässä kerroksessa, oon ottanu tavaks pumpata renkaat vasta katutasossa niin saa paksumman ilman, demppaa enemmän

kaipa niillä on väliä oltava että laadusta voi puhua erinä

oisko jotai hyviä youtube videoita mis olis eri aineilla täytetty renkaat