Maantiepyörät ja -pyöräily / speksaus ja fiilistelylanka.

Voi tokihan löytyy maantiepyöröilyfiilistä.
Mulla tällainen:
https://danielb.kuvat.fi/kuvat/Mobiili/Yv/A33286FE-3395-4DAC-9CB1-D938D55E6DD0.jpeg?img=medium

Mul taitaa olla ainoa läpiakseli levari aeropyörä

Mikä lasketaan maantiepyöräks? En tiiä onks meikäl

Droppitangot on varmaan se ainoa kriteeri näinä päivinä.

Tahmatassu - 16:26, 19.4.2020 » Mul taitaa olla ainoa läpiakseli levari aeropyörä
Pistä kuva. Ois toki kivat nuo läpiakselit ja levyjarrut, mutta sain semmoisen diilin tuosta Viasista, että pystyi hoitajankin palkalla tarttumaan. Ei oikein budjetti taipuisi kantaa uutena tuommoista kotiin. Onneksi on hyviä ja reiluja kavereita.

Vaikka Danielin Kanjon on hieno, mä Specialized-fanina enemmän Syfiliksen Tarmacin perään kuolaan.

Läpiakselit ja levyt ja sähköt on tätä päivää. Mulla ei sellaisia kuitenkaan ole. Sähköt kinostaa eniten, levyt (ja läpiakselit) ei niinkään.

Maantiepyöräksi suosittelen kyllä täysin vannejarrullista versiota, noi levarit on etenkin nykysillä shimanon kahvoilla(8070 ja 9170) sen verran paskat että jää jarrutustehossa kuivalla alle vannejerrujen ellet vedä jotain jättilaskuja hiilikuitukiekoilla. Sitten on vielä se jos ajaa sateella niin ne alkaa aina hinkkaamaan ja levyt alkaa hankaamaan muutenkin hyvin pienestä. Ja tää koskee siis di2 kahvoja, mekaaniset kahvat on toiminut ihan hyvin mutta ne on kyllä aivan liian suuret imo.

Oisi pitänyt ostaa aikoinaan se Aeroadin vannejarruversio kun niitä vielä sai slx-mallina “halvalla”

Laitan kuvaa jos joskus jaksan.

vasaraasialainen - 17:01, 19.4.2020 » Vaikka Danielin Kanjon on hieno, mä Specialized-fanina enemmän Syfiliksen Tarmacin perään kuolaan. Läpiakselit ja levyt ja sähköt on tätä päivää. Mulla ei sellaisia kuitenkaan ole. Sähköt kinostaa eniten, levyt (ja läpiakselit) ei niinkään.
Kiitos. Se on tosiaan Tour De Francen tiimirunkoja. Tuli ilman maaleja Signatureen samalla kun tuli tiimivärillisiä runkoja. Tuo on yksi niistä joka olisi pitänyt maalata keltaiseksi jos voitto olisi osunut kohdalle. Ei osunut tosin sinä vuonna, kun vasta doping käryn jälkeen. Vedetty automaalaamossa mustaksi sitten.

Otin pitkästä aikaa maantiepyörän esiin, nyt kieli pitkällä odotan niitä lastenhoito- ja sääolosuhteita jotka sallivat vuoden ekan lenkin.

huhhuh, aika hot cervelo epazilla.

1 Like

kunnon slämmed ohjaamo huh

Alkuun tunnustus, kestopäällyste ei oo varsinaisesti mun juttu. Välillä käyn silti fiilistelemässä tolla youngtimerilla:

Kuvasta poiketen polkimet on nykyään oikeat maantiemallit, ja se on hyvä juttu se. Nii ja kiekot on kans hipommat, erot lähinnä vähemmän flexaava ajotuntuma putkelta runtatessa, ja tehokkaammat jarrut kuivalla.

Time-kamaa ei kovin usein näe!

paras topi

Voisko treenivinkit kuitenki jättää topiin, jonka nimi on harder better faster stronger eli pyöräilyn treenaustopsu? Näitä jokapaikan höyläystopeja on jo ihan tarpeeksi.

^+1

Maantiepyöräilystä tää meikäläisenkin varsinainen pyöräharrastus lähti. Pari vuotta olin kerennyt kypsytellä maantiekuumetta sillä mun edesmenneellä Peugeot-sinkulakonversiolla, ja toissakeväänä tilasin Canyonilta järkipyörän eli Endurace AL 7.0:n. Ihan hyvä pyörä, mut näin jälkikäteen ajateltuna ois kyllä ehottomasti kannattanu laittaa suoraan Ultimate CF SL 8.0, niin ois saanu Ultegrat, hiilikuiturungon ja nuorelle ja vetreälle sopivamman geometrian. Sillä ois voinu hyvin ajaa niin pitkään että menee paskaksi, nyt toi maantiepyörä on vähän semmonen entry lvl ja heti ekan kesän jälkeen kadutti, ettei laittanu kerralla ns. kunnon peliä. Pitää ehkä ens kesäksi päivittää johonkin kunnon pulkkaan, jos saa opinnot nyt pakettiin ja pääsee kunnon hankkeisiin.

Konsta - 16:04, 19.4.2020 » Huh mitä pulukkia! Ei kyllä kehtaa omia sunnuntaiajeluvehkeitä tänne enää laittaa.
ja todellaki laitat!
asb - 20:19, 19.4.2020 » Voisko treenivinkit kuitenki jättää topiin, jonka nimi on [harder better faster stronger eli pyöräilyn treenaustopsu](https://www.yksivaihde.net/old/23732)? Näitä jokapaikan höyläystopeja on jo ihan tarpeeksi.
Sopii. editoin.

Tällä tulee seurattua valkoista viivaa. Oikean maantiepyörän hankinta ollut mielessä, mutta laittaisin varmaan kuitenkin jonkun rekkiläisen 32 kumeilla ja levyjarruilla, joten liekkö olisi suurta eroa… Ollut kolme vuotta tallissa, kaulaputki edelleen lyhentämättä. Kuvasta poiketen nykyään GP 5000 TL alla.

Eikö toi ole oikea maantiepyörä?