Madonna, Bilteman vannesetti jalkajarrulla ja ketjulinja.

Piti vaimokkeen Madonna laittaa iskuun nopeasti. Pienissä kaljoissa spekaus ja nopea purku. Nyt kun selvinpäin alkanut laittaan palikoita kasaan niin tuo ketjulinjan suoraan saaminen nyt tuntuu järkevästi näin yksinkertaiselle ihmiselle ylitsepääsemättömälle ongelmalle.

Takavanne oli vaihdettava johonkin niin päädyin tuon hommaamaan speksillä: jalkarru on kuulemma löydyttävä.Takavanne on siis tuo tuolla rattaalla:

Eturatas ja kammet on vakiot.

Mitään järkevää tapaa toi nyt tehdä loppuun ja halvalla tietysti =)

Ninjaedit:
Napaa pitää speissata keskelle tai vaihtaa keskiön mitta. Mikäs muuten on Biltsun jalkajarrukiekon ketjulinja?

aiempia keskusteluja bilteman kiekoista:
https://www.yksivaihde.net/old/4914
https://www.yksivaihde.net/old/8681
https://www.yksivaihde.net/old/3242

olet juuri valinnut parhaan tavan.

Ketjulinjaa en tiedä kyseiseen kiekkoon en tiedä, MUTTA.

Kun kyseessä on tällä kertaa, ei kiinteävälitteinen polkupyörä on luultavasti ketjulinja aivan tarpeeksi sopiva kun vaan heittää osat kiinni. Kun ketju vetää käytännössä vain yläpuolelta, antaa se huomattavan suuren helpotuksen ketjulinjakikkailun suhteen. Madonna mixteissähan on muutenkin jo valmiiksi yksi eturatas, niin luultavasti ketjulinja on jo alunperinkin aika keskellä takapakkaan nähden. Ja näin ollen myös yksivaihteiseen kiekkoon nähden.

Olen viimeaikoina kasannut todella monta jalkajarrupyörää monenlaisesta kulkineesta. Myös biltsukiekolla. Ikinä ei ole ollut ketjulinjan kanssa minkäänlaista ongelmaa ja aina on ketjulinjat olleet aivan hyviä ja hyvin rullaavia. Joten suosittelen vahvasti vain hakemaan kiekon, unohtamaan murheet ja laittamaan osat kiinni. Jos ongelmaa oikeasti syntyy niin kannattaa vasta silloin palata spexaamaan muita osia. Speissailut ja keskiönvaihto on luultavasti aivan turhaa.

Bilteman jalkajarrukiekolla on hyvä karma. Natsaa lähes aina. Uutena kannattaa vaan avata ja lyödä reilummin vaseliinia sisään, kun tehtaalla tuppaavat pirulaiset säästelemään.

Just biltsussa pyöräyttelin niiden etukiekkojen napoja. Oli väännetty Kiinassa laakerit kiinni oikein hartiavoimin, just just pyöri sormivoimilla ja tosi raheasti. Eli kannattaa ehkä tosiaan säätää laakerit ennen ajoon laittoa, jos noi takakiekot on ostettaessa samoissa asetuksissa.

Kerro sitten kuinka kävi.

Se ketjulinja ei todellakaan ole täysin samantekevä. Mulla talvipyörässä heittää niin saatanan vinon ketjulinjan, että kun se ketju siitä vähänkään löystyy, alkaa se myös hyppimään paikoiltaan. Todella vituttavaa.

Nyt taisi olla 111mm keskiö ja stronglight mygalit tmv ja biltsun takakiekko.

tämä madonna omaa shimanon jalkajarrunavan, sturmey archerin halvat kammet ja 103mm keskiön - tuloksena suora ketjulinja.

mulla on blb trackissä kans vissiin sama setup kuin yläpuolella ja suora ketjulinja bilsun jalkajarrullisella kiekolla