Lukkopolkimien elonkaari, kokemuksia?

Eli SPD:stä voisi sanoa että polkimet kestävät vuosia kovaa käyttöä ja klossit ovat hyvinkin kulutustavaraa. Onko muista polkimista kokemuksia, esim Cranck Bros? Eggbeatereista luki ainakin Pyörähuollon sivuilla joskus että ei fixed-käyttöön, miksiköhän?

Mulla oli joskus SPD:t jotka kusi ihan laatikosta lähtien. Jalka lähti tiukassa nousussa irti niin että polvi osui kybällä stemmin kantaan, speduilla ja klosseilla ikää tuossa vaiheessa ehkä pari viikkoa. Noi onkin sitten olleet ainoat joissa on ollut jotain moitittavaa, hyvää ja luotettavaa peruskamaa ovat kuten yllä lukee. Siksi en ole edes ryhtynyt kokeilemaan muita.

Mulla on ollu aina Timen spedut, ne vain toimii. Toki klossit kuluu ajan myötä niissäkin.

https://www.jrbicycles.com/storefront/images/uploads//time-roc-atac-s.jpg

Kiinnostelis noi Timetkin, niitä on kaveri suitsuttanut kuten myös saman merkin kenkiä. Mulla vaan on kahdessa pyörässä maastopolkimet ja neljissä kengissä niihin sopivat klossit, ei jaksa vaihtaa kun Shimpan tuotteet kuitenkin ovat hyviksi todetut. Maantiepolkimet ovat Lookin, ihan yleisistä estetiikka / hinaussyistä.

Laakereista noita Shimanoja on itsellä hajonnut, ei muuten. Käyttöperiaate: lukituksen kireys kohdilleen uusilla klosseilla ja kun alkaa tuntua väljältä, klossit vaihtoon. Epäilen, että Shimanon insinööri ei ole ajatellut sitä kireydensäätöä varsinaisesti klossien kuluman kompensoimistarkoituksiin.

Crankin polkimia mennyt kolmet viimeisen parin vuoden mittaan. Ensimmäisestä hajosi laakerit, toiset kopsahdi kevyesti kiveen ja hajotti vispilän käyttökelvottomaksi, kolmansista hajosi taas laakerit. Vaikka noita laakereita kuinka yritti elvyttää, ei pedaalia saa oikein pyöriämään käsin. Surkeaa laadultaan.

Kun vertaa nykyisiin Shimanon XTR:n niin ei voi puhua edes samassa lauseessa noista.

8 vuotta ollut Shimanon halvat spedut vaihtelevassa käytössä, löysäthän ne jo ovat, mutta fiksikäytössäkään eivät vahingossa irtoile.

mulla mun ainoat spd-polkimet kyllä irtoili uusillakin klosseilla siinä määrin että katsoin parhaaksi luopua, kolme vuotta olivat ajossa, en tiedä sitten.

nyt on eggbeaterit, joku niissä epäilyttää.

Jes, voin taas kertoa saman mantran: eggbeaterin halvemmasta mallista mulla katkesi taannoin jousi reilusti ennen kuin oli edes tuhatta kilometriä takana. Maksoin itse polkimien lähetyskulut jenkkeihin, kun valitin suoraan crank brothersille ja lupasivat takuuhuoltaa ilmaiseksi kuntoon. Sen jälkeen vaihdoin takaisin shimpaan, ja kyllä ne halvemmat shimpat fiksikäyttöä ajatellen aika pahaksi löystyvät muutamassa vuodessa. Harmi sikäli, koska laakerit kestäisivät selvästi kauemmin.

edit. ja tiettävästi monet ajelevat kalliimmilla eggbeatereilla täysin tyytväisenä ja ilman ongelmia, että sikäli.

pieni merenneito - 11:50, 8.5.2012 » mulla mun ainoat spd-polkimet kyllä irtoili uusillakin klosseilla siinä määrin että katsoin parhaaksi luopua, kolme vuotta olivat ajossa, en tiedä sitten.
Tästähän nyt on tarinaa muuallakin, mutta noissa SPD-klosseissa oli hyvä tsekata se merkintä mikä siihen on stanssattu. Jos siinä oli se M-kirjain niin = multirelease = huonosti pitävä/aina irtoava.

