Mikä keskiö?

Moro, mikäs keskiö kyseessä? Millä työkalulla saan paketin auki ja irti?

http://img42.imageshack.us/img42/9633/kuva004f.jpg

Peruskasettikeskiöltä näyttää. Ensin kammet irti kammen ulosvetäjällä, sitten keskiö irti keskiötyökalulla. Ulosvetäjää ei kannata ostaa sitä kaikkein halvinta, voi tulla tuhonneeksi kammen ulosvetokierteet.

Kaikkien oikeiden pyöräliikkeiden ohella myös esim. Clasulta/Biltemasta/Motonetistä saa parilla rahalla Shimano-mallisen kasettikeskiötyökalun/hylsyn.

Kiitti tipseistä. Luulis irtoovan.

Mun nishiki roadmaster 2010vm on samannäkönen keskiö. Minkälaiset kammet tollaseen menee kiinni, kun ajattelin fiksikäyttöön siirryttäessä ja muutenkin pyöritystä helpottamaan hommata lyhyemmät kammet?

josbanse - 13:58, 11.6.2013 » Mun nishiki roadmaster 2010vm on samannäkönen keskiö. Minkälaiset kammet tollaseen menee kiinni, kun ajattelin fiksikäyttöön siirryttäessä ja muutenkin pyöritystä helpottamaan hommata lyhyemmät kammet?
Neliskanttikammet, mutta keskiön tarkemmista spekseistä riippuu pitääkö niiden olla JIS- vai ISO-viisteellä ja minkä pituinen keskiön akselin pitää olla. Saatat hyvinkin joutua vaihtamaan keskiön vaihtaessasi kampia. Keskiö tavallaan kannattaa valita kampien mukaan eikä toisinpäin.

Tietenkin voit myös irroittaa keskiön ja tarkistaa onko se JIS- vai ISO-viisteellä ja mitata sen akselin pituuden ja alkaa etsiä siihen sopivia kampia.

Oisko jatkot täällä

mitensaisin tiukan, keskiö kupin irti? tarkotus olis asentaa uus keskiö mut vasemman puolen kuppi ei irtoo millään. ehkä siimoista kiinni…

^ Oikea kiertosuunta pitäisi tietää ensin. Yhtenä keinona on laittaa kuppi kiinni ruuvipenkkiin ja pyytää riski kaveri vääntämään runkoa. Nimittäin joskus nuo voi olla aika lujassa. Jos kuppi ei ole ihan niin lujassa, Sheldon Brownin suosittelema prikkapulttikikka varmaan toimii.

siis ei pois rungosta, vaan kuppi ei irtoo itse keskiöstä ja en näin saa asennettua kyseistä keskiötä pyörään.

^nyt on kiinni justiin siitä mitä ite sanoit. ellei kuppia oo survottu jotenki nyrvälleen kiinni patruunaan niin pitäis irrota käsivoimin.

Mulla oli yks fsa keskiöpatruuna, jonka kupin meni painaan paikalleen laakeriin kun kampe oli pöydällä. Jouduin hakkaan kupin tuurnalla ja vasaralla irti kunnei irronnu käsin.