Matka-ajot

^tässä juuri mietin passelia matskua pohjallisten alle tungettaviksi…

Erittäin kunnioitettava lenkki btw! Joko se fujin vaakaputki on kulumassa puhki? :smiley:

Ei päässyt putki kulumaan, kun ei ollut kuraa eikä träkständiä. Ja sitäpaitsi yritän jatkuvasti olla hinkuttamatta putkeani.

Ja tuohon HS:n keskusteluun viitaten, alamäkikommenttini aikaisemmin oli kyllä niin typerä ja HS:n keskustelun linjaan sopiva, että on pakko kertoa matkalla tulleista uusista “skillseistä”.
Mä olin nähny ku jenkkiläis leffois jäbät vetää alamäet niinku jalat pois polkimista ja sillee vaakaputkella, ja mäkin sitten vähäniinku koustasin nois Puumalan almäis sillai. Jalat ylös ja annoin jarruttoman kuolemankoneen kaapata viikatemiehen kyytiin. Mut oltiin kato varoteltu et fixi repii “lihakset luista ja katkoo sääret”. Mut sit mä aina pääsin polkimille vauhdeissa, mut en mä tajunnu et sillee ei voi tehä ku hesarin keskustelupalstalla siitä peloteltiin.

Missäs Ilkka yövyit ja oliko paljon roudattavaa mukana?

Itellä menee varmaan ens kesälle kunnon reissu, mut tekis mieli ajella junalla jonneki pohjoiseen ja ajaa sieltä kotiin. Varusteina käteistä ja se, mitä reppuun mahtuu. Koko Suomi ois kiva ajaa, mut varmaan pitäis tavaraa enemmän ku se repullinen olla mukana…

Huomenna lähdetään Paraisilta polkemaan saaristoon. Reitti muotoutuu sitten paikan päällä tarkemmin. Kaipa tuolla saa kolme päivää vietettyä helposti.

Samuli: meillä on kans mökki Haminassa, ajetaan ensi kesänä kilpaa stadiin.

Yövyin kavereilla, majatalossa sekä keikkajärjestäjän tykönä. Jos ei halua käyttää jokamiehen oikeuttaan ja yöpyä metsässä, ei yöpyminen retkeilymajoissa yms. ole paljoakaan kalliimpaa kuin roudata telttaa ja makuupussia ja olla leirintäalueella. Ainakin painoa saa vähennettyä jättämällä nuo ed. mainitut pois, minullakin kaikki kamat mahtuivat isoon satulaukkuun (jonka päällä makasi soitin vesitiiviissä Ortliipissä) ja reppuun. Ja vaatteita lienee turha kantaa paljon, nehän ovat tehty kestämään pesua. Jos haluaa enemmän kamaa mukanansa kantaa, en oikein koe fiksiä soveliaana moiseen.
Siis pointtina on, että tuo Samulin ajatus korkeintaan repullisesta tavaraa fiks-pyörällä matkatessa tuntuu järkevältä idealta, muussa tapauksessa vaihteet.

Samuli-1:
Poljin pari vuotta sitten suomen halki, viikon reissu, kamat 40l viikonloppurinkassa. Siinäkin puolet turhaa rojua (makuupussi, ilmatäytteinen makuualusta ja biviteltta) kun onnistuin yöpymään joka yö leirintäalueiden mökeissä tai tuttavien/sukulaisten/ystävällisten random-ihmisten nurkissa.

Eli reppuun mahtuvat välttämättömyydet + pankkikortti on ihan realistinen varustus, varsinkin jos valitsee nopeasti kuivuvia ja pieneen tilaan pakkautuvia asusteita ja/tai yöpymispaikkoja joissa pyykkäämisfasiliteetit.

Tuolla matkapäiväkirja jos kiinnostaa:
http://goodthingsinternational.com/tourdefinlandia

Kiitos vastauksista.

