Länsi-Vantaan pyöräpaja - ideoita ja unelmointia

Ollaan @anon11025706 in kanssa sitä mieltä, että Vantaalle pitäisi saada pyöräpaja. Ja musta se pitäisi perustaa mieluiten Länsi-Vantaalle, koska asun täällä.

Sitä paitsi Myyrmäessä ja Martsarissa asuu hurjana väkeä, ja Länsi-Vantaan pyöräpaja voisi asettua tosi mukavasti osaksi Myyr Yorkin aktiivista ruohonjuuritason kulttuurielämää.

Nyt pitäisi sitten vain löytää vain tilat, tekijät ja käytännöt. Iisiä, eikö vain?

Tuutko mukaan puuhaamaan, ideoimaan, unelmoimaan tai muuten myötävaikuttamaan? Oisko sulla jo ideoita joita haluisit laittaa toimintaan?

Jee!
t. Selja/iibis

PS. Kaikenlaiset “Helsingissä on jo pyöräpaja, ei Vantaalle tarvi omaa” -kommentit voi jättää kirjoittamatta tähän ketjuun.

19 Likes

Yksi idea jonka kirjoitan heti tähän, on että aluehan on täynnä peruskouluja ja niiden teknisen työn luokkia. Saisiko jonkun sellaisen yhteyteen pyörähenkistä iltakäyttöä, jos täydentäisi luokan varusteita pyöräspesifeillä työkaluilla?

1 Like

Simonkyläs on mopopaja. Luulis löytyvän tilaa fiksummillekin pajahommille.

1 Like

todellakin pyöräpaja Vantaalle! Ottakaa Pyöräliitton yhteyttä, ehkä Pyöräpajat tutuksi-kamppis voi jeesiä tossa.

8 Likes

Hep, jutellaanhan lisää. Täältä heruis nääs tukea kaikenlaiseen.

-Hemmo, Pyöräliitto

2 Likes

Nyt on kunnon hyvä idis, länsi-vantaa on hyvä sijainti kaikin puolin.

1 Like

Maltsulaisena kannatusääni, sen verran monessa vapaaehtoisuuteen perustuvassa toimessa vieläkin mukana että realistina sivuutan osallistumisen mahdollisuuden hankkeen suunnitteluun tai osallistuminen voi olla satunnaista.

4 Likes

Pidettiin ideointitapaaminen Helsingin pyöräpajalla. Mukana meikkis, jus ja @adrolyne sekä keitä muita siellä nyt hengaili. Tässä tiivistelmä.

  1. Visio
  2. Realiteetit
  3. Mitä tehdään seuraavaksi

1.Visio
Tarjota matalan kynnyksen pyöränhuoltotila tavallisille länsivantaalaisille. Skenetyypit osaa jo löytää Pasilaan, joten ei lähdetä kilpailemaan hgin pajan kanssa.

2.Realiteetit
Tarvitaan: tila, tarvikkeet, tekijät.

Tiloista puhuttiin että lähdettäisiin kahdella kärjellä liikenteeseen. Lämpimäksi tilaksi olisi mahdollista saada käyttöön vantaalaisten koulujen tiloja ilta-aikaan. Koska toiminta olisi kaikille avointa ja ilmaista, tilat voisi saada käyttöön maksutta.

Koulut on kuumimpaan pyöräilyaikaan kiinni, joten lähdetään selvittämään myös mahdollista hankkia kontti/parakki ja sille pala maata keskeisestä lokaatiosta. Esim. Myyrmäen Paalutorista puhuttiin isona tilana jossa on nyt jo vilkas konttiskene.

Tarvikkeita on mahdollista saada Pyöräliiton hankkeen maksamana hyvänkokoinen aloituspakkaus työkalujen ja ehkä jopa sen kontin muodossa. Puhuttiin että aluksi lähdettäisiin hyvin peruskamoilla liikenteeseen, eikä esim. hitsaus- tai muita hevijuuserikamoja priorisoitaisi.

Ihmisiä sitten tarvitaan pitämään pajaa auki, kun tilat ja tarvikkeet alkavat löytyä. Puhuttiin että esimerkiksi läheisten lukioiden ja amisten opiskelijoita voisi koettaa osallistaa tässä.

  1. Mitä tehdään seuraavaksi

Sovittiin että meitsi selvittää koulujen tilapuolta, jus-henkilö tsekkailee konttimahdollisuuksia ja @adrolyne antaa taustatukea.

Perustettiin myös telegram-viestiryhmä suunnittelua varten. Haluatko mukaan? Pistä viestiä!

13 Likes

Hyvää tekemisen meininkiä tsemppiä!! :heart_eyes:

Onko tää ihan varma että koulujen tiloja ei voi hyödyntää lomakausina?

On joo. Silloin kouluissa tehdään rempat ja tehosiivoukset ja semmoset.

Tai no sanotaan että jos mä saisin unelmani toteen ja työpaikan jostain tästä lähikoulusta niin ninjameiningillä ja vähän salaahan kouluun pääsee kesät talvet opettajan avaimilla. Mut tällä hetkellä mun avaimet käy vaan yhteen etelähelsinkiläiseen kouluun ja siinä onkin sit se baanan fillariparakki vieressä.

Huomenna tiistaina 5.9. klo 18 alkaen ex tempore pyöräpaja-aiheinen Myyrmäki-kierros! Lähtö Paalutorilta kirjaston edestä.

3 Likes

Tänään pidettiin Länsi-Vantaan pyöräpaja ry:n perustamiskokous ja laitettiin rekisteröintikuponki vetämään! Tässä on syksyn mittaan tehty kaikenlaista: selvitetty pajakontin hankkimista, oltu yhteydessä kaupunkiin, saatu sijoituspaikka kontille (tarkka paikka droppaa lähempänä avautumista).

Tavoitteena olis avata Myyrmäen pyöräpaja maalis-huhtikuussa. Sitä ennen jos kiinnostaa olla mukana suunnittelemassa juttuja, tervetuloa telegram-ryhmään esim. mulle viestiä laittamalla.

25 Likes