M: Campagnolo C Record satulatolppa

Myynnissä satulatolppa vanhasta italialaisesta kilpapyörästä.
Harvinaisella 25mm halkaisijalla.
Upotus 100mm
Hp. 95€
Miinuksia:
-Pultti ei ole alkuperäinen.
-Edellinen omistaja porasi reijän satulatolpan säätöosaan ja
sahasi satulan kannakkeeseen loven. (että satula pysyisi paikallaan pultilla)

-Ei hintaa
-Ei kuvaa

Ite oon nähnyt väkivaltasia unia samasta aiheesta

Toisaalta, tohon hintaan saisi sata kiloa jodioitua JOZO-suolaa.

suolausta vähennetty

Onko suola hyvä sijoituskohde? Sauna on jo täynnä sokeria.

2 Likes

Eipä silti, tää on kyllä yks parhaita “edellinen omistaja” tapauksia. Tommone artefakti, jota myydään iibeis viidellä sadalla, tuhottu porakoneella ja rautasahalla vailla huolta TPI-lukemista vain, koska satula liukuu. Näen mielessäni miten tolppa on ollu ruuvipenkissä kiinni ja siihen on kieli keskellä suuta vedetty sahalla uraa. Pragmaatikoille ei pitäis antaa kivoja asioita. Voisin lyödä suolapaketin vetoa, että pyörässä josta tää tuli oli myös Bilteman tempotanko.

Ikävä kyllä. Pyörässä oli 2000-luvun maastotanko sarvilla. Ja koko runko oli maalattu vihreeseen purkkimaaliin Carlsberg mukaisesti ja käytetty baaripyöränä Iisalmessa. Poistin rungosta kaiken maalin mukaanlukien alkuperisen monivärisen maalityön. Alta paljastui täysin kromattu Columbus aero muotoiltu teräskaunokainen.

2 Likes

Nostaako tässä hintaa siis tuo 25mm halkaisija niin rajusti, että tärvelty tolppa olisi silti tuon hintainen? Itellähän on näitä vaan 27,0 ja 27,2 kokosina, mutta jos muutkin koot on samanlaisessa hinnastossa, niin pitää varmaan alkaa realisoimaan noita maailmalle alkuperäisillä pulteilla ja sahaamattomilla satulan kannakkeilla :smiley:

eBayssa joku myy vastaavaa NOS tolppaa, 776€ :joy:

Onko siinä rungossa kans 25mm satulaputki, vai käytetty väärän kokoista? Oletan et väärän kokoinen koska oot pelkkää tolppaa myymässä.

Satulaputki on 25mm. Tolppa on ainakin pari senttiä liian lyhyt mulle. Muuten olisin ehdottomasti pitänyt tämän.

Onhan tää kaikin puolin komee foorumilleputkahdus. Tulee vanhat ajat mieleen.

2 Likes

Mun mielestä on peräti vaikuttavaa, että uusi käyttäjä toteaa tällasesta lössähtäneestä fiksiyhteisöstä löytävänsä niin merkittävän asiakaskunnan tollaselle vintage keräilijätuotteelle, että vaivautuu rekisteröitymään ja postaamaan. Tokihan tollasta vintagekamaa on foorumilla liikkunut aiemmin paljon, mutta en tiedä keksisinkö itse tuollaista, jos vaan pitäs koittaa myydä tolppa.

Noh anyways hieno runko, mutta tolppa nyt on melkein roskiskamaa, koska kuka nyt ylipäänsä uskaltais lähteä ajamaan satulatolpalla, jossa satulaa pääasiallisesti tolpannokassa kannatteleva osa on sahattu lähes katki ja sen katkeamisesta voi seurata yhtä sun toista vammaa ja siitä riskistä pitäis vielä maksaa satanen :smiley:

Siis voisko joku vihdoin selittää miten toi lovi estää satulan liikkumista? Estää kiskojen liukumisen vai estää kiikkumisen eestaas? En tajuu

1 Like


Tonne koloon kun laittaa pultin tai jonkun muun kiilan, satulan klämppi ei vahingossakaan liiku eteen tai taakse.

Tolpan klämppi on varmaan ollut joskus löysänä ja kontaktipinnat kulunu sellasiks ettei kunnon kiristykselläkään oo pysyny paikoillaan.

Eli se reikä on tossa tolpan tolppaosassa loven kohdalla ja siihen tulee pultti poikittain?

Reikä on tolpassa, ja lovi klämpissä. Pultti menee menee sinne reiän ja loven suuntaisesti.

Aivan. Vaikuttaa kyllä vähän huonolta systeemiltä ehkä