M: SRAM AUTOMATIX, tee sinkulasta Twinkula

Sram automatix takanapa vapaarattaalla ja Alex Rimsin vanteeseen asennettuna. Ajettu n 30 km, kuin uusi. Sopii 120-130 mm haarukkaan.
Nyt 2-vaihteinen automaatti vanteineen alle navan hinnalla. Navan hinta n. 100€, tästä valmis kiekko 90€. Nouto Ruoholahti/Lauttasaari.
Nolla 4 sataa, 947887

Hehe. Joku maksaa samoja oppirahoja ku minä. Itketään yhdessä.

No nyt kyllä suolasin. Aika hauska laite se on jos jaksaa säätää itselleen sopivaksi.

Jaaha. Taidan kaivaa popcornit esille. Tai sitten sä tunnet modet.

next level on trinkula

Kaveri kerran rykäs takavaihtajan kaapelin ulos ni siit tuli automaattivaihde

onko kellään kokemusta tuon hirvityksen säätämisestä?

Automatix on sellaisenaan hiukan keskeneräinen tuote. 622 käytössä ainakin vaihtoi liian aikaisin vaihdetta ylöspäin. Tärinä saattoi joskus vaihtaa vaihdetta myös. Netissä on kuitenkin ohjeita millä vaihtokohtaa voi säätää. Napa aukaistaan ja yhtä jousta väännetään vähän eri jäykkyyteen. Oisinko neljännellä saanut kohdalleen. Sen jälkeen hammasrattaita vaihtelemalla kadenssi haluamalle kohdalle.

Jotenkin jalkojen oli vaikea tajuta että se kadenssin muutos ei vaikuta nopeuteen missä vaihto tapahtuu.

Otin omasta pois jarrupalat, en enää osaa jalkajarrulla ajaa, tuntui vaaralliselta. Se onnistuu eikä vaikuta toimintaan mitenkään.

Mulla kiekko maksoi 170€ töineen kaikkineen. Se on tavallaan aika paljon, vaikka ominaisuudet on ihan jees. Napaa ei ole tiivistetty oikeastaan mitenkään. Jarrun puolella on pari uraa pölysuojan alla, joihin harkitsin o-renkaiden laittoa ja jotain jäykempää vaseliinia.

Sain siis lopulta tasaiseen ajoon kadenssit ja vaihtokohdan miellyttäväksi. Kuitenkin ylä-ja alamäissä vauhdin pitäisi olla selkeästi joko yli tai ali vaihtokohdan, muuten polkeminen ei ole ennakoitavissa.

Mulla on myynnissä tuollainen fillaritorilla. Syynä se että tilasin Urban Arrowin ja siihen menee aika pirusti rahaa. Automatix jäi tarpeettomaksi kun möin siitä pyörän päältä kahdeksan vaihteisena. Muuten ihan kiva kampe.

Ensimmäisellä asennuskerralla löin kylmästi kiekon takavaihtajan kanssa paikalleen. Naksuttelin vain ketjulinjan kohdalleen. Harmittavasti etuvaihtaja ei ollut sillon käytössä. Uskon kuitenkin, että Automatixin saisi toimimaan 3 lehtiselle etuvaihteistolla. Se ois jännä kokemus.

Käsitin netistä, että sturmeyn s2 olisi ollut jotenkin rikkinäinen jo tehtaalt tullessa. Siksi hankin tuon. Hifistelijölle se ei sovi, mutta sopeutuvalle peruskäyttäjälle kylläkin.