Matkalla sinne ja takaisin eli rollerilla Poriin (matkalla)

Matkatopsuja on aina kiva lukea ja laitetaan hyvä kiertämään ja dokumentoidaan omaa reissusuunnitelmaa ja matkaa. Hieman omia ajatuksia jäsentelemään. Osaksi painolastiksi ja jälkipolvien löydettäväksi ja osaksi vinkkien toivossa.

Aikarajoitteet painaa joten aikaa ajella on pari päivää. Tarkoitus onkin siis suorittaa siirtymä pisteestä Tampere-Ikaalinen-Pori tuossa huhtikuun puolivälissä. Matkaa tälle rupeamalle tulee yhteensä noin 160km + siirtymiä tms. Eli ajaa saa, mutta ei liikaa. Porista takaisin Tampereelle junalla/bussilla.

Matkapelinä Rolleri etutarakkahommilla johon teippaan kiinni sitten pari sivulaukkua ja päälle ajokamapussin. Työkalut ja eväät runko- ja satulalaukkuihin. Vettä pulloon ja pullot telineeseen. Selkään en reppuja ota.

Onko joku ajellut tätä reittiä?

Avoimia asioita on ehkä suurimmaksi osaksi majoitus Ikaalisissa. Yksi yö kylpylässä maksaa reilun satasen. Kovin on arvokasta. Pitää miettiä menee riippumattohommiksi vai mitä tekee. Ainakin leirintäalueet ovat vielä silloin kiinni.

Reittihommia

Päivä1
Tampere-Siuro-Hämeenkyrö-Jämijärvi matkaa noin 90km

Lounas Kehäkukassa. Tarkoitus lähteä liikkeelle 10:00 matkaa 54km Kehäkukkaan. Majoitus Jämijärven laavuhommeleissa. Lisäkilsoja tulee varmaan jos käy kaupassa Jämijärvellä ja ajaa takaisin majoitukseen.

Päivä2
Jämijärvi-Niinisalon sode-Niinisalo-Pori 70km

Seuraavana aamuna sitten herätys ja aamupalat nassuun ja joko tietä 261 tai Pirkan uraa Pitkin Niinisalon sodeen munkkikahveelle. Riippuu miltä ura näyttää. Tästä sitten tietä 23 pitkin Poriin. Lounashommat hoidan bullet mealilla ja lämmintä sitten Porissa. Matkalla varmaan kaffibaussi jos joku huoltoasema tulee vastaan.

Sama kartalla:
Reittisuunnitelma

160km ajaa kyllä päivässä! 20 tuntivauhdillakin 8h

Ei se matka vaan matkalla olo. Voin siivuttaa pari palaa jallua Ikaalisissa ja lötköillä toisen päivän rennosti kukkasia katsellen. Suoritan joskus muulloin jotakin muuta. Eli matka ei ole tämän reissun pääasiallinen agenda.

edit:
Ja noista pienistä siirtymistä tulee helposti reilusti kilsoja ja tunnetusti siirtymät ovat aina hitaita. Eli 160km matka onkin helposti 180km ja keskari alle sen 20km koko matkalta ja jossain välissä pitäisi varmaan kusta, polttaa tupakkaa ja syödäkin. Joten 8h onkin helposti 13h satulassa.

onko fixxed vai single speed reissua tiedossa?

Nii, se on 160 kilsaa hiekkatietä ilman palveluja. Eli pitää leipoa mukaan uimarannat (hmm, huhtikuussa, no jaa) ja trangia-rastit. 3 ja 11 on häviävät arvat. Jos riippumatto on mahdollisuus, niin käyttäisin.

^^kyllä mä olen suunnitellut fixed menoa. 48-22 tms. alle ja kammet soimaan.

jos sulla on 22t takana ja meinaat 160km SOTKEA niin voin kertoa että polvet on pari päivää kipiät.

