Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Nuuksiossa on aika vähän telttapaikkoja joihin pääsee järkevästi tsygällä (siellähän ei saa telttailla kuin sille osoitetuilla alueilla).
Kansallispuiston läheisyydessä on ihan hyviä mestoja notskipaikkoineen kuten Hynkänlampi, Sorlampi, Kämmenlampi.

1 Like

Oli tarkoitus ehtiä tänään Lohjalle ja Liessaaren laavuille, mutta ei taida järkevään aikaan onnistua.

Onko suosituksia laavuista/riipparipaikoista Nummela -Veikkola-akselilla?

Muijalassa olisi näemmä laavu, mutta epäilyttää miten yöpymisystävällinen sellainen.

Ja Nummelassa näyttäisi olevan ehkä joku kota, mutta tieto on niinkin tuoretta kuin vuodelta 2015, eli jos joku tietää nykytilanteesta, niin kiinnostaa.
https://www.tulikartta.fi/paikka.php?id=4317

On tämä saatana touhua taas. Viimeksi pyöräretkeilly syksyllä 2021 ja nyt heti uudestaan! Vähän on pakkausrutiinit ja ihan tavaratkin hukassa, huomenaamulla sillai lähtö että kaiken oltava tänään valmiina :hot_face:

4 Likes

Ja huomenna saadaa kylmää säätä, vitullista vastatuulta ja vähän sadetta. Hyvä päivä luvassa <3

Keskiviikon yöpaikaksi valikoitui Sorlampi. Kiitos @cuppis suosituksesta. Oli hieman myöhäinen lähtö reissulle ja rupesi satamaan kun pääsin ovesta ulos. Päätin ottaa metron Niittykumpuun ja takaisin ulkoilmaan noustessa sade oli loppunut ja aurinko paistoi. Upeasta ilmasta nauttien lähdin gravelia suosien Sorlampea kohti. Oittaan mäet aina yllättää, mutta mukavasti ennen kahdeksaa pääsin perille Sorlammelle. Omaksi ilokseni olin ainoa henkilö paikalla ja sain pystytettyä teltan veden äärelle. Tällä paikalla käytännössä yksi teltta mahtuu veden ääreen, ehkä kaksi yhden hengen telttaa, muuten saa etsiä kallion päältä tai tulipaikan vierestä tasaista paikkaa.

Heti pysähdyttyäni rupesin laittamaan telttaa pystyyn. Ensi kokemus MSR Elixir 1:stä on hyvä ja odotan jo innolla yötä, kun voin jättää pääliteltan pois ja katsella tähtiä nukahtaessa. Helpon pystytyksen jälkeen oli talviturkin heiton aika. Ihanan virkistävää vettä ja hiekkapohjainen lampi. Mikäs sen parempaa, kun laittaa hieman hikiset vaatteet takaisin päälle uinnin jälkeen.

Katoksen puut olivat hieman kosteita, mutta sain onneksi tulen syttymään. Vuoden ensimmäiset notskimakkarat tekivät hyvää ja kuivamuona sai jäädä tankolaukun pohjalle. Nautin siinä illasta makkaroiden ja yhden oluen kanssa, jonka jaksoin himasta tuoda mukanani. Viskillä täytettyä taskumattia hieman kaipailin, mutta ei kaikkea voi muistaa.

Aamulle muistin ottaa mysliä ja aeropressin, joten sain herätessäni tehtyä aamiaisen ja lähteä polkemaan himaan. 5/5 reissu. Olisi voinut olla paksumpi makuupussi mukana.

