Miksi sutata hintatiedot myydyistä tuotteista?

Eikö olisi järkevämpää jättää hintatiedot, vaikka tuote olisikin jo myyty. Mukavampi tehdä hintavertailua…? Hä!

Onko tämä laajakin ongelma?

Mielestäni kyllä. Ja mitä myyjä hyötyy siitä, että tulevat tuotteesta kiinnostuneet eivät saa selville sen käypää markkinahintaa?

trokareiden touhua… prkl

lukitkaa ny joku äkkiä tää

Jep, käypää markkinahintaa voi väijyä vaikka ebaysta. Se on ihan ok poistaa hintatiedot, jos esim. myy kiireen takia hieman alihintaan, eikä halua polkea hintaa potentiaalisilta saman tuotteen tulevilta myyjiltä. Hinta täällä on siis myyjän ja ostajan keskinäinen sopimus, eikä markkinoiden määrittämä optimi.

Uusien kamojen markkinahinnan voi tarkistaa jostain nettikaupan katalookista ja mun mielestä näitten kaikkien vanhojen romujen retro-osien käypä markkinahinta on se mihin myyjä suostuu myymään ja minkä ostaja on valmis maksamaan.

Mielestäni Masako99:n ehdotus on ihan järkevä ja perusteltu. Palstalla kun arvostetaan hinnan ilmoittamista myytävälle tuotteelle – ei huutokauppaa. Eikä hinnan määrittäminen myytävälle kamalle ole välttämättä helppoa varsinkaan asiaan perehtymättömälle. Käypä markkinahinta varmasti on myyjän ja ostajan välinen asia, mutta täällä yksivaihteella näyttäisi onneksi olevan (pääsääntöisesti) käytössä oma, melko yhtenäinen ja varsin maltillinen hinnoittelutaso, jolla tavara myös näyttäisi kohtalaisen ripeästi vaihtavan omistajaa. Mikäli hinnoittelun perusteena olisi esim. eBay:n hinnat, niin tokkopa niin olisi. Kohdallaan oleva hintahan kuitenkin on sekä myyjän että ostajan etu.

Entä jos sataa?

inforest - 10:35, 9.8.2011 » käypä markkinahinta on se mihin myyjä suostuu myymään ja minkä ostaja on valmis maksamaan.
Näin juuri. Se on siis toteutunut hinta, joka ei koskaan ilmoituksista selviä. Myyntihinnan tai hintapyynnön näkyviin jättäminen palvelee tietysti tulevia myyjiä ja erityisesti saman tavaran eteenpäin myyjiä muttei juurikaan anna osviittaa ostajapuolelle.