M: ❄️ My Winter Kona 1995 et cetera (informatiivinen ja selkeä topic)

Muutamia poimintoja katalogista. Katsastahan toki myös muutkin artefaktit torin puolelta :cowboy_hat_face:

Kaikki myyntiartikkelit ja yhteydenotto ilman rekisteröitymistä:
https://www.tori.fi/koko_suomi?w=3&cg=0&ca=18&aid=222368

Omat ajankohtaiset materiatarpeet:
https://www.yksivaihde.net/t/ostetaan-ja-vaihdetaan-helsinki-posti/35578


titaaninen 16-17" koon 29+ maastopyörä trussikeulalla poikkeuksellisen erinomaisessa kunnossa

mitat näet tarkemmin CAD-piirrustuksesta, mutta myyntisetupissaan näin lyhyellä stemmillä sopinee keskimäärin n. 170cm kuskille asti. Pyörä soveltuu erinomaisesti siis hieman pienemmällekin kuskille, mutta stemmiä pidentämällä skaalautuu mielestäni vielä 180 senttiselle kuskille asti ja tolppaa saa nostettua jopa 88cm sisäjalkaiselle asti.

matkaa zero setbackillä ja railit keskellä tolppaa satulan kärjestä 60mm stemmin tankokiinnityksen keskelle 445mm.
huom! trussikeulassa irroitettava ja ultrakevyt titaaninen tavarateline johon saat kätevästi bike packing nyssäkkää kiinni tai vaikkapa wald ritiläkorin nippareilla ison maailman tyyliin.

runko: ti 3al 2.5v titaanista valmistettu suoratilausrunko tehtaalta pitkälti alkuperäisen surly krampuksen geometrialla ja jonesin / black sheep bikesin rakenteellisilla ratkaisuilla/estetiikalla.
etunapa: onyx 135mm
takanapa: e.thirteen 135mm
pinnat: dt
vanteet: easton arc 45 (tubeless)
renkaat: panaracer fat b nimble 29x3.00 (tubeless) sisureilla
vaihteet/vaihtaja: sram x0 10sp
ketju: shimano ultegra
eturatas: sram 11sp xsync 30t narrow wide / takapakka 10sp 13-42
kammet: 175mm sram x1
nestelevyjarrut: magura mt8 pro
jarrulevyt: magura 180mm
stemmi: 60mm ritchey
tanko: 770mm ritchey
gripit: salt
satula: wtb
tolpan panta: hope 31.8 kirkas
satulatolppa: 27.2/400 titaani
ohjainlaakeri: titaani
spaceri: titaani
top cap: titaani
polkimet: - (kuvan koeajopolkimista voidaan keskustella jos sulla eioo omia)

tässä vähän osviittaa mitä vastaava jonesin tekele maksaa, siis pelkkä runkosetti: Jones Titanium Plus LWB Spaceframe with Titanium Truss fork - Jones Bikes

Hinta koko paketille: 2222 EUR ONOKilometrejä näkemätön mukavan verkkainen ja varma yksivaihteinen etenijä lähestyvään lumi-infernoon.

Tätä pystyy operoimaan paksutkin kintaat kätösissään ja välitys on passeli Helsingin välillä vähän huonosti auratuille kaduille. Kierteet vaparille kiekon molemmilla puolilla eli heitä toiselle puolelle vaikka 21 piikkinen vapari kunnon tunkkaamisia varten sillä sitähän se on taas pian luvassa. Ketjunkiristäjän ansiosta ei tule edes mitään häslinkiä kiekkoa käännellessä. Maavara ei lopu kesken tässä pyörässä eli pääsee paikasta kuin paikasta menemään. Mukana tulevat neljä erilaista rengasta yhdistelmävaihtoehtoineen tuovat myös oman korvaamattoman lisäulottuvuutensa kelinhallintaan.

Pyörän kaikki laakerit ovat elementeiltä suojattuja, huoltovapaita tehdaslaakereita ja pyörivät nätisti ilman mitään draamaa tai rohinaa.

Rungon ja keulan putkien sisäpinnat ruostesuojattu huolella Tectyl ML kotelosuoja-aineella. Keulassa hälärioranssi plastidippi eli kumimaali. Lähtee helposti irti repimällä jos alta paljastuva lakattu raaka teräs miellyttääkin enemmän. Rungossa luonnollisesti jotain luonnetta kasvattanutta patinaa.