14 Likes

5 posts were merged into an existing topic: Parhaat reitit kartalle eli kysely miten päästä A → B nautinnollisesti

Hanki parit sateenkestävät pyörälaukut ja pakkaa kaiken kangaspusseihin niin voit tarpeen tullen ottaa sisältö mukaan (ravintolat, kahvilat jne) eikä koskaan tarvitse selkää rasittaa. Muista sateensuoja. Valitettavasti pyöriin ei tietääkseni vielä ole lukkovarustuksella laatusivulaukkuja kuten mc:lle mutta ei oikein muita ratkaisuja ole. Itse otin fillarin mukaan Silja Line laivalle ja olipa mahtava kokemus suosittelen, pyöräilyn vapaus, luonnonläheisyys, ihmisläheisyys ja tehokkuus liikkua kaupungeissa ; ) Tukholmasta pääsee myös vaikkapa Vadstenaan bussilla ja fillari mukaan (varaus etukäteen).

2 Likes

tässä tulee nyt kesän kunniaksi pari päivää blogimuotoista contenttia

20 Likes

Inarin Kaamasessa on nykyään pyöräilijäystävällinen Sinisen fillarin kahvila. Sauna, kotakahvilassa burgeria ja vohvelia/pullaa ja teltta/mökkimajoitus. Järven rannassa suoraan päätien varressa. Redirecting...

Inarin kirkonkylästä mukavan pyörämatkan päässä kun etsii illaksi nukkumapaikkaa. Vieressä II maailmansodan lentokenttä ja Tuurunharjuntien maastopyöräreitit.

5 Likes

Joo elikkä lähetttiin vetää Seitsemisen kansallispuistosta. Joka oli muuten infraltaan aika kiitettävä ja erittäin ehjä. Tarkotus ois päästä Lapualle. Tänään tosiaan ajettiin joku reilu 50 kilsaa Nevalylylle. 332 oli aika perus mukava mutta vähän tylsä kuitenkin. Perkano hyvä pysähtymiskohde. 274 pitkin ja Jaskanniemen kautta kiertäminen olikin jo aika jännittävää. Kohta sauna.

12 Likes

Vain kymmeneen asti saa saunoa! :cowboy_hat_face:

Oltiin nimim. haistelijan kanssa tuolla helatorstaina. Oli hyvä reissu ja sauna ja uinti maistui kyllä hemmetin hyvältä. Perjantaina polkaisin tuolta Neva-Lylyltä Tampereelle. Sekin ihan makoisat 130 kilsaa.


En saanut yöllä oikein nukuttua niin kävin sitten katsomassa auringonnousun.

5 Likes

auringonlaskun pastellivärejä katteliniin jo.

kävi sit sillee hassusti että ajettiin takas Parkanoon vähän idempää reittiä sateessa ja otettiin juna Joensuuhun mistä vedettiin joen vartta Lapualle tuulivoimaloita tuijaten. Tuo Nevan seutuhan vaikuttais olevan jollain 15 kilsan säteellä tommonen hiljainen randokeidas. Joensuusta oli kanssa aika koherenttia blissiä.

1 Like

Saatiin mökkihommat sille kohalleen, että päätin lähteä tänään tekee lyhyen (35km) tutkimusmatkaretken mökiltä Otavaan - niin ettei tartte ajaa yhtään vitostien vartta. Pyörän olin tuonu mukana niin että saa jäädä myös mökille. Muu varustus oli pyöräkengät ja kypärä. Melko pian matkalla huomasin, että ei ihan menny putkeen valmistautuminen, tosin ei se menoa haitannu yhtään, mutta oisin voinu sen jäätelön vaikka syödäkin Otavassa, mutta kun mukana oli vain puhelin niin ei. Ajokamojakaan ei ollu mukana eli ihan mökkivaatteilla mentiin.

Mulla oli kaksi vaihtoehtoista reittiä mietittynä, mutta sitten kun aattelin ettei yhtään vitostien varressa niin päätin ajaa kahen naapurin ohi mettätielle kattoo kuinka pitkälle päästään ennen kuin tunkataan.

Naapurin sahalta alkaa mettä


Oisko sitä tunkkaamista ollu jotain 500 metriä. Ihan ok maastoa tämänlaiseen hommaan.

