Milano, Italy

Onko joku kenties liikkunut kyseisessä kaupungissa. Haistellut tunnelmia. Koputellut pyöräkauppojen oviin. Hypistellyt sormissaan paikallista fixitunnelmaa.

Tarkoitus sunnuntaina lähteä, pyöriä pisin maata 10 päivää ja (ikävä kyllä) palata takaisin kotiin. Taidan toivoa Islannislta pientä tulivuorilahjaa…

Eli minne mennä? Kokemuksia kaupoista? Rent-a-(fix)bike? Jos joku muu kaupunki tarjoilee hienoja polkupyöräkokemuksia niin niistäkin ihan mielelläni lukisin.

Kaksi kertaa käynyt enkä ole kovin moneen pyöräkauppaan ytimessä törmännyt. Rossignoli-niminen lafka Corso Garibaldilla möi ainakin jotain fiksikamaa.

F-lehden palstalla on jotain kattavampaa mazkuu aiheesta ja linkkejä.

Skene on ainakin siellä voimissaan ja saattaapi siellä törmätä suomalaisvahvistukseenkin pinkillä fiksillään.

Milano Fixed

http://www.dodicicicli.com/pages/contacts

Italia on mukava maa.

Milanossa tuli poljettua paikallisella city-pyörällä yksi päivä pisin poikin ja metsästettyä fillarikauppoja. Kolmessa kävin, kahdessa kannattaa käydä. Linkistä kuvia.

Dodici: (ensimmäiset 4 kuvaa sieltä)

Hauska pieni paja. Kaksi jamppaa siellä väsäili, toinen kehää ja toinen pahvilaatikoita Tokyo Fixediin. Löytyi omaa tuotantoa ja sitten hyvinkin paljon vanhaa palikkaa hyllystä. Oli käytettyä ja NOS:ia. Suurin osa tuotteista ei netissä eli jos jotain tarvii niin kandee soitella / laittaa mailia. Vanhoja, käytettyjä Campan kampia yms. löytyi vinot pinot.

Tuli hengailtua varmaan reilu tunti. Leppoisia tyyppejä ja molemmat puhuivat hyvää englantia. + molemmat käyneet Suomessa. Toinen Helsingissä joitain vuosia sitten uutenavuotena jolloin jäätyi kuulemma silmiä myöten. Toinen oli käynyt Turussa ja punkannut jonkun turkulaisen tyypin lattialla. Kyseinen majoittaja oli parkkeerannut fixinsä olohuoneeseen.

Osoite hieman ehkä hämää, mutta pienen etsinnän jälkeen löysin perille. Pyörällä Duomolta about 20min.

Kiitos Jussi linkistä.

Ciclistica: (kuvat 5-7)
Kliinisempi kauppa josta löytyi myös vaihdepyöriä. Kumpikaan jampoista ei oikein englantia puhunut / ymmärtänyt joten käynti oli huomattavasti lyhyempi mitä Dodicilla. Jonkin verran palikkaa ja runkoja löytyi täältä. Pino Velocityä sekä H+sonia eri väreissä löytyi. Ikkunassa MASH.

Pyörällä Parco Sempionelta about 15min. Vieressä erittäin hyvä pizzeria!!

Jos joku menossa niin molemmissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Aukioloajat suosittelen tarkastamaan. Itsehän lykkäsin tuonne Dodiciin joskus 11 aikoihin ja ovesta huomasin, että avaavat vasta useita tunteja myöhemmin… No, seuraavalla kerralla löysi perille nopeammin…

Velollakin kävin. Tai siis parkkipaikalla. Ovet eivät olleet auki joten ei tarvinnut käydä sisällä. Toisessa päädyssä oli Masin pieni paja. Hieman kaljuuntunut harmaahiuksinen mies pitkässä työtakissa siellä väsäili Masin maantiepyörään kasaan. Paikka huokui ratahenkeä. Takaseinällä roikkui rivissä vanhaa kalustoa. 1947 vuodelta oleva Bianchi oli aika hieno. Kuvaa ei ole kun ei ollut kalustoa mukana.

Viimeinen kuva oli erään ravintolan WC:n ovesta. Huvitti.

http://picasaweb.google.fi/tommin.posti/Milano?feat=directlink

Noran pyöränkin siellä olet bongannu.

Aaah joo, unohtui mainita asiasta. Pisin kyliä kun poljeskelin niin tuli aika vähän pyöriä bongailtua. Kyseistä yksilöä katselin kadun toiselta puolelta ja jotenkin tarran malli kiinnitti huomion. Dodicin pojat tunsivatkin pyörän omistajan kun siitä satuin mainitsemaan ja kehuivat kyseisen neidin kauneutta…

Tällainen kauppa on Milanon ulkopuolella. En aikoinaan käynyt paikassa kiireisen aikataulun vuoksi. Myyvät fixikamaa ja omaa 666 pyörää. http://www.lastazionedellebiciclette.com/

Tontsa ohjasi tähän keskusteluun, joten jatketaas.

Olen menossa syyskuussa Milanoon ja pohjois-Italiaan käymään, ja olisi kiva tietää onko Milanossa muita milenkiintoisia kohteita kuin nuo jo aiemmin mainitut? Ja tunteeko kukaan paikallista jengiä? Bianchin tehtaaseen tulee tutustuttua, sieltä ei varmaan voi ostaa mitään- vai tietääkö joku?

E: Fillarifoorumin linkki oli jo vanhentunut. :confused:

No eiköhän esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Velodromo_Vigorelli kuulu kohteisiin. Tuon liepeiltähän löytyy mm. Masin paja.

^397,27