Runkosetti: 1995 Kona Fire Mountain siinä parhaassa värissä eli lähes musta British Racing Green. Uusi ja moderni, fättirengasta mahduttava teräsretkikeula jossa kiinnityspistettä vähän joka lähtöön.
85 EUR

Ohjainlaakeri: Cane Creek 40. Kunto mun mielestä täysin uudenveroinen myös jopa ulkoisesti.
37 EUR

Spacerit: 3 kpl
1 EUR

Tolppa: Kalloy
9 EUR

Satulatolpan klemmari: joku brändäämätön, mutta uskottava ja teknisesti kunnollinen. Kunto uusi ja käyttämätön.
4 EUR

Polkimet: Patinoituneet, mutta hyvin pyörivät flättipolkimet.
5 EUR

Kampisetti: Shimano XTR FC-M952
80 EUR

Keskiölaakeri: Shimano XTR BB-M952
15 EUR

Ratas: Stronglight (34t muistaakseni). Mukaan irtokamppeena myös BCD:lle ja rataskoolle sopiva jämäkkä ratassuoja.
5 EUR

Rattaanpultit: Teräksiset ja erikoislyhyet yhdelle rattaalle
2 EUR

Ketju: KMC
8 EUR

Vapaaratas: BLB Superior 30 clicks 19t. Ajettu alle 50km.
18 EUR

Takakiekko: Kokomustaa käsityötä ilman logoja. En muista mikä vanne, mutta suora on. Muistaakseni Formulan hyvä napa. Kunto hyvä.
49 EUR

Etukiekko: Vanteet FATLAB, Napa 9:ZERO:7. Kunto täysin uudenveroinen.
139 EUR

Kiristin: Sama kuin esim. XLC CR-A03, mutta ilman logoa. Täysin uutena osana pyörään laitettu tämäkin ja ajettu alle 50km.
11 EUR

Tanko: M-Wave Double Bar. Kunto uusi ja käyttämätön.
28 EUR

Stemmi: On-One Tickety Boo. Kunto uusi ja käyttämätön.
29 EUR

Gripit: Lukkogripit. Uudet ja käyttämättömät.
9 EUR

Satula: Eri kuin kuvassa. Selle joku, Made In Italy.
10 EUR

Satulanpäällinen: Kerran istuttu teddyvuorellinen pyllynlämmittäjä. Aivan ehdoton talvipyöräilykampe!
4 EUR

Eturenkaat 2 kpl: Nastaton rengas Panaracer Fat B Nimble 26x4.0 / Nastarengas 45NRTH Dillinger 4 26x4.0 johon vaihdettu keskiurien nastat huomattavasti kestävämpiin Mcarbonin teräviin kovametallikärjellisiin!
133 EUR

Takarenkaat 2 kpl: Nastaton rengas Schwalbe Smart Sam 26x2.25. / Nastarengas Schwalbe Ice Spiker Pro Evo Liteskin 26x2.35.
55 EUR

Sisärenkaat 2 kpl: en muista
2 EUR

Jarrut ja kahvat: Edessä Tektro Novela levyjarru 180mm roottorilla. Takana Shimano Deore LX cantilever. Kona jarrukahvat. Vaijerit ja kaapelit täysin uudet Jagwire.
39 EUR

Heijastinteipit: 3M
0 EUR

Kasaus & kuratointi: Minä itte.
0 EUR

Ajokuntoisen kompliitin ostaja etusijalla. Ilmoita pituutesi niin katsotaan olisiko sopivan kokoinen sinulle.Perfektionistisella pieteetillä itselle rakentamani Bullitt myyntiin toisaalta ylimääräisenä kuormapyöränä ja toisaalta ylimääräisenä sähköpyöränä.

One size fits all runkokoko satulakorkeuden sekä ohjaamokorkeuden pikasäätimillä on helppo sovittaa parillekin erikokoiselle kuskille yhteiskäyttöön. Pyörässä on 7 vaihdetta sähköavustukseen hyvin sovitetuilla välityksillä joita on täsmällisesti toimivalla grippivaihtajalla erittäin helppo operoida vaikka ajaisit polkupyörällä ensimmäistä kertaa elämässäsi. Täyspitkät lokasuojat kuraläpällä pitävät kuskin ja pyörän puhtaana.

Pyörä on tällä hetkellä juuri puhdistettu ja perushuollettu, ketju öljytty jne.

