Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

^ Joskus kattelin, että Turusta Kuopioon nopein tarjottu reitti on Viikkarilla Maarienhaminan kautta Helsinkiin ja siitä Lahdentietä pohjoiseen… Toki tuo on kävelyvauhtiin suhteutettu. Jos kuitenkin painelen sitä E-kuuskolmosta.

edt. jaa, okei, se tarjoaakin Turku - Helsinki kävelyreissulle pelkkää suoraa risteilyä :slight_smile:

Georg - 12:37, 8.3.2010 » Kiitos monesta ja hyvästä neuvosta! Muistan lukeneeni bc-hellsinki puolelta tuosta Chainthugin eeppisestä Suomi-reissusta.
Täältä se löytyy:
ChainThug - 9:54, 31.7.2009 » Samuli-1: Poljin pari vuotta sitten suomen halki, viikon reissu, kamat 40l viikonloppurinkassa. Siinäkin puolet turhaa rojua (makuupussi, ilmatäytteinen makuualusta ja biviteltta) kun onnistuin yöpymään joka yö leirintäalueiden mökeissä tai tuttavien/sukulaisten/ystävällisten random-ihmisten nurkissa. Eli reppuun mahtuvat välttämättömyydet + pankkikortti on ihan realistinen varustus, varsinkin jos valitsee nopeasti kuivuvia ja pieneen tilaan pakkautuvia asusteita ja/tai yöpymispaikkoja joissa pyykkäämisfasiliteetit. Tuolla matkapäiväkirja jos kiinnostaa: http://goodthingsinternational.com/tourdefinlandia

Tuli tuosta monitoimityökalulangsta mieleen matkatyökalut pidempää reissua varten. Campagnolon pyökkisalkku painaa liikaa joten kasasin jotain muuta. Mielipiteitä kaivataan jos olen missannut jotain olennaista jonkun mielestä…

toi setti ja parit kalsarit ja sukat niin pääsee iisiistiistiiii maailman ympäri. Pidä hauskaa:)

^^ omassa satulalaukussa noiden lisaksi masterlink, pari nippusidetta, teippia (esim lenkkiavaimen ymparille kiedottuna), 20 euron seteli, pari annosta maltodextriinigeelia. Valkoiset tankoteipit kiittaa jos lisaksi muistaisi pitaa mukana parin kirurgin kumihanskoja.
Oljya et varmaan tarvitse noin isoa pullollista.

Mä olen keventänyt pakkiani lujalla luottamuksella laakeristoihin, korvaamalla bike-toolin muutamalla oikean kokoisella koloavaimella ja joka tapauksessa mukana olevalla nahkamiehenkalulla. Mut… Mulla on kuitenkin yleensä repun pohjalla sen lisäks sama yleiskorjaussetti joka on aina reissussa. Menin sitten mummolle yökylään tai vaihtoon chileen. Sisältää karhunlankaa, neulan, nelisen paria pop-niittejä (siunaus, kun joku solki tai remmi repusta tms. pettää), pätkä nylon-reppuremmiä, isoja ja pieniä nippusiteitä muutama ja oisko vielä pätkä ohutta rautalankaa. Edit: kaks ruuvia ja mutteria vielä. Tämän lisäksi kunnon wannabemacgyverina puukon tupen ja pumpun ympärille on kieputettu jesaria ja repun lenkkeihin yms. on kehitty joitain metrejä paracordia…

Ja mitä pakkaamiseen tulee, tohon santiagorassiin oln kehitellyt seuraavan ghettosetupin: Takana kaverilta anastettu jonkun halpis satulatolppapakkarin runko. Eli pelkkä suorakulmioteräsputki johon saa remmeillä kivasti kanoottisäkkeihin sullotut teltan/riippumaton/tarpin, makuualustan ja makuupussin. Painaa teltan ollessa mukana max 5kg ja ihan ok käyttäytyy mun mielestä myös putkelta. Selkään juomareppu johon mahtuu vesipussi, pari banskua ja kirja. Imho kaikki yli viiden kilon kuormat selässä on silkkaa vittuilua. Olen herkkäperse. Loput kamat on sullottu lähettilaukkuun joka on jollain kummallisella remmivirityksellä kiinni tangossa.

Sitten kun ton tankoon hirtetyn kasan saa tarakalla tms. vähän parempaan järjestykseen, niin on kasassa aika mulle sopiva setup.

basti - 21:32, 1.4.2010 » nelisen paria pop-niittejä (siunaus, kun joku solki tai remmi repusta tms. pettää)
Tämä oli uutta, kertoisitko pop-niiteistä ja niiden hyödyntämisestä tien päällä lisää?

^mulla on niitä yleensä 'bout neljä paria. En muista mistä tavan omaksuin. leathermanin naskalilla/puukonkärjellä/pikkuruuvarilla remmistä tai tukevasta kankaasta neulokset sivuun… (siis niin, että ei katko mitään, levittää vaan neulosta niin, että naarasniitti mahtuu läpi) ja tienpintaa/kiveä/maglitea alasimena ja vasarana käyttäen nakuttelee veijarit yhteen.

