Liikenneturva

Onko joku kenties vastannut Liikenneturvan mielipidekyselyyn suhtautumisesta polkupyöräkypärään? Minä käytän yleensä kypärää, mutta suhtaudun siihen kielteisesti. Tällaista vastausvaihtoehtoa ei sitten näjemmä ole ollut tarjolla - ainakaan se ei minun silmiini osunut.


“Jos pyöräilyä koskeva julkinen keskustelu keskittyy pyöräilykypärän käyttöön, voivat pyöräilyn ja pyöräilyturvallisuuden kannalta olennaisemmat aiheet jäädä vähemmälle huomiolle.” -Liikenneturva

no nyt on kunnollinen toba

ehdin ennen lukkoa B-D

Joo mielellään näen kaiken liikenneturvapaskan eroteltuna omaan ripuliämpäriinsä, niin jää toi fillaripolitiikka-topsu laatusisällölle. +1

laitoinkohan tän jo yyweeceeseen… emmuista, mut laitetaan uudestaan ku on oikein alan topanki pydessä.

Joku kuvausporukka laitto meiliä ja pyysivät mukaan lt:n kypäräkamppikseen. Jotain haastista ja pölötystä ja videoo ja vaikka mitä.

*Moi.
*
*Sori ollu tässä vähä kiirettä, niin en ole ehtinyt/muistanut vastata. Ja kyllä mä oon vähä *miettiny että onkohan nyt oikea kamppis mulle… Toi liikenneturma kun menee meitsillä vähän *väärään lokeroon.

*Törmäsin intternetissä just tällaiseen artikkeliin ja muistin teidät ja tajusin et en 'todellakaan ole lähtemässä mukaan autoilun etujärjestön kamppikseen :wink:

*https://www.kaupunkifillari.fi/blog/2017/04/04/valheellinen-turvallisuuslupaus/

*Kiitos kutsusta! Oikeesti.

*p.s. Pyytäkää sinne vaikka joku poliisi toistamaan sitä niiden mantraa " kyllähän te tajuutte *et te jäätte aina kakkoseks liikenteessä. Kannattaa hei laittaa kypärä päähän " :smiley:
*Tai joku taksari tai dösäkuski kertomaan että ens kerralla hän kyllä ajaa kylmästi päälle, *että toivottavasti kypärä pelastaa.

*p.p.s: sori vähä vässää :smiley:

*Paavo Järvenpää

*PAVE Helsinki

  • -Fillarilähetit-

Eivät vastanneet :smiley:

edit: yritin starboilla tehä tommosta sisennysefektiä mut ei ihan onnistunu. sori.

Tuli muute tästä autoilu pyöräily asetelmasta mieleen seuraavaa. Autoilijalle oikeelle kääntyminen pylrätienjatkeen yli on varmaan havainnoinnin näkökulmasta vaikee, koska auto ei oo kääntyny siinä pyörätien nurkalla 90 astetta eikä sivupeilistäkään nää taakse jos on vähänkään kääntynyt. Koittaa siinä sit nähä auton läpi sinne takaviistoo ja nää kootut selitykset. Sensijaan vasemmalle kaistan yli käännyttäessä auto on pyörätien jatkeelle tullessa jo n. 90 asteen kulmassa joten helppo nähdä sinne omaan tulosuuntaankin.

Noh, tässä kun kesäaikana tulee autoiltua autolla jossa ohjaus on oikealla, tulin havainneeksi sen, että oikeelle takaviistoon on kyllä hemmetisti helpompaa kattoa kun istuu siinä ikkunassa kiinni. Vasemmalle kääntymistäkään toi ei oikeestaan hankaloita, koska sillon ollaan muutenkin helpommassa kulmassa näkyvyyksien suhteen. Kolmion takaa pyörää väistäessä tää ei varmaan juuri vaikuta. Oisko siis sen sijaan et pyöräilijät käyttäs varmuudeksi kypärää kun autoilijoiden on vaikee noudattaa lakia paikallaan se et suomessa siirryttäs kauttaaltaan oikealta ohjattaviin autoihin koska siitä on helpompaa nähdä pyöräilijä ja noudattaa väistämisvelvollisuutta. Loppukaneetiks sanottakoon et väistän pyöräilijää myös autoilla joissa ratti on vasemmalla ja että oon jääny oikeelle pyörätienjatkeen yli kääntyneen auton alle ku tulin takaviistosta kypärä päässä.

hahah!

onkohan laitettu sun vastausta eteenpäin sisäisesti… toivottavasti on.

Kiitos Pave tästä :smiley:

No se vastaus meni siis sille tuotantoyhtiölle, joka etsi haastateltavia kyseiseen prokkikseen.

