Lintumiehiä/naisia

Onko porukoissa lintuharrastajia? Joku tais jossain langassa esitellä latinantaitoja lajinimissä jajoku ilmoitti olevansa biologi. Helsingin lintutieteellisessä yhdistyksessä on nyt muodikasta kerätä nähtyjä lajeja fillarin selästä. Liekkö täällä ekopinnakisaan osallistuneita?

Eiköhän näitäkin ole

https://www.yksivaihde.net/old/11516

Itsellä lajituntemus todella heikkoa, välillä ihan hävettää. Kai se on tämä luonnosta etääntyminen.

Hei nyt jätkät

Aikanaan kavin paljon useammin katsomassa lintuja, ja lajintuntemus sen vuoksi huomattavasti parempaa kuin nyt. Nyt on valitettavasti vahan jaanyt, mutta kevaisin venytan tyomatkaa Hertsikasta keskustaan Vanhankaupunginlahden ympari, jotta voi matkalla pysahtya torneilla ja pelloilla. Ja pidemmilla pyoraretkilla on kylla aina kiikarit mukana.

Pinnoja en laske. Vuodareita yritin joskus, mutta jai koska laskeminen ja mittaaminen ei ole minusta erityisen kiinnostavaa (samasta syysta mulla ei ole ajotietokonetta fillarissa). Ekopinnaskaba oli kylla hauska idea ja omat pinnat olisivat pitkalti noita Tringan ekopinnoja, koska olen lahes aina liikenteessa pyoralla.

Itse asiassa harrastan pyorailya ja lintuja pitkalti samoista syista ja samalla tavalla. Molemmat ovat hyvia tapoja tutustua ymparistoon ja ennen kaikkea kumpaakaan ei erityisesti tarvitse lahtea harrastamaan: kun paivittainen liikennointi hoituu pyoralla, jokainen tyomatka yms. on harrastamista. Vastaavasti lintuja voi tarkkailla aika lailla missa vaan, kuten tyopaikan pihalla kahvitauolla yms. Itse asiassa molemmassa minua viehattaa se, etta harrastus ei ole rajoitettu tiettyyn aikaan, paikkaan tai tekemisen tapaan. Eli voi lahtea vasiten harrastamaan, tai sitten tehda muun homman ohessa.

PS. SuicideHub yhdisti pyorailyn ja linnut viime kevaana allareissa…

meillä on mökillä kanoja kesäisi, ympärivuotisesti sitten siellä majailee viiriäiset ja fasaanit häkeissään. haudotaan itse munat jos halutaan lisää äänteleviä lintuja. tipujen kanssa häärääminen on eri kivaa hommaa :slight_smile:

Tuossahan on tuo Liminganlahti, ajomatkan päässä.

Säikähän aina helvetisti ku varikset lentää parvekkeen räystäälle.

jerppa - 0:07, 29.3.2014 » fasaanit
Tiesittekö että se oli Karl Fazer, joka istutti fasaanit Suomeen vuonna 1901. (Jostain jäänyt tämmönen faktoidi mieleen, en oo 100-varma, onko totta, ehkä)
janoinen - 1:00, 15.12.2014 » olisikohan tälle omaa lankaa? kaksi varista (Corvus corone) piehtaroi lumisella harjakatolla. jalka-avusteisesti ylämäkeen rinta alla raahaten. kyljellään pyörien alas. kai ne syöpäläisiä karkottivat? vai lapsiako vain?
Käsittääkseni jälkimmäinen on ihan todennäköistä. Varikset leikkivät, tai näin ainakin on tulkittu, kun säännöllisesti käyttäytyvät tavalla, jolla ei ole mitään välitöntä tarkoitusta. Siitä on hauska kuvasarja: lintukuvaaja oli tarkkaillut variksia matkan päästä ja saanut hyvät kuvat variksesta pluttaamassa lätäkössä kun varis luuli olevansa yksin.

Tossa ainakin mäenlaskuvideota Venäjältä.

(Noihan on käsittääkseni myös lintumaailman älykkäimpiä lajeja.)

Ainakin vissiin naakat ovat näppäriä tyyppejä ja osaavat vissiin käyttää “työkalujakin” tarpeen vaatiessa.

vanttera - 17:28, 23.7.2013 » Naakat on lintumaailman bäädäässei
tutam - 9:45, 15.12.2014 »
janoinen - 1:00, 15.12.2014 » olisikohan tälle omaa lankaa? kaksi varista (Corvus corone) piehtaroi lumisella harjakatolla. jalka-avusteisesti ylämäkeen rinta alla raahaten. kyljellään pyörien alas. kai ne syöpäläisiä karkottivat? vai lapsiako vain?
Käsittääkseni jälkimmäinen on ihan todennäköistä. Varikset leikkivät, tai näin ainakin on tulkittu, kun säännöllisesti käyttäytyvät tavalla, jolla ei ole mitään välitöntä tarkoitusta. Siitä on hauska kuvasarja: lintukuvaaja oli tarkkaillut variksia matkan päästä ja saanut hyvät kuvat variksesta pluttaamassa lätäkössä kun varis luuli olevansa yksin. [Tossa ainakin mäenlaskuvideota Venäjältä](http://goo.gl/K16xt0). (Noihan on käsittääkseni myös lintumaailman älykkäimpiä lajeja.)
Seppälän varikset voi ainakin pulleasti tähän aikaan vuodesta kun syötän niitä hiirillä

Lienee kaikki varislinnut siitä fiksuimmasta päästä. Variksille vaan koituu tuo helpon pullan mössötys omaksi pahakseen.

