M: 56,5cm Olmon RUNKO

http://www.picamatic.com/show/2009/08/10/08/57/4695589_1170x816.JPG

Olmon maantiepyörän runko vuodelta 89. Satulaputki c-t 56,5cm ja vaakaputki c-c 56,5cm. Ei lommoja, mutta maalit on kyllä elämää nähneet, en kuitenkaan näe mitään pakottavaa syytä maalata. Mukaan tulee keula, satulatolppa, keskiö ja ohjainlaakeri. Keula on suunniteltu 23mm kumeille, eikä siihen sen paksumpaa mahdu, taakse voi vähän leveämpi mennä, ainakin 25mm siellä on ollut.

Keskiötä en ole koskaan irroittanut, mutta muhvin leveys on 70mm, joten kierteet ovat varmaan italialaiset. Eli eivät sen kaikkein tavallisimman standardin mukaiset, mutta kyllähän noitakin löytyy, jopa Shimano niitä valmistaa. Ja mukaankin tosiaan tulee kasettikeskiö. Akselilla pituutta 123mm. Laakerit ovat tainneet parhaat päivänsä jo nähdä, mutta ajeleehan tuollakin vielä.

Satulatolppa on oudosti 26,4mm paksu. Mukaan tulee kuitenkin sopiva tolppa, jonka tosin joku on typistänyt nysäksi, pituutta kiskoista tolpan päähän on 19,5mm.

Ohjainlaakerina on luullakseni alkuperäinen Campagnolo. Ei sekään nyt ihan pakasta vedetty ole, mutta pelittää ja näyttää paremmalta kuin joku Cane Creek.

Horisontaaliset dropoutit, eli sopii myös yksivaihteiseksi. Vaijerinvientejä tms. ei ole poistettu, joten entisöintikin on mahdollista. Jos tarvetta on, niin alkuperäiset vaihteet ja jarrutkin saattavat löytyä jostain. Vivut tais olla Suntourin ja ainakin takavaihtaja Sachs Huret. Jarrut Weinmann. Toimivat ainakin viime kesänä vielä moitteettomasti.

Kuva keulasta.

Kuva rungosta kiekkojen kanssa. Kiekot ovat siis vain mallina, että geometriaa olisi helpompi hahmottaa, ne eivät ole myytävänä.

Hinta 100e.

Sijaitsee Vaasassa, voin tuoda viikonloppuna Helsinkiinkin.

Oho, se satulatolpan pituus tais kuitenki olla 19,5cm eikä mm. Ja sekin on kuitenkin siis riittävästi siihen, että ainakin 87cm jalan sisämitan omaava henkilö on tällä ajanu tyytväisenä. Pyörä sopii siis karkeasti arvioiden 177-185 pitkälle henkilölle.

Voisin olla kiinnostunut. Postitatko Ouluun?

Pistin peeämmää.

Varattu ja vähän jonoakin jo ilmestyi.

MYYTY