^ööh 80rpm on about 22.5km/h eiks toi ole aika optimi matkahimmeli?

^^juu tarkoitus on mennä vanhaa 3:sta ja sitten 23:sta eli noi rastit ohitettu.

^^ 48-22 ja esim. 700x28 on n. 25km/h @ 90rpm. Millaisella keskarilla itse ajat yli 150 kilsan matkat?

e. hidas

laittasin jotai vähä pienempää eteen jos meinaat kuormattuna ajaa tommosia matkoja

ja vaparin + jarrut

Meinasin siis sitä että jossei ole vaparia niin polvet on perkeleen kipeät jos fixed 22t takana. Itselle tulee tommosesta pelkästä ajatuksesta polvet kipeeks.

Tosin jos jaat matkan monelle päivälle niin sitten ei varmastikkaan ongelma

josbanse - 10:57, 2.4.2015 » 160km ajaa kyllä päivässä! 20 tuntivauhdillakin 8h
Miten sait tuon lukeman?

20 x 8

Ei voi olla.

varolevy - 11:16, 2.4.2015 » ^ööh 80rpm on about 22.5km/h eiks toi ole aika optimi matkahimmeli? ^^juu tarkoitus on mennä vanhaa 3:sta ja sitten 23:sta eli noi rastit ohitettu.
Tuolla menee jotain nelinumeroisia teitä 11 ja 23:n välissä. Saattaisin kokeilla. Ne on tietty hiekkaa ja keskellä ei mitään, eli Gatorskinit ja sisureita mukaan.

Iso Tampere - Pori tie 11 on tuttu vain ratin takaa, liikenteen takia kyllä jättäisin pyörällä väliin ja katselisin niitä upeita maisemia halkovia kolmi- ja nelinumeroisia.

Hups siis Ikaalisen kautta. No, varsinkaan 3-tie ei houkuttelisi. Siellä kyllä näkee ylämäkiharjoittelevia maantiepyöräilijoitä.

Bruuttus - 11:28, 2.4.2015 » Meinasin siis sitä että jossei ole vaparia niin polvet on perkeleen kipeät jos fixed 22t takana. Itselle tulee tommosesta pelkästä ajatuksesta polvet kipeeks. Tosin jos jaat matkan monelle päivälle niin sitten ei varmastikkaan ongelma
ite ajattelin tre-jkl 48x19 päivässä mut mä oonki varmaan pölö

Peukkua tälle _b

Viime kesän pisin reissu tuli tehtyä jarruttomalla rollerilla 49x20, tosin hiekkateitä oli varsin vähän. Heikkona jalat putkelle alamäissä.

Myötätuulta ja auringonpaistetta.

Kiitos vinkeistä ja välityskeskustelusta. Etujarru löytyy ja toistaiseksi ollaan menossa 48x22. Rengashommia saa vielä miettiä kuten asb vinkkasi voi nuo nelinumeroiset yhdystiet tulla kysymykseen. Toivottavasti googlemapsista näkee päällysteet ei jaksaisi kaivaa tietoja digiroad.fi excel importistakaan. Tämä selkiintyy kun suoritan karttaharjoitukset kohdalleen myöhemmin.

Tilasin juuri lekasta riippumaton, suojakankaan, bullet mealeja, tölkkikalakukon ja ensiapulaukun sekä teepannun.Hintaa tuli vähemmän kuin yöllä kylpylässä ja noissa nukkuu varmaan jatkossakin. Vielä tarttee hommata sivulaukut etutarakkaan ja satula-ja ohjaustankolaukku.

Oon ajellut muutaman kerran Kankaanpäästä Tampereelle Pirkan Hiihdon reittiä seuraillen. Hienoja kangasmaastoja ja nopeita neulaspolkuja, yksi suosikkireiteistäni.

Hämeenkankaalla on yöpymispaikaksi hyviä laavuja ja kotia. Et välttämättä tarvitse edes riippumattoa mukaan.