Samps - 10:00, 15.12.2014 » Ainakin vissiin naakat ovat näppäriä tyyppejä ja osaavat vissiin käyttää "työkalujakin" tarpeen vaatiessa.
vanttera - 17:28, 23.7.2013 » Naakat on lintumaailman bäädäässei
Joo, varikset myös. Uuden-Kaledonian varis ratkoi ainakin jotain kokeita aika 5/5 käyttäen tikkua työkaluna. Suuren vaikutuksen teki myös Riossa kuvatun luontodokkarin varis, joka käytti liikennettä pähkinöiden särkemiseen. Kun autoille oli punaista, asetteli pähkinöitä ajoradalle, lensi liikennevalojen päälle odottelemaan ja seuraavilla punaisilla kävi nappailemassa yliajetut pähkinät.

Varislinnut <3

tutam - 9:45, 15.12.2014 » [Tossa ainakin mäenlaskuvideota Venäjältä](http://goo.gl/K16xt0).
Toi on yks mun lempparivideoita koko intenetissä. Variit best! Varsinkin korpit jaksaa ihastuttaa älykkyydellään.
tutam - 0:00, 29.3.2014 » Itse asiassa harrastan pyorailya ja lintuja pitkalti samoista syista ja samalla tavalla. Molemmat ovat hyvia tapoja tutustua ymparistoon ja ennen kaikkea kumpaakaan ei erityisesti tarvitse lahtea harrastamaan: kun paivittainen liikennointi hoituu pyoralla, jokainen tyomatka yms. on harrastamista. Vastaavasti lintuja voi tarkkailla aika lailla missa vaan, kuten tyopaikan pihalla kahvitauolla yms. Itse asiassa molemmassa minua viehattaa se, etta harrastus ei ole rajoitettu tiettyyn aikaan, paikkaan tai tekemisen tapaan. Eli voi lahtea vasiten harrastamaan, tai sitten tehda muun homman ohessa.
Juuri näin. Välillä on tullu käytyä kovien lintumiesten mukana rengastusreissuilla sun muilla reissuilla. Vähän työkseen tehny myös kartotuksia. Pari linturallia ajanu ahvenanmaalla pyörällä ja jokusen autolla siellä täällä. On ne kyllä mukavia ja kauniita otuksia. Tulee kummasti sisältöä reissulle kun samalla tekee havaintoa että mitäs kaikkee täällä onkaan. http://s12.postimg.org/lb6fyzwct/varpus.jpg

Jos toi on sun kätesi kuvassa, niin oon kyllä kade! Semminkin kun en ole ikinä varpuspöllöön törmännyt, en vaikka on vieraillut mm. vanhempien pihassa tiaisia hätyyttämässä.

Rengastuksista ja kartoituksesta myös isoa arvostusta. Oma harrastuneisuus siis ihan näpertelyä moiseen verrattuna.

Oma käsihän tuo. Varpuspöllö ja helmarikin vielä ihan symppiksiä, mutta tuosta kun koko vähän alkaa kasvaa niin se jo pikkusen kovasti jännittää. Onhan niitä vähän hankala nähä, mutta kyllä sitä vihellystä kuulee suht. helposti kun vaan osaa kuunnella. Eihän sitä kun menee mehtään vaan.

Siinä vielä sama haukkamallia. Kyllä siinä fiilikset on aika katossa kun pääsee tälläsiä vähän käpistelemään. Monesti näkee vaan turhan kaukaa.
http://s15.postimg.org/hcwha23vv/varpus_2.jpg

Huh mitä otuksia. Pieni viherrys kyllä hiipii naamalle.

Tämä on muuten hurjan mielenkiintoinen kuvasarja. Ihan pienet linnunpoikaset on kuumottavan näköisiä…

Vautsi mitä kaiffareita susijussilla!

Muutun vuosi vuodelta keski-ikäisemmäksi. Menneenä kesänä ja syksynä olen hämmästyttänyt itseäni tarkkailemalla välillä lintuja. Ja ootteko huomannu myös lintuharrastuksen aiheuttavan ns. speksaamista? Toisin sanoen, ostin kahdellakympilla kiikarit käytettynä. Ne on hyvät.