Näillä on tullut korjailtua/rakkeneltua lisäkiinnikkeitä reppuun/pyörään. Parhaiten se toimii ton nylonisen reppuremmin kanssa, jos ja kun ei jaksa/osaa/halua/pysty ompelemaan. Remmi on, niin kuin tiedämme pirun lujaa, ja vaikkei erillistä pätkää kuljettaiskaan mukana, niin repun remeleissä on lähestulkoon aina niin paljon varaa, että niistä saa pätkiä.

Diipein probleema josta se on mut pelastanut, oli Nukkumajoella kun tokana vaelluspäivänä Haltin lainarinkastani laukes olkainta ylhäältä kiinnipitävä remmi saumasta. RInkka ylläripylläri on jotakuinkin mahdoton kantaa, kun se on 45 asteen kulmassa kantajan selkään. TIlanne oli jopa nippusiteelle tekemätön paikka, mutta remelin sai paikalleen, kun veti niitin läpi repun molemmista kankaista ja remmistä… Hyvin kesti koko loppureissun ja on kuullemma kestänyt sen jälkeenkin.

Aaargh! Tarkoitin tietysti SISARNIITTIÄ enkä popniittiä. Mut hihi, on mulla niksipirkka popparistakin, ei tosin yhtä käytännöllinen. Siitä saa tukevan neulan/kevyen naskalin sillä tietysti mukana olevalla leathermannilla. =). Enpä kyllä muista soveltaneeni tätä tienpäällä, mutta jotain reppuremmeistä joskus askarrellesani käytin moista rei’ittämään remmiä.

Ai niin, sisarniiteissä on huikeita eroja. En muista rautakaupasta löytäneeni kuin sellaisia nepparihenkisiä pikkuniittejä, mutta suutareilta saa isoja ja tukevia joita ei ilman poraa toisistaan kovin helposti eroteta.

[i]Pieni sisarniitti kaikenlaiseen kiinnittämiseen paksuille materiaaleille ilman ompeleita. Käytä kiinnittämiseen kumivasaraa ja kokeile muutama niitti ennen varsinaista kiinnitystä.

Kiinnitysreiän koko: 3 mm
Kiinnitettävän materiaalin max. paksuus: 5 mm
Niitin kantojen halkaisijat: 6,5 mm ja 7 mm

Myydään kappaleittain tai 16 EUR 1000 kpl.[/i]

Kieltämättä hyödyllinen olla mukana, eikä todellakaan näy olevan hinnalla pilattu.

Matkapyöräilyä tämäkin, joskaan ei yksivaihteista.:
http://www.vartti.fi/artikkeli/e5e14cbe-1408-400e-a343-f71f1a822929

http://www.vartti.fi/vartti/serve/binary?id=afab054f-8693-4efd-a832-18f4bf0d803f&width=465&height=600&crop=false

Toivottavasti on voimakasta etelänpuoleista tuulta. Tuosta tulisi keskinopeudeksi vaatimattomat 39,9 km/h.

On se kuitenkin kohtuu pitkiä matkoja pyöräillyt viime kesänä:
http://blogeja.com/mariannazaikova/2009/08/11/605/

Mutta jos kovin keskinopeus sillä on ollut 24 km/h, niin kannattaa varmaankin harkita aika ison pakettiauton palkkaamista peesattavaksi.

Jepa jee. Pitikö tälle mediahuoralle nyt antaa yhtään lisää julkisuutta?

Jos tekee mieli mehustella tuollaisia pitkiä pyöräilytempauksia, niin tässä olis mun mielestä vähän mielekkäämpi fanituksen kohde: http://suomi2010.nettisivu.org/

Some of you might wonder why: Just because the road is there. But as we have two sponsored girls in India I shall collect € 20 000 sponsorship money for Plan.

Its as nyt kun mä vähän luin tuota blogia, niin mielikuva bb-julkimosta muuttui aika reilusti. Enkä mä nyt tuota ihan hirveänä julkisuuden ihmisenä pitäis, kun ei oo mimmistä mitään kuulunut. Leima se on näemmä bb:kin.

BB on vähän niin kuin doping-käry. Paitsi että dopingiin kun voi sortua älykäskin ihminen. BB:iin ei.

Tuosta ei ole mitään mainintaa oikein missään, että kuvitteleeko se oikeasti ajavansa puhtaasti itse vai aikooko se käyttää esim. jotain autoa edessä, jonka peesissä se ajaisi. Joku olikin MTV3:n nettisivuille kaivanut, että Lancen keskinopeus Tour de Francessa oli 39,88 km/h, joten neidin keskaritavoite 39,9km/h Through the Finlandissa on aika kova.

Khyyllähän ny kuka tahansa neljääkymppiä ajaa (vuorokauden putkeen, ilman taukoja, wtf), jos se ajas fiksillä niin sehän menis viittäkymppiä. Tsibuhan tekee heti ekan tunnin jälkeen tunnin ajon Suomenennätyksen. Siis mikä vitsi tämä oikeasti on, eikö aprillipäivä menny jo?

MrHat - 10:33, 28.4.2010 » http://www.vartti.fi/vartti/serve/binary?id=afab054f-8693-4efd-a832-18f4bf0d803f&width=465&height=600&crop=false
Pyörän värimaailmahan on kopioitu suoraan tya:n katupyörästä. Lue 7vaihteesta mitä muuta yhteistä on Mariannalla ja tya:lla.