Itse olen ajanut perus Shimpan speduilla paljon, melko kaikkea ajoa ja ympäri vuoden. Ei ole ollut irtoamisepisodeja. Yhdet ajanut laakereista rikki. Yli 4 vuotiaita ei tosin ole käytössä kun olen kierrättänyt pyöränvaihdon yhteydessä tms.

ei oo multi-release. Uusien klossienkin jälkeen jäivät sivusuunnassa löysiksi, irtosivat normaalisti irroittaessa lähes yhtä herkästi ja skidatessa lähtivät pari kertaa irti, joten vaihtoon menivät.

Käyttöä ne on kyllä nähny aika paljon, ja klosseja en ole kovin usein niistä vaihdellut.

M520:t taisivat olla, että jos ne sen kolme vuotta kestivät käyttöä, ja olisivat varmaan kestäneet vielä pari lisää rauhallisempaa ajoa, niin mun mielestä aika hyvä hankinta.

Mun ymmärtääkseni ihmisten kokemukset noista shimanon SPD-polkimista ja systeemistä yleensäkin on siinä määrin eggbeatereista kuultuja positiivisempia ja varaosat paremmin saatavilla, niin notta kun noista 30 eur eggbeatereista aika jättää, siirryn shimppoihin takaisin.

Käsittääkseni eggbeatereiden hyvyys on peräisin metsänmiehiltä: Mutapaska sun muu ei haittaa kiinnitystä samoissa määrin kuin shitmanoilla ja muilla. Kyllä sitä välillä on joutunut shimanoon kiinnittäessä paskaa potkimaan kengistä, mutta eipä tuo ole ollut koskaan deal breaker.

joo ja ei kai vatkaimista ole mitään muuta kuin SL:ää kannattanut koskaan ostaa…

Jarkolla ja Konkelilla viisauden sanoja. SPeDet ja niiden klossit kerää möyrintäolosuhteissa shittiä siihen malliin että niitä joutuu välillä aika väkivaltaisestikin poistelemaan. Hain paikallisesta XTR:t ja ylimääräiset klossit. Vähän ajetut XT:t menee fiksiin ja noi hipommat notkuun. Sitten täystuoreet klossit kesäkenkiin ja säätöhommiin. Kun ei enää skulaa ( tai mielellään hieman ennen sitä ) klossit vaihtoon. Mahdollisimman vähän säätämistä siis. Katotaan, metsä ja kalliot eli muta ja kolhut, kaupunki ( paljon irrottelua ja takas kiinnittämistä ) + kiinteä välitys sekä talvisin tiesuola noita käsittääkseni eniten rassaa. Runsas kävely tietty kuluttaa klosseja aika lailla, puhumattakaan jostain krossatessa jalkautumisesta kovalla alustalla.

Mulla on tällä hetkellä maantiepolkimet ajossa, ne klossit kuluu kävellessä silmissä…

Joo eikä se kävely kovin herkkua niillä ole ylipäätään. Carbonpohja ja spedun selkäpuoli on aikas tappavan liukas yhdistelmä, bonuksena kaupunkikäyttöön.

Puolustaudun sillä, että kyseessä on klossien suuntaus. En mä kyllä tiedä itsekään että mihin käyttöön mä näitä säädän. Oh well.

No mut hei, mulla on noi Keo Bladet maantiepyörässä koska niin pitää olla kun runko, putkiosat, kiekot ja vittu speisserit stemmin alla on carbonia. Että luurankonsa kullakin…

kyllä mä spedujen puolesta puhun. Halvahkoja ja varaosasia saapi ja shimano kyllä osaa.

Komppaan strumffia - mulla 2 paria ajossa neljä vuotta ilman huoltoa.

Noilla ajettu sinkuloilla maantietä ja krossia. Maastokäytöstä ei kokemusta, koska siellä bmx-flätit.

Edit: mielessä on ollut monet kerrat hankkia jotain “hienompaa” noiden tilalle, esim. Look:n tai Time:n (maasto-) tuotoksia, mutten ole pystynyt perustelemaan hankinnan järkevyyttä itselleni. Tällä hetkellä Speedplay:n Frog-polkimet kiinnosta.

Speedplayn maantiepolkimet on ainakin estetiikaltaan siistin minimalistisia, noita Frogeja täytynee väijyä. Noh, mulla pitäis nyt olla laatupolkimia vähäks aikaa, ettei kauheesti ole vaihtamiselle tarvetta ennenkuin joku niistä sanoo sopimuksen irti.