Merkki/mallitarrojen irroittaminen ehjänä?

Mulla olis tollanen vanhalla mavicin logoilla oleva MA40 vanne kiekossa ja se on törmätty kieroksi. Mulla olisi uudella logolla oleva sama vanne ehjänä ja ajattelin vaihtaa noi päikseen.

Mikäs menetelmä olisi hyvä noiden vanhojen tarrojen irroitteluun, että saa ehjättyyn kiekkosettiin mätsäävät tarrat?

ota molemmista tarrat pois?!?

veikkaan, että lämmittämällä liima pehmenee, mut niin pehmenee tarrakin.

Lämpö.

Ota kuvat ja mitat siitä tarrasta eka, jos sitä ei saa jostain ebaysta. Lämpöä voi koittaa, mut muovi on muovia ja liima liimaa, ne kuivuu ja haurastuu.

Täytyy varmaan koittaa jotain lämmintä vesihaudetta, josko pehmentäisi liiman. Liuottimien riskinä on tarran pilaaminen. Täytyy kyllä tsekata ebaysta tarroja

Mulle tulis mieleen varovainen mekaaninen irroittelu kirurginveitsellä tyyliin tarraa vähän ylös venyttämistä välttäen - viillä liimaa vanteeseen päin → toista n. kertaa. Vaikeeta ja epäonnistumisen mahdollisuus on todellinen, mutta jos olisi sopivasti vähän joustavaa liimaa, niin vois onnistua.

Ohuita muovisia tarroja kun on jonkun verran tullut irroteltua muovisista asioista, tekisin itse seuraavasti.

Välineet: kuumailmapuhallin, askarteluveitsi

Metodi: kuumenna kehää sisältä päin kohtuullisessa määrin ja sitä kautta pehmennä liimaa. Tarrasta reuna ylös veitsen avulla ja irroitus varovasti vetämällä, ei voimalla. Jos liima on liian kovaa, lisää varovasti lämpöä.

Lämpö auttaa myös kiinnityksessä.

Sain tarrat katkoteräveitsellä kampeamalla. Mikähän liimatuote olisi kiinnittelyyn hyvä? Pitäs varmaan olla jotain sellasta sitkeämpää liimaa.

josbanse - 19:29, 22.3.2020 » Sain tarrat katkoteräveitsellä kampeamalla. Mikähän liimatuote olisi kiinnittelyyn hyvä? Pitäs varmaan olla jotain sellasta sitkeämpää liimaa.
Mites joku ohut kakspuoleinen teippi? Esim: https://www.3msuomi.fi/3M/fi_FI/company-ndc/all-3m-products/~/3M-Kaksipuolinen-teippi-93010LE/?N=5002385+8709313+8709365+8710676+8710815+8711017+8713638+3293240964&preselect=3293786499&rt=rud

Spray kontaktiliima on ollut toimiva monessa vastaavassa hommassa.

Geelimäinen pikaliima tulis itsellä ekana mieleen

Mullahan olikin tollasta sprayliimaa jo valmiiksi kaapissa niin vedin sillä ja tuli hyvä sellanen sitkeähkö liimaus.