Laskettelumiehiä/naisia?

+1, paitsi, että melkeimpä yhtään lappia pienemmät nyppylät ei kyl oo kiinnostanu muutamiin vuosiin, jos nyt tänä talvena kerran johki pääsis ni vois olla tyytyväinen.

Mäenlasku kiinnosta.
Kumparelaskutausta, sit laudalla n.94-99 pitkälti. Nykyään myös telemarkia koetettu harjoitella.

Hommasin kevyet ns. xcd-kamat. Madhusin (Epoch 185cm) suomupohjasukset ja Nordic Norm BC siteet/kengät. Suhteellisen vaikeat laskea, mutta superhauskat etelän risukoissa, ylös köpöttelee todella kevyesti ja nopeasti, eikä tartte skinien kanssa välpätä. Todennäköisesti vaihdan noi siteet silti 75mm normin 3-pin siteeseen ja matalimpaan muovimonoon (Scarpa T4 tai vastaava).

Telemarkissa kiehtoo just toi liikkumisen vapauden ja laskemisen yhdistäminen. Alpeille lähtisin silti mielummin alppikamoilla (tai alppivaelluskamoilla) kyllä edelleen.

Isoin mäkeen on bentchetlerit koska kunnon kallistukseen tai muutaman verttikilsan laskuihin telluilla ei riitä skillsit tai kunto, ransoiluun on sitten dynastarin legendit dynafiteillä. Telluiluun on sitten k2backlashit yleissuksena ja takamaastossa puljamiseen atomikin thugit. Vaimon mielestä suksia on liikaa, en ymmärrä. Viimeisen laudan myin pois kolme vuotta sitten…

Aah, Alpit. Nuorempana tuli käytyä kerran vuodessa laskettelemassa. Nykyään huomattavasti harvemmin. Jos pitäis päättää, että mennäkö alpeille kesällä pyörällä vai talvella suksilla, niin ehdottomasti talvella. Se nyt on vaan niin helvetin siistiä.

Kotimaassa lähinnä laudalla. Telemarkia kerran pikasesti kokeillut, mutta ei tullut mitään ahaa-elämystä. Vois kyl toisteki kokeilla.

Ennen laskin laudalla, mutta yks alppi- ja yksi Rukan reissu suksimiesten beesissä roikkumisen yrittämisen jälkeen tuli viime keväänä into testata suksia.
Nyt mennään niillä, kertaalleen pikapyrähdys Sveitsiin tällä kaudella tehty ja Åre ja Levi vielä keväällä vuorossa. Mulle tuntuman saamiseen kelpaa kyllä Vihti ja Messiläkin sen verran on vielä tekemistä. Kiinnostaisi myös testat noita metsänyppyliä pitkin kaupunkia, mutta vammautumispelko ja ajanpuute ainakin vielä estää.

Lähimäkikyykkäily on mukavaa ulkoliikuntaa, mutta eihän niiitä alppeihin voi verrata. Swinghillissä nuuksiossa käy aika paljon aktiivista telemark - ja vapaalaskuporukkaa. Itse käyn siellä vähän niinkuin treenimielessä laskemassa. Se on ihan muvavaa vaihtelua jonkun hikisen kuntosalin korvikkeena. Ja esim keskiviikkoisin alkaa taas Keskiviikkovapaa

Hetikohta lähössä Hyvinkään Sveitsiin vetämään kauden ensimmäiset kyykkäilyt, odotettavissa tod.näk bambiheikoillajäillä-meininkiä. Tammikuussa Söldeniin…alpeilla välillä kyllä tuntuu että onko telluissa mitään järkeä siellä kun reidet huutaa hoosiannaa…

Telemark-hommat on imo Suomessa tosi jees koska rinteet on lyhkäsiä. On jotenki enemmän tekemistä ja voi fiilistellä niitä pitkiä kaaria. Kyllähän Alpeillakin toimii, mut ainaki omat offari-taidot telluilla on puutteelliset, joten yleensä fäteillä tulee Alpeilla laskettua myös rinteissä. Tellut on kyllä hyvin hoidetuissa rinteissä ygöset noin fiiliksen puolesta.

