M: Eddy Merckx Corsa Extra MYYTY

MYYTY

Ostin tämän viime vuonna:

http://goodthingsinternational.com/parts/conmerckxion.jpg

Nyt se näyttää tältä (en osaa ottaa edes kohtuullisia kuvia):

http://img849.imageshack.us/img849/2491/emsivu.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/9084/emetu.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/1797/emtakaa.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/1866/emkeski.jpg

Piti rakentaa vaikka mitä, mutta rahat ja aika loppuivat joskus keväällä. Maantielenkit ovat muutenkin vähentyneet ja koska mulla on vakavia ongelmia dynamovalojen ja lokareiden kanssa niin tästä täytyy luopua.

Runko on Crescent Eddy Merckx Corsa Extra. Maalattu uudelleen tuollaisella viininpunaisehkolla sävyllä automaalaamossa ja tarroitettu sen yhden australialaisen ebay-myyjän tekemillä laadukkailla tarroilla. Nää on kuulemma paremmat kuin uudet, maksoivatkin 40€.

Koko: c-t 53cm satulaputki, c-c 53cm vaakaputki.

Mukaan tulee Tange Levin -ohjainlaakeri ja Shimanon UN-51 italokeskiö, 110mm. Tarkoituksenani oli varustaa pyörä 7402-sarjan Dura-acella, ja sellaisiakin paloja lojuu tuolla nurkissa. Etuvaihtaja ja vaihdevivut ovatkin jo kiinni, navat ja takavaihtaja ovat myös samaa sarjaa. 27.2mm eli sopiva D-A -aerotolppakin on, jonkin verran kiinnitysnaarmuja mutta ihan siisti näkyväksi jäävästä osastaan.

Pelkän rungon hinta ohjainlaakerin ja keskiön kanssa 260€.

Rungon mukaan navat (36h), tolppa, etu -sekä takavaihtaja ja vaihdevivut 400€.

Nouto Espoosta.

Edit: Kuva osista

http://img560.imageshack.us/img560/9845/emosat.jpg

Takavaihtajan saa myös alkuperäisillä rissoilla, kunhan kokeilin.

Kaikki meni.

Miksi teit sen?

Ääääväävöö emmä ääööää

Miks mulla on sellainen tunne että tää ketju tulee olemaan pitkä ja informatiivinen?

Jos joku haluaa keskustella siitä miksen maalauttanut oranssiksi ja laittanut niitä aitoja oikeita sini-keltaisia tarroja niin osallistun mielelläni!

Minusta alkuperäiset EM-värit on vaan aika rumia lukuunottamatta Moltenia ja muita tiimivärejä, ja ne taas ovat Moltenia lukuunottamatta kalliita maalata. Halusin sellaisen sävyn jota jaksaa katsella kyllästymättä mutta joka ei silti ole aivan mahdottoman erilainen verrattuna alkuperäisiin (esim. kirkas vihreä tjsp.). Harkitsin tähän muuten kerran 650B-kiekkoja :).

Miksi ohjainlaakeri ei ole Dura-Ace -merkkiä/sarjaa?

jussi - 9:17, 2.9.2011 » Miksi ohjainlaakeri ei ole Dura-Ace -merkkiä/sarjaa?
En viitsinyt ostaa uutta 7410:aa enkä löytänyt tuolloin sopivaa käytettyä.

olisit nyt sentään pitänyt ton stongan…

En mä sentään koko pyörää ostanut, rungon vaan.

No onhan tämä hieno. Ihan mielenkiinnosta, paljonko automaalaamossa maalauttaminen suunnilleen maksoi?

Diggaan väristä ja tarroista. Hieno runko!

toivottavasti menee ja äkkiä, ettei tartte ite mitään budjetteja alkaa laskeskelemaan uusiks.

jussi - 9:36, 2.9.2011 » No onhan tämä hieno. Ihan mielenkiinnosta, paljonko automaalaamossa maalauttaminen suunnilleen maksoi?
Maksoin 200€. Kysyin muutamasta muusta maalaamosta ja samaa tai korkeampaa hintaa tarjosivat.

Hieno on ja hinta kohdillaan!

Oranssilla Molteni-värityksellähän ei ole mitään tekemistä Eddy Merckx-rungon kanssa. Molteni oli talli johon Merckx kuului 70-luvulla ja joka käytty muun muassa Colnagon runkoja. Kun Merckx lopetti ajamisen 1978 hän siirtyi valmistamaan runkoja omassa tehtaassa Belgiassa. Corsa Extra oli tehtaan 80-luvun lopun huippumalli jota valmistettiin 90-luvulle saakka. Värityksiä oli monenlaisia, ja valitsemasi väri sopii ihan hyvin. Rumia Merckx-värityksiä en juuri ole nähnyt. Muutama Corsa extra vuodesta x:

minäminäminäminäminäminäminä pm jne.

bronto - 11:03, 2.9.2011 » Oranssilla Molteni-värityksellähän ei ole mitään tekemistä Eddy Merckx-rungon kanssa. Molteni oli talli johon Merckx kuului 70-luvulla ja joka käytty muun muassa Colnagon runkoja.
Eddyn vielä ajaessa, Merckx-brändättyjä ja Moltenin väreissä olevia runkoja tehtailtiin lisenssillä Briteissä Falconin ja Belgiassa Kesselsin toimesta. (Noin niin kuin vähän aiheeseen liittyen, vaikkei kuitenkaan ihan)

Joku syy mulla silloin oli olla laittamatta alkuperäisväritystä. Ehkä suurin oli se, ettei kromaus ulottunut kuin chainstayhyn ja takajarrusiltaan, ja oli se jo vähän kulunutkin. Jos kromi olisi yltänyt satulapulttiin asti niin olisin jättänyt koko takakolmion maalaamatta, sillä oletuksella että haarukkakin olisi ollut kokokromattu, mitä se ei ollut.

Bronton kuvissa tuo vasemmalla oleva murrettu valkoinen -punainen yksilö istuu omaan silmään , siihen sitten tätä Kesto-Ässän osarajaa kiinni ja menoksi.

JT