Tosiaan tällä hetkellä itseäni nimenomaan kiehtoo mahdollisimman pelkistetysti vedetty reissu, eli fiks-pyörä, eikä mitään kärryjä mukaan. Ja sit varmaan kun suuri osa ajasta tulee vietettyä pyörän päällä, ni ei niiden vaatteittenkaan tarvi ihan vimosen päälle puhtaat olla joka hetki :slight_smile:

Eki, joo, ajetaan ihmeessä. Ite kyl koitan viel vetästä saman keikan uudelleen tänä kesänä (tai syksynä), jos suinki vaan mahdollista.

Mä en kyllä antais vapaaratasta pois pitkällä reissulla. Parhaat alamäkivauhdit peräkärryn kanssa jotain 50km/h. :slight_smile: Ilman kärryä ei 50 mee rikki, kun massa ei riitä.

Hah, kai tämäkin liittyy aiheeseen. Nimittäin tänään lenkillä lens ilmeisesti ampiainen kaula-aukosta sisään ja pisti mua tissiin.

samuli-1 - 28 minutes ago » Hah, kai tämäkin liittyy aiheeseen. Nimittäin tänään lenkillä lens ilmeisesti ampiainen kaula-aukosta sisään ja pisti mua tissiin.
Sun tatuoinnit mahdollisesti herätti sen ampiaisen luonnolliset vietit eikä se voinut mitään itselleen enää siinä vaiheessa?

Tai sitte se neonkeltanen ajopaita oli liikaa sille!

Eilen Porvooseen neidin kanssa. Vanhaa tietä. Fuskattiin pikkasen ja startattiin Mellunmäestä, ja siellä olikin varsin mielenkiintoista suunnistusta, mutta löydettiin Lahdentielle eniveis. Kaks tuntia tarkka/48 kilsaa tms. Vanha tie ehdottomasti, ne vähänkään isommat maantiet oli kohtalaisen epämiellyttävä kokemus ajoparin noviisin mielestä.

Takaisin Royal Linesin paatilla, väljää oli ja hinnat sopuisat. Runeberg oli ihan tukossa jo perjantaina paikkoja varaillessa.

Matkasta teki varsin jännittävän se, että upouudet schwalbet päästivät 500 metrin ajamisen jälkeen pistosuojauksen vierestä lasia läpi, joten ensimmäisen kuminvaihto tapahtui heti. Toisen kerran pääsin vaihtotöihin mellunmäessä kun takarengas päätti lopettaa yhteistyönsä varsin messevän paukahduksen kera. Sisäkumi oli muuttunut riekaleiksi ilman mitään näkyvää syytä. Tämän jälkeen suurin ongelma oli Porvoon Alkon pienten viinipullojen valikoima.

Lahdentietä? Ite kävin kans eilen Hesburgerissa Porvoossa, tosin vaihdepyörällä, ettei varmaan lasketa…

Periaatteessa Itäväylän vartta Uudelle Porvoontielle (eli vanha tie), jota pitkin perille asti. Boxista eteen päin ehkä viitisen kilsaa Porvoon suuntaan ei oo pyörätietä, muuten on koko matka.

Käytiin Tallinnan ympäristössä polkemassa eilen, ajettiin hissukseen ja katseltiin maisemia. Mentiin yli aamun ensimmäisellä laivalla ja palattiin viimeisellä, matkan kokonaiskesto 18 tuntia. Klostrimetsästä löytyi todella erinomaista CX-maastoa.

Matkan ainoa haaveri tapahtui mennessä Hakaniemessä, nasta otti voiton Armadillosta ja 7,5 baaria vapautui taivaan tuuliin.