nelikantti oon ollu. Enää ei tosin hyppyrit kiinnosta.

viime talvena kävin kerran mäessä. Pyyda kiinnosta. Tellusiteeet vois asentaa vanhoihin suksiin

konamies - 10:14, 16.12.2012 » Lähimäkikyykkäily on mukavaa ulkoliikuntaa, mutta eihän niiitä alppeihin voi verrata. Swinghillissä nuuksiossa käy aika paljon aktiivista telemark - ja vapaalaskuporukkaa. Itse käyn siellä vähän niinkuin treenimielessä laskemassa. Se on ihan muvavaa vaihtelua jonkun hikisen kuntosalin korvikkeena. Ja esim keskiviikkoisin alkaa taas [Keskiviikkovapaa](http://www.keskiviikkovapaa.fi)
Junalauta, mä en ollut tajunnut, että Solvallassa on rinne. Pitäisköhän sitä herätellä vanhat tötöilyt uudestaan...?

Les deux alpes. Lähtö 27.12. ja uudet sukset mukaan. On pläskit!

No siellä tulee kanssa käytyä hinkkaamassa. Vielä muutama vuos sitten jakso käydä välillä Talmassa/Seranassakin, mutta nelkyt kun lähestyy, niin jätän ne mahdolliset setähyppysessarit sitten keväälle jos tulee kunnon jaffakelit. Sitä Swinghillin muhjua/kumpareikkoa/“offaria” on ollut tässä muutamana viime talvena tosi hyvä laskea parhaimmillaan. Hyvää treeniä tosiaan ihan millä vaan kamoilla. Yks tuttu (kova suksimies) totes, että “ei ole vielä nähnyt niin hyvää hiihtäjää, etteikö sen swinghillin vasemman reunan lasku hyödyttäis treenimielessä” :slight_smile:

PS. Jotenkin ei muuten yllätä, että fiksi/sinkulaporukasta löytyy yllättävän paljon kyykkääjiä :slight_smile: Siinä on vähän sitä samaa että “tehdään lajista vielä väkisin vähän vaikeampaa”, heh.

Swinghill kva. Afterskibönttöö autossa paluumatkalla \o/

No mäkin jotenkin ajattelin, että kyllä täältä tellukansaa löytyy (ja muutakin mäkikansaa). Solvalla on siitä kiva paikka, että sieltä puuttu lähes kokonaan teinit lautaspedet, jotka istuu keskellä rinnettä kaikkien tiellä. Näin kun nelkyt on ylitetty, siihen ei huumori jaksa riittää, että niitä kiertelis.
Ja Solvallassa on muuten lippujen hinnatkin ihan järkevät verrattuna muihin pikkumäkiin, joissa on samat hinnat kuin isoissakin. Viime talvena kävin monesti isojen lumisateiden jälkeen seuraavana päivänä laskemassa hyviä puuterisiivuja arki-iltoina heti kun hissi aukes. Ne on siellä aika fiksua porukkaa kun ne ei koneilla heti tuhoa puuterikenttää vaan antaa porukan ensiksi laskea kaiken puuterin ja ajaa rinteen vasta sitten.

Alpeilla niin siistiä vetää isoja mäkiä niin täysii ja niin kyykyssä ja niin pitkään, että tuntuu, että reidet räjähtää. Siinä vasta tuntee elävänsä.

ehdinkö ennen lukkoa?

e. näköjään, ja helposti

Yksisuksi.net?

Disclaimer: rinnekeskustelut ei itseäni häiritse, jatkakaa.

Laudalla mennään. Mäkien suhteen olen kaikkiruokainen, Alpeista takapihan pulkkamäkeen. Tammikuussa vaihtokamujen kanssa Sloveniaan. Vuokralauta jännittää.

^^mulle on kerrottu, että monoski on vain AJOmiehille.

Laudalla. Leijahomz on kovinta mutta kyllä takametsien puuterit vie aina tiloihin.

miks tämä ketju pitäs lukottaa jos täällä on kaikenmaailman rööki ja kahvikeskustelutkin?

K2 Waybackit on telluina R8 siteillä.