Aloittelevana tutkijana ja pidemmän linjan kirjastotätinä ei yllättäen tule luettua juurikaan kaunoa enää, mikä on tietenkin tyhmää ja tosi sääli. Kaipa syynä on se, että kun lukee jotain tutkimiseen liittymätöntä, on koko ajan olo, että haassaa aikaa, jota voisi käyttää myös tutkimuskaman lukemiseen. Ihän älytön juttu, mutta noin tuntuu menevän. Kirjastosta taas kantaa kotiinsa loputtoman määrän kirjoja, joita ei sitten ehdi lukea…
Mutta aiheeseen: Kurt Vonnegut on ihan suosikkejani. Taannoiseen Sanottua-palstalla käytyyn vääntöön viitaten niin Vonnegut kai piti itseään aina scifi-kirjailijana, vaikka kirjansa ovat kyllä aika kaukana ns. normitieteisfiktiosta (mitä ikinä se sitten onkaan). Vonnegutissa viehättää varmaan eniten vähäeleinen humanisminsa, kirjansa ovat varsin kantaaottavia, mutteivät saarnaavalla tavalla. Aika voimakkaasti noista paistaa Vonnegutin sympatiat 1920-luvun yhdysvaltalaista sosialismia ja anarkismia kohtaan. Ja en voi olla rakastamatta tyyppiä, joka aloittaa yhden kirjansa selittämällä, että kirjassa on nämä kaksi symbolia ja ne tarkoittavat sitä ja tätä. Sopii tikapuuhermostolleni kuin nyrkki naamaan tuollainen lähestymistapa.
Slaughterhouse 5 ja Hocus Pocus aloittaisin, jos en olisi jäbää lukenut. Player Piano on vissiin ensimmäinen teoksensa ja vielä aika klassista dystooppista scifiä, mutta suunta myöhempään on kyllä nähtävissä. Ihan kelpo siis, joskin myöhempi tavaransa on minusta todella paljon parempaa.
Sarjakuva kiinnostaa myös. Mutta siitä myöhemmin, kun töihinlähtö häämöttää.