M:YYTY: Surly CrossCheck -runkosetti (54) levarikorvakkeilla ja Stragglerin haarukalla (HKI)

No niin,
aika panna tämä myyntiin: Surly CrossCheck -runkosetti koossa 54 jälkikäteen lisätyillä levarikorvakkeilla ja vaijerien läpivienneillä. Mukaan alkuperäinen haarukka, jossa on cantitapit vielä jäljellä (toisin kuin rungossa ei) sekä erinäisiä lowrider ja anything cage -kiinnikkeitä ynnä varsin vähän ajettu hyväkuntoinen Stragglerin haarukka. Rungossa on kiinni Cane Creekin EC34 ohjainlaakeri, joka tulee mukaan. Laakeripatruunat toimii, mutta ne on syytä vaihtaa, koska ovat jo jatkoajalla, sillä ennen vikaa reissua avasin, putsasin ja rasvasin ne uudestaan, ja totesin, että niistä alkaa aika jättää. Noi patruunathan eivät paljoa maksa. Surlyn satulaputken panta tulee mukana.

Hinta: 170e, mieluiten nouto Helsingistä
YV / 045 630 1938

Pelkästä runkosetistä ei ole kuvaa, mutta tuossa on koottuna:
20180708_132912

Lähikuva rungosta ja läpivienneistä:
20180708_133948

Ja pidemmälti:
ymmärtääkseni kyse on käyttäjä @kmw :n CrossCheckistä, jonka sitten runkoartesaani @Odie mannisoi, eli juotti kiinni noi levarikorvakkeet, ja teki läpiviennit. Jälkimmäiset on tehty juottamalla putken sisään pätkä rosteriputkea, eli läpivientien kautta ei runkoon pääse vettä, minkä lisäksi vaijerien työntäminen niistä läpi on helppoa, koska kyseessä on putki, eikä päätä tarvitse onkia rungon sisältä.

Meikämakkara osti tämän rungon (350e) aikanaan sitten Odielta ja se näki sekä työtä että vapaa-aikaa hyvän aikaa. (Tässä on projektilanka, jossa on dokumentoitu rungon eri vaiheita ja kokoonpanoja.) Tämä oli sinkulana männavuosien Saimaan turneella ja sitten vaihteistettuna yhdellä Nurmes–Helsinki -keikalla, jolla totesin tämän lopullisesti itselleni liian pitkäksi, koska mulle sopii lyhyet ja korkeat rungot, kun taas Veijo Surly tykkää pitkistä ja matalista.

Maaliduuni: runko oli mannisointien jäljiltä kannutettu mustaksi ja originaalihaarukassa on suht raju Hikipaja PAScamo MkI -maalityö. Jossain vaiheessa kannutin rungon Surlyn kakkaväriä muistuttavalla sävyllä, tarroitin ja veidin päälle 2k-lakan. Sen piti kuivua 24 tunnissa ja 72 tunnin jälkeen piti lähteä retkelle. Lakka ei ollut täysin kuivunut, ja siihen jäi sitten sormenjälkiä ja runkolaukuista painaumia, jotka sitten jäivätkin hyvin näkyviin, kun lakka oikeasti kuivui. Maaliduuni on siis toimiva, kestää ja suojaa, mutta se on hemmetin karu, paikoin epätasainen ja lämminhenkisen kälyinen.

edit:
Koska tästä tuli pari kysymystä, niin meitsi on 177 cm pitkä ja mulla on 80 cm lahkeen sisäsauma, eli suht. lyhyet jalat. Kärkiväli jotain 177 cm luokkaa, eli en ainakaan ole pitkäkätinen. En osaa sanoa, että minkäkokoiselle tämä olisi paras, mutta sanoisin, että 175–180 cm pituisille voisi toimia sikäli, kun rungon geometria sopii.

1 Like

fiilis se on koprofiiliskin

Tämähän on rungon tunnuslause.

Mielestäni aikamoisen hyvää tavaraa nyt hyvällä hinnalla myynnissä tässä topic:issa. Harmi että liian pieni ihtelleni.

5 Likes

Himottaa/Surslystackpelotta split-7"

1 Like

Tulin vaan ihmetteleen et eikö vieläkään oo ostettu

Aika äkkiä tämä meni. Taisi kuusi kyselyä tulla tämän päivän aikana ja eka, joka lähetti viestin 6 minuuttia ilmoituksen postattuani, kävi äsken tsekkaamassa setin ja osti sen.

Hyvä, että meni ajoon vielä. Aina hauska, että rungot kiertää. Tällä tuli ajettua hyvä tovi, ja vaikka ei ollut sitten just se fillari itselleni, niin mitään en kadu. Ja noine mannisointeineen tämä on kuitenkin pala suomalaista runkoartesaanihistoriaa, kuten eräs nuorempi ex-kolleega viikonloppuna pajalka totesi.

3 Likes