Liikennesäännöt

Kun liikennevalot menee pois päältä, “tavalliset” liikennesäännöt jää voimaan ja silloin noudatetaan väistämisvelvollisuuksia normaalisti. Eli noudatetaan stoppeja, kolmioita ja väistetään oikealta tulevaa ja suoraan ajavaa jne.

2 Likes

noni, se selittää!

Mulla on sellanen olo että olen tommosen nähnyt, mutta en muista missä. Yleensähän on tosiaan kolmio.

1 Like

Tää on vähän virheellinen yleistys. Vihreä valo meinaa, että “ajoneuvolla ja raitiovaunulla saa sivuuttaa pääopastimen ja pysäytysviivan.” Eli ei tartte pysähtyä, mutta muut stop-merkin asettamat velvollisuudet väistämisestä ovat vielä voimassa. Typerä ja hämäävä kombo, joka vaatii kuljettajaa keskittymään liikenteen sijaan tieliikennelain sanamuotoihin, minkä takia niitä ei olekaan juuri missään.

2 Likes

Jatkanpa tuosta Kankaanpään kuolemantapauksesta vielä tännekin ja kysyn osaisko joku kertoa, mitä laki sanoo betoniporsaiden ja muiden vastaavien esteiden sijoittelusta? Poliisihan ei tässä tapauksessa ilmeisesti epäile rikosta tapahtuneen.

Tieliikennelaki on tässä varsin yksiselitteinen: “Tielle ei saa panna eikä jättää mitään, mikä voi vaarantaa tai haitata liikennettä.”

Mutta onko liikenne vaarantunut, jos pyöräilijä kuolee?
Onko liikennettä haitattu, jos lastenrattailla ei pääse lumivallin yli?

2 Likes

No tämä ei tapahtunut ajoradalla, niin eihän se oikeaa liikennettä vaarantanut?

3 Likes

Hmm… Finlexistä löytynee myös liikenteen määritelmä. Mikäli olisin kuolinpesän osakkaana saattaisin harkita toimenpiteitä.

Kolmannessa kuvassa on C2 moottoriajoneuvolla ajo kielletty jolla oletetaan kiellettävän pyöräily…

(edit eiku mitään - oikea merkki on peitettynä)

Eikös tässä juuri ollut pointti, että tuo pussitettu ajoneuvolla ajo kielletty on se joka kieltää pyöräilyn kunhan se otetaan esiin, ja ylempi moottoriajoneuvolla ajo kielletty kieltää nimensä mukaisesti moottoriajoneuvolla ajon koko ajan?

1 Like

Aivan oikein, hätäisesti tulkitsin.

6 Likes

En nyt tiedä mihin lankaan tämän laittaisi ja on toisen käden tietoa (vaikkei mulla ole sinänsä syytä epäillä sisältöä, koska välissä ei varsinaisesti ole rikkinäistä puhelinta), mutta kuulin eilen, että poliisi oli antanut Bulevardilla väärään suuntaan yksisuuntaista pyörätietä ajaneelle päiväsakkoja liikenteen vaarantamisesta. En siis tiedä tilannetta yhtään, mutta ymmärtäisin rikesakon antamisen huolellisesta sekoilusta, mutta että päiväsakkoja?

Ei sillä, että se väärään suuntaan suhaaminen olisi yhtään oikeutettua edes Bulevardin pujotteluradalla.

Siinä oli myös punaisia päin ylitys ja niin että jalankulkijat joutu hyppää sivuun tai jotain. Lähteenä Deniksen twitter.

Eiks tossa pitäisi antaa jalankulkijalle huomautus. Vai onko autoilijoille eri säännöt?

Jaahs, siis jäi tuosta pois, että kyse oli ainakin mulle tulleiden tietojen mukaan pyörällä liikkuneesta. Silly me.

Mutta kieltämättä Denniksen twiitti sopisi noin muuten tarkentamaan tilannetta.

1 Like

Oho, onko niillä joku bulevardin tehovalvonta menossa?

Ilmeisesti, koska nyt sitten yksi toinen tuttu oli sähköskootilla painellut väärään suuntaan ja poliisihan oli ottanut sivuun. Ei tosin seuraamuksia, koska siellä oikean suuntaisella pyöräkaistalla oli työmaa just siinä kohtaa.

En ole enää kärryillä mistä täällä puhutaan mutta tossa toi Denniksen seloste
bild

1 Like

Muutama erillinen rike ja suun soitto sakon kirjoitus tilanteessa, hyvin helposti pääsee päiväsakoille, jopa jalankulkijana, kokemusta on.
Toinen syy voi myös olla, on maksamattomia rikesakkoja pohjalla, annetaan peloittelu mielessä jos rike(rikkeet) antaa myöden päiväsakottamiseen, menevät sitten joskus muuntoon jos ei suorita.