Hiekkatie löyty ja sit sitä pitkin Otavaan. Toki piti kääntyillä risteyksissä ja välillä myös tsekata, että suunta on oikea.

3 Likes

Jostain syystä loput kuvat ei ilmestyny näkyviin edelliseen, joten kokeillaan tähän.

Paluumatka tuttua reittiä pitkin (ja osittain vitostietä pitkin)

Se täytyy todeta, että kun pääsi soralta asfaltille niin kyllähän se aina niin makeelta tuntuu. Ehkä johtuu osittain siitä, että mun rengastus soralle ei ole varmaan koskaan paras mahdollinen, tänäänkin 28mm Vittorian kuviolliset renkulat alla.

4 Likes

helou! meni reittisuunnitelmat uusiks ku päätettii skipata saariston rengastie kosk ei jaksa lauttoi eikä turistei eikä autoi. aikaa siis vapautu päivä-puoltoista.

eli siis tarkoitus olis ajella turuust hesan kessaan sora- ja pikkuteitä viides päiväs ja neljäs yössä. olis kiva et olis ajettavaa joku 100-150 km päiväs.

ny oon hahmotellu jotain turku-kemiö-taalintehdas-mathildedal-tenala-hanko-ekenäs-fiskars-svartå-fagervik-inkoo etc reittii, mut kaikki vinkit, tiet ja miksei reititkin tolla välillä kiinnostaa. viime kesänä ajelin hangosta kouvolaan sen south by cyclen et koitan mennä eri teitä

Jos puuttuu ajettavaa ja kuitenkin tulee rengastietä ja lauttoja vähän ikävä, suosittelen lämpimästi alkuun pistoa Velkualle ja takaisin, autoja ja turisteja ei juurikaan, lossit optional mutta ihan kivoja (Velkuanmaan toisessa päässä käymisestä tulee minimissään vain vähän yli tunti ylimääräistä).

Hankoon ajaisin pohjoispuolta Finbygårdin kautta (Vimonbölevägen greiveliä ja sitten valtatien pohjoispuolella kaikki mahdolliset sivutiekoukkaukset) ja takaisin Tvärminnen kautta.

1 Like

Jos haluaa ajaa soraa niin Turusta Piikkiöön 110-tietä ja Piikkiöstä Toivonlinnantie-Heernummentie-Kuotilantie-Merianttilantie-Hirvonpääntie Pyhän Jaakobin Kirkolle. Siitä pieni pätkä 110/181 josta Fullantie-Krouviahteentie-Satojoentie josta pääsee metsäteitä pitkin Finniituntielle/Paddaistentielle ja sieltä vanhaa karunantietä Rantolaan. Rantolasta takaisin 181 tielle ja sitä voi seurata Kemiön keskustaan tai koukata Mjösundintie-Länsiniementien kautta. Kemiönsaarelta löytyy sitten paljon eri soratievaihtoehtoja. Kannattaa ainakin käydä Söderlångvikissa jossa on kesällä Sami Tallbergin ravintola. Söderlångvikista lähtee muistaakseni jokin luontopolku jossa on laavu. Muuten Söderlångvikistä pääsee nopeasti Taalintehtaalle jonka läheisyydessä on Senatsberget josta löytyy laavu. Taalintehtaalta voi ajaa soraa sen 60 kilsaa Strömman Nostosillalle jos haluaa maksomoida sorat. Sorareittejä kemiönsaarella löytyy niin paljon, etten jaksa kaikkia teitä listata tähän.

3 Likes

Olihan tää reitti/topsu tiedossa: Kimitoön Gravel Paradise

Sitte on kans https://www.bikeland.fi/rannikkoreitti jossa myös nähtävyyksiä luetteloitu

1 Like

no hitto oon lukenu tota topsua ja siit mun päähän on jääny fraasi kimitoön gravel paradise mut en muistanu tai tienny et siit on ihan jälkikin olemassa. toi tonin jälki vaa ei ollu julkinen joten pitää yytsii tarkemmin. kiitos!