Tanko, stemmi, satula ja polkimet täysin uusittua ja ajamatonta osaa ainakin ilmoituksen kirjoitushetkellä. Sugino messenger kammet. Takarengas 2" Schwalbe Marathon Supreme ja edessä uusi 2" Schwalbe Big Apple. Eteen vaihdettu renkaan lisäksi myös juuri uudet jarrupalat levyjarruun.

Kotimaisen Greencyclen tieliikennelaillinen 250W sähköistyssetti etumoottorilla ja isolla 16Ah akulla. Etunapa on bullittiin paras paikka moottorille, koska siten saa muuten erittäin takapainoiseen pyörään enemmän pitoa etupäähän ja pyörä muuttuu yksivetoisesta kaksivetoiseksi eli auttaa varsinkin talvella liukkauteen. Myös pienen 20" kiekon tuoma mekaaninen etu napamoottorissa tuo huomattavasti lisävääntöä ylämäissä ja liikkeellelähdöissä.
Hydraulisessa etujarrussa on tunnistin joka katkaisee moottorilta vedon jarruttaessa. Irtosilppuna mukana tulee mm. uudet ja asentamattomat jarrutunnistimelliset jarrukahvat myös mekaanisille jarruille, kaksi Larry vs Harry keulamerkkiä jotka voit itse kiinnittää tai jättää kiinnittämättä.

Sähköissä yli vuosi takuuta jäljellä ja mukana tulee kuitti, alkuperäiset pakkaukset yms. Mittari näyttää kokonaismatkaa kertyneen alle 1250km eli lataussyklejä toisin sanoen heittämällä alle 20. Akku on siis vielä täysin tiensä alkupäässä. Mahdolliset takuuasiat hoituvat kätevästi Suomeen (huom. postilla ei voisi edes lähettää litiumakkuja ulkomaille direktiivien takia).

Moottorin ohjausyksikkö on tehdasintegroitu kätevästi telakkaan sisään. Asennuksen siisteyteen on muutenkin kiinnitetty erityisesti huomiota. Pyörästä on myös mahdollista tehdä hyvin helposti sähkötön vaihtamalla etukiekko. Mukana tulee tätä varten ylimääräinen etukiekko Shimano XT navalla ja omalla jarrulevyllään. Pyörä luovutetaan täysin tieliikennelaillisena, mutta yhdistämällä kaksi (2) johdonpäätä toisiinsa saat halutessasi käyttöön valmiiksi asennetun peukkukaasun mikäli polkematta eteenpäin porhaltaminen pelkkien sähköjen varassa on juttusi. Pyörä ei teknisesti ottaen ole tällöin enää tieliikennelaillinen, mutta on toki kiva ominaisuus esim. mökkiolosuhteisiin tai muuten vain uskaliaammille yksilöille mikä esim. kaupassa myytävistä valmispyöristä puuttuu luonnollisesti täysin.

Näytössä heijastukset poistava mittatilauksena teetetty suojakalvo joka on laitettu huolellisesti paikoilleen heti asennusvaiheessa uutena.

Pyörässä on hyvinkin uskottavaääninen varashälytin täysin näkymättömässä paikassa ja se toimii myös tööttinä tarvittaessa. Mukana tulee 2 kpl kauko-ohjaimia.

Superlaadukkaat 3M heijastinteipit strategisissa kohdissa eivät jätä autoilijoille tekosyytä olla näkemättä kallista lastiasi liikenteessä.

Valmistajan virallinen kevyt, mutta tukeva honeycomb board alustana kuormatilassa sekä huomioväriset kuormaliinat superkevyenä ja nopeasti poistettavana laitaratkaisuna. Mukaan saat 4. kuvan kevyen etukorin joka ei aiheuta lisävastusta tuulta läpäisevänä, mutta 90 litran laastipalju esim. Etolasta istuu lavalle liinojen väliin täydellisesti.

Lisäkuvia löytyy huomattava määrä pyydettäessä.

Hinta: 3333 EUR

Informatiivinen ja selkeä topic

Continental Nordic Spike 240 42-622 (Made in Finland)
+
Continental Contact Spike 240 42-622.

Hyvin miedolla käytöllä olleet, toisessa ei edes mitään silminnähtävää kulumaa.

Yhteensä ottaisin näistä näin sesongin ollessa liukkaimmillaan kohtuulliset 55 mobsa pay euroa

enemmänkin renkaita myynnissä täällä alk. 5 eur