Hmm… Pitäishän toi tietty lähettää niille itselleen kans…

josbanse - 15:52, 26.4.2017 » Tuli muute tästä autoilu pyöräily asetelmasta mieleen seuraavaa. Autoilijalle oikeelle kääntyminen pylrätienjatkeen yli on varmaan havainnoinnin näkökulmasta vaikee, koska auto ei oo kääntyny siinä pyörätien nurkalla 90 astetta eikä sivupeilistäkään nää taakse jos on vähänkään kääntynyt. Koittaa siinä sit nähä auton läpi sinne takaviistoo ja nää kootut selitykset. Sensijaan vasemmalle kaistan yli käännyttäessä auto on pyörätien jatkeelle tullessa jo n. 90 asteen kulmassa joten helppo nähdä sinne omaan tulosuuntaankin. Noh, tässä kun kesäaikana tulee autoiltua autolla jossa ohjaus on oikealla, tulin havainneeksi sen, että oikeelle takaviistoon on kyllä hemmetisti helpompaa kattoa kun istuu siinä ikkunassa kiinni. Vasemmalle kääntymistäkään toi ei oikeestaan hankaloita, koska sillon ollaan muutenkin helpommassa kulmassa näkyvyyksien suhteen. Kolmion takaa pyörää väistäessä tää ei varmaan juuri vaikuta. Oisko siis sen sijaan et pyöräilijät käyttäs varmuudeksi kypärää kun autoilijoiden on vaikee noudattaa lakia paikallaan se et suomessa siirryttäs kauttaaltaan oikealta ohjattaviin autoihin koska siitä on helpompaa nähdä pyöräilijä ja noudattaa väistämisvelvollisuutta. Loppukaneetiks sanottakoon et väistän pyöräilijää myös autoilla joissa ratti on vasemmalla ja että oon jääny oikeelle pyörätienjatkeen yli kääntyneen auton alle ku tulin takaviistosta kypärä päässä.
ei jumalauta ei helvetti. tässä nyt oletetaan että ne pyörät teleporttaa tyhjästä.

oikeestaan oli niin tyhmä kommentti että haistakaa paska liikenneturma ja josbanse.

Siis bansehan halusi tässä kertoa että hänellä on tuontiauto.

Lakimies84 - 18:55, 26.4.2017 » Siis bansehan halusi tässä kertoa että hänellä on tuontiauto.
en ajatellut noin pitkälle. mietin vaan et bamsse on vissiin kesätöissä postilla.

Tuontiauto oli ihan jo viim vuonnakin, pointti oli se, että oikeelta ajaessa oikeasti näkee oikealle kääntyessä hyvin ulos. Onks postilla muka vielä oikeelta ohjattavia autoja??

Onhan ne edelleen semmosia, koska jakelukäyttö oikeanpuoleisen liikenteen maassa.

josbanse - 19:49, 26.4.2017 » Tuontiauto oli ihan jo viim vuonnakin, pointti oli se, että oikeelta ajaessa oikeasti näkee oikealle kääntyessä hyvin ulos. Onks postilla muka vielä oikeelta ohjattavia autoja??
oma pointti oli että jos tuntuu yhtään siltä että vasemmalle/oikealle on tosi vaikea nähdä liikenteessä ja sen takia joutuu ikäviin tilanteisiin niin soitto poliisiasemalle että ei ole kykyjä auton ohjastamiseen niin kyllä ne ajo-oikeuden todennäköisesti mitätöi siellä.

e: ihan samanlaista mussutusta kuin liikenneturvan noi tyypit vaan ajaa autoilla sun päälle niin luovu oikeuksistasi ja käytä kypärää.

Liinenneturvan ingressi: Lakiin kirjatulla pyöräilykypäräpykälällä ei ollut vaikutusta suomalaisten pyöräilyintoon.

Liikenneturvan tutkimus: Jos pyöräilykypän käyttämättömyydestä tulisi sakko: 22% pyöräilisi vähemmän.

http://c7.nrostatic.com/sites/default/files/uploaded/donald-trump-bankruptcy-lies-r.jpg

Itse naurahdin:

Tietty kai oletus on että kyseessä on ajoradan kaltainen väylä, mutta kyllähän tämä vähän hymyilyttää jos tämän liittää pyöräteihin ja vastaaviin.

Myös ihmettelen halua saada sanktioimatonta kypäräpykälää. Ei mahdu nuppiin että miten voi olla sanktioimaton pykälä… samallahan laissa voisi lukea että jokaisen kansalaisen tulee olla kohtelias ja urpoilu on kielletty.

Saispahan taas syvää paheksuntaa ja kommenttiraidat täyteen kommentteja.

Tarkoitat kai, että “jokaisen kansalaisen tulee olla kohtelias ja urpoilu on yleensä kielletty”.

Tässä alkaa olla asiaa:

Ohita pyöräilijä vain turvallisesti

Tasmaniassa se on nyt laki: Passing laws now in force in Tasmania | Bicycle Network

tnts - 22:09, 27.9.2017 » Tässä alkaa olla asiaa: [Ohita pyöräilijä vain turvallisesti](https://www.liikenneturva.fi/fi/ajankohtaista/liikennevinkki/ohita-pyorailija-vain-turvallisesti)
ilmeisesti jykylän pyöräseuran tyyppejä kävi hiljattain luennoimassa liikenneturvalle aiheesta. ihan kiva huomata ettei ole pelkästään autoilijoiden etujärjestö kunhan vaan on resursseja lobata.