Juu, tätäkään ei varmaan lasketa kun vaihteita oli yhteensä seitsemän vaimon sekä omassa pyörässä, mut eilen nykäistiin Faces:iin ja tänään hyydyttiin Kirkkonummelle paluumatkalla vastatuulessa josta juna toi kotiin…

Tosi mukavaa oli eilen, tänään vähän vähemmän - ens vuodelle voisi yrittää kerätä jotain Faces-kimppa-ajoa.

samuli-1 - 19 hours ago » Lahdentietä? Ite kävin kans eilen Hesburgerissa Porvoossa, tosin vaihdepyörällä, ettei varmaan lasketa.. Periaatteessa Itäväylän vartta Uudelle Porvoontielle (eli vanha tie), jota pitkin perille asti. Boxista eteen päin ehkä viitisen kilsaa Porvoon suuntaan ei oo pyörätietä, muuten on koko matka.
Tarkoitin siis vanhan Lahdentien kautta Kuninkaantietä pitkin Nikkilään, sieltä Hinthaaraan edelleen Kuninkaantietä etc. Hyvä reissu, vaikka pyörätietä ei käytännössä ole enää Lahdentien jälkeen. Se uus tie on vähän tylsä ajettava.

Nyt neiti jo ehdotteli Hangon reissua fillarilla. Taisi kärpänen purra.

Jeps… syyslomareissu tuli tehtyä. Ei ihan nappiin menny, mut omalla tavallaa siisteintä (ja vammasinta), mitä on ikinä tullu tehtyä.

Tarkotus oli lähteä keskiviikkona Helsingistä ja olla lauantaina Ylivieskassa.

Ekana päivänä vähä törttöilin reittien kanssa ja etukäteen suunnittelemassani paikassa ei ollu tilaa yöpyä. Pälkäneelle Nesteen Aapiskukkoon tuli mittarin mukaan 183 kilsaa.

Tokana päivänä pidin kaks kertaa evästauot just ku ois päässy kahvilaan tai ravintolaankin. Jälkimmäisellä join vielä vedet loppuun ja ajoin n. 30 kilsaa ilman vettä. Pidin reilumman tauon Mäntässä, jonka jälkeen tuli pimeetä, hyyty ehkä 15 km ennen Keuruuta akku lampusta, eli piti ränkätä sitä liikenteen mukaan… Keuruulla kuitenki oli hyvä yöpymismesta, saunat ja kaikki… 140 kilsaa.

Kolmantena päivänä lähdin 6.30 liikkeelle, akillesjänne oli kipeenä ja sato räntää ym… hetken oli hauskaa, sit oli ihan perseestä. Ajoin 83 kilsaa, eli Karstulaan, jossa päätin jätkää akillesjänteen ja sen takia, ettei tarvisi sinne Ylivieskaan mennäkään, leikin kesken.

Yhteensä joku 406 kilsaa kolmessa päivässä. Fiksillä, 42-18 -välityksellä. Edessä Schwalben CX Pro ja takana Michelinin Cyclocross Jet -nakit. Eli varsinainen maantienielijä :stuck_out_tongue:

Tuossa tarkemmin

Hullu! Eli mahtavaa, aika reilu päivä tuo ensimmäinen suhteutettuna suunniteltujen ajopäivien lukumäärään.

Hoi, haluaisko joku lähteä ens kesänä polkemaan Islannin ympäri?

…en ole itse sen enempää suunnitellut reissua enkä omien lomapäivien ajankohtaa… mutta varmaan about kahden viikon setti… ellei tule muita suunnitelmia.

Yksi ei-pyöräilevä kaveri saattaisi lähteä mukaan huoltoautokuskiksi mutta olis siistiä jos saisi matkaseuraa myös pyöräilyosuuksille.

Hienon kuulloinen reissu ja mielenkiintoiseen vuodenaikaan. Itse en kyllä ihan mieluusti lähtis pitkään reissuun kiinteävälitteisellä. Viime kesänä tuli heitettyä tuommonen reilu 1000km kahdeksassa päivässä ja se oli myöskin mielestäni siisteintä eli hulluinta mitä on ikinä tullut tehtyä. Polvet meni vaan peräkärryn kanssa sen verran huonoon kuntoon etten kyllä fixillä lähtis ikinä liikenteeseen tommoseen. Alla linkki reissuun

http://kuvablogi.com/kb/16877/2008/07/876/