Mikä lukkorengas uniglide-pakkaan?

Sinkulaprojektin eteen nousi niin korkea muuri, etten selviä ilman foorumipostausta. Olen sinkuloimassa 28" Nopsa Picnikistä nyysittyä takakiettoa. Takaratas oli ns. uniglide-tyyppiä, eli rataspakan uloimmassa rattaassa on kierteet ja se pitää muita rattaita paikallaan. Tosin mun tapauksessa KAKSI ulointa ratasta oli yhdessä ja ne piti loppuja paikoillaan. Sain pakan kivasti purettua kahden ketjupiiskan avulla.

Alta paljastui tällaista (sorry huono kuva, pitäs varmaan ostaa se N8… voisi samalla pistää järkkärin myyntiin):

Kierteitä on kaksi. Kaksi ulointa ratasta olivat kiinni noissa pienemmissä kierteissä (kuvassa nro 1). Isommat kierteet (nro 2) on joku sorvannut ilmeisesti huvin vuoksi, koska niillä ei ole ainakaan nykyisessä konfiguraatiossa mitään virkaa.

En tietä miten tästä jatkaa. Pienempiin kierteisiin sopinee mittausteni mukaan 1,29"x24tpi lukkorengas, mutta pitääkö se ratasta + prikkoja paikallaan, kun se on noin paljon sisempänä? Kakkoskierteisiin sopivaan lukkorenkaaseen en ole törmännyt.

Jos sä ton sinkuloida haluat, niin suositan, että otat haltuun työkalun jolla irrotat tuon entisen vapaarattaan ja laitat kierteille BMX-vaparin.

Asiallisessa alan liikkeessä varmaan lainaavat työkalua, mutta esim Hi5bikesissä taitaa olla myös kaupan.

Suosittelen käymään putiikissa jossa tietävät mistä tuossa on kyse, mkään ei vituta enempää kun vääränlaisen työkalun ostaminen.

Eiköhän se helpoin ratkaisu ole käyttää niitä unigliden lukkorattaita lukkorenkaana, jos tuo uniglide on - kuvasta ei saa kyllä mitään selvää. Dremelöi siitä suuremmasta piikit pois, jos se häiritsee esteettistä silmää. Sinkulan ratas ei joudu sen kovemmalle rasitukselle kuin vaihdepyöränkään.

Asiantuntevassa liikkeessä vierailu & piikkien viilaus ovat itselläkin käyneet mielessä. Ehkäpä viilaan, niin alkuperäinen tavoite mahdollisimman pienestä budjetista pitää.

Toi ei kyllä taida edes olla Uniglide-pakka, vaan joku vanhempi, ellei peräti ihan tavallinen kierrepakka josta olet saanut rattaat pois. Uniglide-pakan pitäis näyttää tältä purettuna.

Kallistun tuon ivanin kanssa samoille linjoille…näyttää niinkuin tavallisesta kierrepakasta olisi kierretty rattaat pois ja jätetty vapaaratasmekanismi tuohon napaan kiinni?Ulosvetäjällä loput pois.Kuva hieman epäselvä mutta näyttää aika lailla Maillardilta tuo ulosvetäjälle tarkoitettu hammastus…?Onko tuo tosiaan Shimano vai lukeeko tuossa esim. Atom?

Sitä se tosiaan on mitä ivan meinaa, nykaenen postas heti oikeaa työkaluakin irroitukseen tosin vain kuvan. Eli esim Park FR-4 vapaaratasavain,niin saa noi loput pois sit niille kiinteille kierteille jotka ovat navassa vapaaratas. HALVIN vaihtoehto nyt kun olet rattaat tosta itrroittanut on valita niistä sopiva yksinään tohon jollain speissereillä ym virityksillä…

Kierrä tuo purettu vapaaratas roskikseen ja hommaa samoille kierteille bmx-vapaaratas.

RandySpaniel - 12:33, 18.9.2010 » Ulosvetäjällä loput pois.
Ei kai ny sentään?

Biltemassa muistaakseni tuommoisen pakanavaushylsyn nimi on joku ulosvetäjä, mut eihän se mitään ulosvedä ja ei tuohon mitään oikeaa ulosvetäjää voi käyttää.

^^ joo,täällä meilläpäin arkikielessä/puhekielessä tuota kierrepakan avainta kutsutaan vaihtoehtoisesti myös ulosvetäjäksi…

RandySpaniel - 15:03, 18.9.2010 » ^^ joo,täällä meilläpäin arkikielessä/puhekielessä tuota kierrepakan avainta kutsutaan vaihtoehtoisesti myös ulosvetäjäksi...
Yks appari toi seekerinrengas-pihdit kun käskin antaa hohtimet. Sitten se toi kärkipihdit.

Ulosvetäjällä saa kyllä vapaarattaan irti navasta. Ihan tavallisin keinoin ei kyllä saa enää vapaaratasta takaisin.

Em mää halua kuulostaa elitistiltä tai miltään nomenklaattorilta mutta jos esim. pyytää pillua ja puhuu perseestä, ei välttämättä saa.

Laku - 17:29, 18.9.2010 »
RandySpaniel - 15:03, 18.9.2010 » ^^ joo,täällä meilläpäin arkikielessä/puhekielessä tuota kierrepakan avainta kutsutaan vaihtoehtoisesti myös ulosvetäjäksi...
Yks appari toi seekerinrengas-pihdit kun käskin antaa hohtimet. Sitten se toi kärkipihdit. Ulosvetäjällä saa kyllä vapaarattaan irti navasta. Ihan tavallisin keinoin ei kyllä saa enää vapaaratasta takaisin. Em mää halua kuulostaa elitistiltä tai miltään nomenklaattorilta mutta jos esim. pyytää pillua ja puhuu perseestä, ei välttämättä saa.
No eikö se ole perjantain nousu humalassa ihan sama kumpaa saa?

Polkupyörien rakentamisen Nobel-palkinto myönnetään tänä vuonna jaetusti kahdelle ehdokkalle: Ivanille ja RandySpanielle. Tuo ei siis ole Uniglide-pakka (mitä itsekin tosin epäilin). Tuomitsin sen Uniglideksi vain sen perusteella, että uloimmat rattaat pitivät muita paikallaan. Se on siis Maillardin viritelmä.

Mietin vielä kierränkö tuon vapaarattaa tosiaan pois vai menenkö näillä osilla. Riippuu vähän kumpaan vaihtoehtoo sattuu työkalut / osat ensin vastaan :slight_smile:

Kiitos taas kerran.

Mikäli reikä vapaarattaan keskellä on 31-32mm halkaisijaltaan(miltä se tosiaan näyttää) ja uria siinä sisäkehällä 24 kpl,käypä vapaaratastyökalu on se isompi Maillard.Liikkuu netissä myös nimellä Normandy/Maillard.Omani ostin aikoinaan Lippajärven pyörätohtorilta…