M: Coppi ratarunko 56cm MYYTY

Tällästä herkkua olisi tarjolla.

TT: 56cm (c-c)
ST: 56cm (c-c)

Elikkäs Lontoosta alkuperin hommattu Coppin ratarunko. Käyttöjälkiä löytyy muutamasta paikasta ja trackendit hieman saanut aikojen myötä runtua. Suurin ongelma on että siinä on jumittunut Michen perus keskiö. On yritetty ottaa pois ja onnistettu väkivallalla rikkomaan hampaat molemmilta puolilta (epic fail) eli jos löytyy metallipajaa yms. missä sellasen saa revittyä pois sieltä tää olis oiva projekti… Columbuksen putkea koko värkki ja jarruille paikat edessä ja takana!

hintaa 250e

Yhteydenotot alvipakarinen(at)gmail.com

Missäs sijaitsee?

Vissiin kuitenkin maantierunko, josta on dropit vaihdettu?

Kuva takahaarukasta (wishbone) kiinnostais herkuttelumielessä.

Kalliossa lojuu!

Ei ole modauksia tehty, ihan suoraan tehtaalta tullut tuollasena. Ratageometria siinä eli se on sellanen ratarunko joka on tarkoitettu katupyöräks :smiley:

Ja tässä tämä. Seatstayt ovat litistettyä “aero” putkea!

http://lolli.kapsi.fi/reaktiot/paska-puhetta-mutta-uskon.jpg

Ei vaan, tää on jännä. Lukeeko tossa putkessa CRATONI?

Niin lukee muuten.

Up

olis kyllä mukava kuulla lisää siitä miksi ratarungossa on jarruvaijerille vienti vaakaputkessa :open_mouth: jos tää ei oo niitä unkari äijän modaus juttuja niin mistä tässä sitten on oikein kyse?

Harvoin tulee huudeltua toisten myyntilankoihin mutta mutta… Haiskahtaa joltain tt raamilta jarruvienteineen ja pullotelineen paikkoineen, toisaalta nuo ratahahlot hämää.

Eikös keirinpyöriäkin tehdä ns. treeniversioina?

Jos ei oteta huomioon sitä, että satulaputki näyttää kaartuvan niin runko vaikuttaa aivan samanlaiselta kuin meikämannen matuz masterilta hankittu fausto coppi city master. Se on maantierunko alunperin; orizontaanliset dropit on siihen liitetty. Varsin mukava ajopeli.

täs nyt jotain läppää asiasta ennenkin puituna. Lainaus: Unlikely, companies don’t generally go through the trouble to make one-offs like that and cheap out on the stays. More like straight gauge 4130 no-name at worst. Unless of course its some kind of coppi rip off

Except for the name, GARA pretty much is no-name cheap 4130 straight gauge tubing; so the stays and fork are likely even cheaper. And there’s no reason to think this is a one-off. Looks like a nice frame, just over-priced.

http://velospace.org/node/22171
http://velospace.org/files/_MG_2408_v.jpg

In fact, the model name is Citymaster.

Fausto Coppi Single Speed frameset, NOS: the long dropot version of the superlight Columbus SLX-tubed Fausto Coppi road frameset. The lugs are cromed. The rear dropout is very long, so the wheel can be freely positioned, 28 mm tires will easily fit the frame, so it can be used for city single speed riding. The bottom bracket is 26.5 cm high, so even fixed gear cornering is no problem. Columbus butted Gara tubeset is very strong, but still quite light. Comes with silver-brazed steel Coppi fork. Size: seat tube (C-C): 47 cm, top tube (C-C): 50 cm, frame weight: 1880 gr, fork: 540 gr, head tube: 80 mm, BB: Italian, seat tube diameter: 27.2 mm, dropout: 130/100 mm.

Kiitos JJL :slight_smile:

Ei ole ihan sama runko, mutta suuntaa antava!

Postaan myyntitopsuun, vaikken aio ostaa.
Mut siis, onhan tää kyllä siisti tt-raami, kunhan vaan hitsaa sen kadonneen korvakkeen takas. tt-rungoissahan noi taakse aukeavat dropit oli hyvinkin yleisiä aina sinne ysärin alkuun saakka.
Se, että se on sulle myyty ratarunkona, ei tarkoita että se faktana sellanen olisi. Ethän siis laita vahinkoa kiertämään.

Ihan hieno runko toi kyllä on.

yt,

Simo

Voi ihmiset ihmiset… Se on bricklanesta ostettu, pari vuotta sit uutena. Eipä sillä nyt niin väliä ole, myyty se on :slight_smile:

Sovitaan vaikka et se on uutta coppin tuotantoa nimikkeen “muotivintagefixi-runko” alla :stuck_out_tongue: katso kun se on vaan kolmisen vuotta vanha, eikä ysäriä…