Maantiepyörät ja -pyöräily / speksaus ja fiilistelylanka.

huhhuh, aika hot cervelo epazilla.

1 Like

kunnon slämmed ohjaamo huh

Alkuun tunnustus, kestopäällyste ei oo varsinaisesti mun juttu. Välillä käyn silti fiilistelemässä tolla youngtimerilla:

Kuvasta poiketen polkimet on nykyään oikeat maantiemallit, ja se on hyvä juttu se. Nii ja kiekot on kans hipommat, erot lähinnä vähemmän flexaava ajotuntuma putkelta runtatessa, ja tehokkaammat jarrut kuivalla.

Time-kamaa ei kovin usein näe!

paras topi

Voisko treenivinkit kuitenki jättää topiin, jonka nimi on harder better faster stronger eli pyöräilyn treenaustopsu? Näitä jokapaikan höyläystopeja on jo ihan tarpeeksi.

^+1

Maantiepyöräilystä tää meikäläisenkin varsinainen pyöräharrastus lähti. Pari vuotta olin kerennyt kypsytellä maantiekuumetta sillä mun edesmenneellä Peugeot-sinkulakonversiolla, ja toissakeväänä tilasin Canyonilta järkipyörän eli Endurace AL 7.0:n. Ihan hyvä pyörä, mut näin jälkikäteen ajateltuna ois kyllä ehottomasti kannattanu laittaa suoraan Ultimate CF SL 8.0, niin ois saanu Ultegrat, hiilikuiturungon ja nuorelle ja vetreälle sopivamman geometrian. Sillä ois voinu hyvin ajaa niin pitkään että menee paskaksi, nyt toi maantiepyörä on vähän semmonen entry lvl ja heti ekan kesän jälkeen kadutti, ettei laittanu kerralla ns. kunnon peliä. Pitää ehkä ens kesäksi päivittää johonkin kunnon pulkkaan, jos saa opinnot nyt pakettiin ja pääsee kunnon hankkeisiin.

Konsta - 16:04, 19.4.2020 » Huh mitä pulukkia! Ei kyllä kehtaa omia sunnuntaiajeluvehkeitä tänne enää laittaa.
ja todellaki laitat!
asb - 20:19, 19.4.2020 » Voisko treenivinkit kuitenki jättää topiin, jonka nimi on [harder better faster stronger eli pyöräilyn treenaustopsu](https://www.yksivaihde.net/old/23732)? Näitä jokapaikan höyläystopeja on jo ihan tarpeeksi.
Sopii. editoin.

Tällä tulee seurattua valkoista viivaa. Oikean maantiepyörän hankinta ollut mielessä, mutta laittaisin varmaan kuitenkin jonkun rekkiläisen 32 kumeilla ja levyjarruilla, joten liekkö olisi suurta eroa… Ollut kolme vuotta tallissa, kaulaputki edelleen lyhentämättä. Kuvasta poiketen nykyään GP 5000 TL alla.

Eikö toi ole oikea maantiepyörä?

vasaraasialainen - 20:51, 19.4.2020 » Eikö toi ole oikea maantiepyörä?
Se on crossari, Trek Crokett 5 disc -18, mahtuis varmaan 45 kumit pyörimään. Geo on reilun sentin korkeampi kuin esim. Domanessa mitä oon toisinaan speksaillut.

Mutta maailma on muuttunut, nyt levyjarrut, 12mm akselit ja tubeless on arkipäivää maantiellä. Crocketissa rengastila ja alumiinirunko lienee suurin ero, keulakulmakin lienee loivempi. Keula on kuitenkin täyskuitunen. Voimansiirto 1x11, etunen tais olla 42, sais olla vähän isompi maantiellä, pakat kuluu nopeasti kun joutuu pienillä takarattailla enimmäkseen ajamaan.

Mun silmään näytti maantiepyörältä. Hiton isolta, mutta maantiepyörältä kuitenkin.

Oma ns kakkospyörä maantielle Cännärin Six13 Pro (2006)… yllättävän nopee ja mukavakin, viime kesänä tällä 520km / 16,5h ajoaikaa lenkki

Viime kesänä kilsoja tuli arviolta 100. Myynti käyny syystäkin mielessä, muttei näistä kuitenkaan saa juuri mitään, joten tänä kesänä on ajettava.

Onko tuo ihan normaalia, että gp5000:ssa ei ole suorassa nuo tekstit? Samaista eturengasta tuskailin paikoilleen toisaalla.

1 Like

Mua kiinnostais vähän vaihtaa maantiepyöräni, eli ainoan palparunkoni teräiseen. Ihan vaan koska teräs. Ei kuitenkaan mitään notkuvaa quillia ja ohuita putkia vaan joku ylikoon putkea ja moderneja standardeja tai ainaki 1 1/8” ja varmaa kuitukeke. Nykyinen runko painaa 1900g eli ei luulis olevan vaikeeta löytää saman painosta tai kevyempää teräistä.

Mitäs tommosia olis markkinoilla jos ei ny customia heti lähetä ehdottelemaan?

Ritchey Road Logic?

Se kyl kova siin murikah väris

Joo vanhempi road logicci sillä sirommalla keulalla why nottis. Nykynen banaani ei maistu.