Mikä työväline vanhan Favoritin keskiön irrottamiseen?

Hei pyöräihmiset!

Kirjoitin saman kysymyksen allaolevan ketjuun ja siellä myös kuvia pyörästä ja keskiöstä:
https://www.yksivaihde.net/old/1958

En siis sattuneesta syystä pääse rungon kanssa pyöräkauppaan, enkä haluaisi ostaa keskiöavainta tms. työkalua summamutikassa? Osaisiko joku näin kuvien perusteella kertoa, minkälaisella keskiöavaimella(?) saisin vanhan Favoritin keskiön irroitettua? Keskiöavaimia on ilmeisesti monenlaisia…

Kiitos jo etukäteen.

  • Misa

Sori, mut noissa kuvissa ei näy se kohta johon keskiöavain menee.

No voi hemmetti…

  • M.

P.s. Kiitos yrityksestä.

Todennäköisiä vaihtoehtoja vois olla haka-avain, jos siellä on lukkorengas jossa on sellaiset lovet ulkokehällä, kuten allaolevassa kuvassa ylhäällä vasemmalla. Niitä ois ehkä 2 eikä 6 kuten kuvassa. Tarpeeseen vois tulla myös iso kiintoavain todennäköisesti kokoa 32mm, johon ehkä iso jakoavainkin käy, jos siellä on joku osa kuten tän kuvan oikeassa yläkulmassa.

http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2010/02/loose-bearing-bottom-bracket.png

Ja selvennykseksi vielä, että haka-avain noiden lovellisten lukkorenkaiden irroitteluun on tällainen vehje:

http://api.24mx.se/File/Image.ashx?oid=19916&maxw=395&type=p

Tollanen löytyy todennäköisemmin jostain työkaluliikkeestä tai Motonetistä tms kuin pyöräkaupasta.

Ja sit vielä yks kuva siitä millainen keskiö siellä todennäköisesti suunnilleen on? Tässä keskellä kuva siitä lukkorenkaasta johon tarvit haka-avaimen, oikealla ylhäällä kuppi jossa on reunoissa viisteet johon menee varmaan se about 32mm avain.

Voin vielä vahvistaa, että kyseessä on juurikin 32mm. Itellä oli projektina täysin identtinen pyörä tossa vuosi sitten. Jos satut asumaan Turussa niin saisit sen kiintsarin veloituksetta, eipä sillä enää mitään tee.

Jess! Mahtavaa. Vielä siis varmistuksena, eikö haka-avaimia olekin erikokoisia? Pikaisella googlettamisella asia ei aivan selvinnyt.

Kiitos joka tapauksessa tosi paljon vastauksista!

  • Misa

Kyllä, haka-avaimia on eri kokoisia.

32mm kiintoavain on muuten sopiva myös monien ohjainlaakereiden lukkomutterin vääntämiseen (laakerikupin paikallaanpitämiseen tarttee sit sen ohuemman ohjainlaakeriavaimen).