Mavic Ellipsen akseli

Voi niinq vittu. Laitoin just Vigorelliin Ellipset kiinni, ja istuskelin kaikessa rauhassa koneella, kun yhtäkkiä kuului “pinnnngg”. No, eipä mitään, outoja ääniä kuuluu silloin tällöin. Ajattelin sitten lähteä ulkoiluttamaan pyörää kun huomasin että etukiekko klappaa. Mutta tilanne olikin se, että etukiekon akseli oli katkennut (siitä se outo ääni ilmeisesti tuli).

Eli mistä kummasta saan tuohon Ellipseen uuden akselin, nopea googlaus ei oikein tuottanut tuloksia, eivätkä Mavicin kotisivutkaan olleet kovin hyödylliset…

EDIT Hmh. Hellberg on näemmä Mavicin maahantuoja, täytynee koettaa ainakin sille olla yhteydessä…

Zing!
http://www.ebay.com/itm/New-Mavic-Ellipse-Track-Front-Hub-Axle-145mm-long-/270799910855

TÄSÄ

edit. myöhässä

Kiitos!

EDIT mut jumalauta, että piti näinkin käydä o_O

Onneks en sentään lähtenyt ajamaan mokomalla, olis voinu tulla isompikin kuin ≈28 € lasku, mutta kyllä tämäkin vituttaa.

takuuhommia?

Näin ellipsien(ellipsejen? whatever) omistajana ns. kiinnosta, että mitä helvadaa olet mennyt niille kiekoille tekemään? Oliko ne äpärässä kiinni kun olit salaa harjoittelemassa gus molina -tyylisiä hyppyjä katoilta vai wtf? :smiley: Ja takuuhommiksihan tuon pitäis kaiken järjen mukaan mennä.

Ota suoraan yhteyttä Maviciin. Ne sitten ohjaa sieltä maahantuojalle tjms. jos eivät itse lähetä uutta akselia. Mä räjäytin viime talvena omien asennusmokieni vuoksi Eastonin maantiekiekoista laakereiden suojakupit (tai mitä ne lieneekään nimeltään). Otin suoraan Eastoniin yhteyttä, kun en varaosaa löytänyt mistään, eikä Suomessa ole maahantuojaa. Lähettivät ilmaiseksi uudet osat ja vielä pari ylimääräistäkin, kun arvelivat, että joudun ne jokatapauksessa rikkomaan, kun väkivalloin ryhdyin noita kiinnihirttäneitä kuppeja irrottamaan. Ei maksanut mitään, ei edes rahteja. Palat tuli viikossa jenkeistä lähetillä ovelle asti. Tämä oli mun mielestä asiallista aftersales-toimintaa. Eikä kyseessä ollut edes takuuasia, kun ihan itse osat rikoin ja tarjouduinkin kyllä alunperin varaosat ostamaan.

Noh, mutta se mitä yritän sanoa, on että kyllä noilla jättivalmistajilla takuuhommat yleensä pelaa.

Ehdottomasti takuuhommiksi.

Ja jos yhtään keksit, että mistä moinen oikein johtui, niin infoile ihmeessä, että osaa koittaa itse välttää vastaavaa kohtaloa…

Ellipset masentuvat ja niska katkeaa, kun ne joutuvat indentiteettikriisisten aikuisten katuraiskaamiksi sen sijaan, että olisivat velolla oikeassa käytössä. Tämä vastaus on ihan täyttä totta, joten kenenkään ei tartte ottaa nokkiinsa tai loukkaantua.

edit. hymiö

Noin niinkun vastaisuuden varalta, osaatko kuvailla paremmin tai verrata johonkin sitä ääntä? Vaikka kaipa sen viimeistään klapista huomaa sitten.

^ääni oli sellainen hyvin korkea, vaimea, eteerinen plinnnggg.

Klappi ei välttis meinaa mitään, sillä ne kupit saattaa löystyä irrotettaessa myöhemmin, ja se on helppo kiristää pois kiekkojen mukana tulevalla avaimella.

Täytyy kattoo et mitä Mavic sanoo. Palaan asiaan myöh.

@Ks: akselin toisessa päässähän on viiden millin kuusiokoloavaimelle paikka, ja sehän lienee selvästi ns. heikko kohta, joka kiristettäessä ensimmäisenä hajoaa. Mielestäni en ole kuitenkaan apinan raivolla muttereita kiristänyt, joten akselin pettäminen ihmetyttää sikälikin.

Ülös. Ajankohtaista. Taka-akseli kierona. Ajamalla.

Mites tää edellinen Ellipse-issue lopulta eteni? Oman settini ostin reilu vuosi sitten Velosportista, ja ajattelinkin pyörähtää R:n raudassa tässä joku päivä esittelemässä aikaansaannoksiani. Tuskin menee mihinkään takuuseen - eikä sen väliä; pääasia että saan kiekon taas ajokuntoon.

Valitusta CRC:lle. Akseli postiin, toinen tilalle.

Tsaijaijai, mavic on tainnut olla nyt huithapeli jonkun alihankkijan kanssa.

Vittu, on tääkin nyt osa 2.

Paskoin ellipsestä (edestä, edelleenkin) nyt osan M40242, joka on sellanen surkee muovi/alumiinihässäkkä.

Ei pitäis sairaana tehdä muuta kuin imailla jallutoteja tms.

Onneks ei oo ainoo etukiekko. Tota shimano satavitosen napaa mäkään en varmaan saa säädettyä kappaleiks

kyttyra - 21:37, 26.3.2013 » Vittu, on tääkin nyt osa 2. Paskoin ellipsestä (edestä, edelleenkin) nyt osan [M40242](http://www.tech-mavic.com/tech-mavic/technical_manual/data/docs/themes/2_15.pdf), joka on sellanen surkee muovi/alumiinihässäkkä. Ei pitäis sairaana tehdä muuta kuin imailla jallutoteja tms. Onneks ei oo ainoo etukiekko. Tota shimano satavitosen napaa mäkään en varmaan saa säädettyä kappaleiks
Hesarin mukaan kaikilla on kohta 3D-tulostin ja sitten voi tehdä laakerinsuojakuppeja ja dildoja :/

Tota, taka-akseli poikki, just sieltä 6kolopäästä. Miten saan akselin irti?

Se vammainen muovityökalu niihin reikiin, lukkopihdeillä kiinni ja pyöritys. Pyörii 2-kierrosta ja jumittuu. Akselin jengat lintassa niin kuin tässä keississä? calumdouglas.ch

Elikkäs miten? Kuppi paskaksi ja uutta tilalle? Kiekot ostettu käytettynä.

heikkoa tekoa nuo ellipsien akselihommat. mulla oli kieroksi ajamassani akselissa vastaava jengacase muun mukavan lisäksi.

mutta: revi risat kamppeet irti jollain konstilla ja tule hakemaan multa suora akseli, kupit ja miksei laakerit & prikatkin. ja ajoa.

Akseli on tulossa, mutta se kuppi mennee pas2. Jos sellainen löytyy niin otan kernaasti.