Langsterin paluu

Tämä pyörä on ollut ajossa jo vuodesta 2009. Ja toden totta, tämähän on mun ns. eka pyörä, kun pyöräilykärpänen puraisi. Tutulla oli samanlainen ja yli vuoden sitä ihastelin, ja sitten kun viimeinen hetki koitti, ostin. Vuonna 2009, kun olin täysi noviisi, tämä pyörä tuntui maailman parhaimmalta pyörältä.

Syksyn 2009 Tour de Helsinki ajettiin ihan orkkiskokoonpanolla (alla). Silloiset kanssapolkijat hoputtivat kovasti lukkisten ja kunnon ajokenkien ostoon.

Nyt kun tuota kuvaa katsoo niin onhan siinä järkyttävä määrä keltaista. Ei nappaa enää. Monta kertaa olen meinannut kaupata pois, mutta kun tämä on ollut aivan loistava roospuuttokelin lenkkipyörä niin pyörä on pysynyt.

Käytännössä tuollainen kapea flattitanko on ihan jees normiliikkumiseeen, mutta lenkeille sillä ei ole asiaa. Niinpä suunniteltiin jotain muuta. Tältä foorumilta tuli (oisko ollu sit 2010) hankittua Langster Gangsterin bullhorn. Erilaisia ajo-otteita löyty varmaan miljoona. Hitsin kivaa. Kuvassa Langster jo uudella satulatolpalla.

Muiden pyöräjuttujen tultua kuvioihin mukaan, Langsterilla ajo väheni radikaalisti. Siitä tuli puhtaasti paskakelien pyörä eli käytännössä ajelin sillä kevään ekat lenkit ja sitten syksyllä taas viimeiset + joitakin hiekkatielenkkejä, minne ei muilla pyörillä ollu asiaa. Taas kävi mielessä se kauppaaminen, mutta ei kun ei. Asiointiajoo en ajanu Langsterilla käytännössä ollenkaan, siihen oli fiksit.

Suht vaivattomasti olen saanut tuota pyörää pitää > kovaa ajoa ja välillä vähän pesua. Ihme kalkatusta se on kuitenkin pitänyt melkein alusta saakka. Yhessä vaiheessa syy löytyi satulatolpasta. Mutta sekään ei poistanut kaikkia ääniä.

Kulminaatiopiste tälle stoorille tulee siitä, kun päätin kaupata ja sain kaupattua Peugeot Tourmelet hiposinkulan pois. Ja kun viime viikolla Ahvenanmaan reisulla ajelin perheen kanssa juurikin Langsterilla. Sehän vaan tuntui hyvältä ajaa, edelleen. Aattelin, että josko niistä kalkatuksista tosissaan pääsis pois, ja voishan sitä droppia ajatella tähänkin pyörään, kun tämä ajaminen on niin kovasti mennyt droppien suuntaan (sattuneesta syystä). Jos fiksais tähän pyörään ne kahet kiekot, “kovempaan” maantieajoon ja cruisailuajoon (huonommassakin kelissä).

Kotio päästyä kiekot tsekkaukseeen ja nehän saatiinkin nopeasti kuntoon. Tosin vielä bulliksella. Mutta alla oleva olis ns. lenkkivarustus (paitti pitempi väli pitäs olla), jos olis vielä se bullis.

Fillarikellari oli pelastava enkeli, sieltä sain nopeasti dropin ja jarrukahvat, ja kas, droppiLangster olikin valmis alta aikayksikön. Tänään kävin tekemässä pikasen kopasun kehän toisella puolen ja ahaa-elämys oli luokkaa Mont Blanc. Ja mikä parasta, nyt ei kalkata. Whiten vapari on joka euron arvoinen.

Vaikken tällä kovasti tule ajaan niin tästä en luovu koskaan piste

P.S. Kiitokset YV-foorumin kauppakumppaneille. Tässä pyörässä on/ollut useampi foorumilta ostettu osa.

taksi-langsteri :smiley:

Ainakin täysin rehellisesti voin sanoa, että sata kertaa hienompi nyt vikassa kuvassa kuin ekassa.

Kyl. Vika setuppi kovin tähän mennessä.

pkks - 20:22, 26.6.2013 » Kyl. Vika setuppi kovin tähän mennessä.
Entäs ny?

Avainsana: Hson SL42

Sebusta meni etukiekko sillee rikki, että oli mietittävä uusia kiekkoja siihen. Samoihin aikoihin asioin Kumiluodissa ja siellä Hson korkeet kehät. Joo, olen aina tykännyt sillee maltillisesti korkeista kehistä. Yhdet mustat on ollu jo pitkään (nyt siis toinen rikki) ja Teikoselta ostin aikanaan yhdet hopeet (jotka on ollu ns. parhaimmat kiekot ever). Mutta nyt siis Kumiluodista Hson SL42 kehät. Onko ne maltilliset, se onkin toinen juttu. KPH kasas ja asensin saman tein Sebuun.

Tämän jälkeen mua uitutti.
Kiekot noin korkeilla kehillä ei sopinu ollenkaan lokaripyörään. Otti kyllä kupoliin muutaman kerran. No, ajelin kuitenkin ja sitten kun se etukiekon jarrupinta alko kuluun niin uitutus vaan kasvoi.

Laitoin myyntiin, mutta tietenkään kukaan ei ostanu niitä. Sit otettin pieni tauko asian suhteen.

Mont Blanc oli menny rikki viime vuoden elokuussa ja olin ihan aidosti iloinen, että yksi pyörä vähemmän. Sitä iloa kesti talveen, kun palstalla oli aika namun näköinen runko myynnissä. Ajatukset karkaili jo ties minne, ainakin siihen miltä Hson kiekot näyttää ko. rungossa. Tuli sellanen täytyy ostaa -tunne vaikka oikeasti ei ollut tarvetta. (tähän kohtaan runko saapui, pähkäilyä, asentamista, testailin hopeeta ja mustaa kiekkoa jne.). Ekan testin jälkeen totesin, että ei helvata ei nää sovi tähänkään. Kiekot on niin eri paria, koska etunen haalistunut ja jarrupinta kulunut. Jos olis ollu total black specs ilman etujarrua niin sit olis ollu gogo. Mutta nyt ei. Hah, otti päähän. Ja taas ne kiekot oli tossa vähä niinku turhan panttina.

Kunnes muistin, että mulla on LANGSTER. Sopiskohan ne kiekot siihen. Langsterhan on ollut puhtaasti lenkkipyörä (ne harvat kerrat kun ajettu) ja kevät/syyskelin pyörä. Jos ajaa lenkkiä niin eikös aeromalliset kiekot tuo lisäetua muihin. Hah, muihin? Aika paljon ajan yksin sittenkin. Mutta ajatus kelta/musta, joo vois olla ihan jees. Pyörä pajalle ja kiekot irti ja vähän muutakin. Siinähän kävi sitten niin, että satulatolppa vaihtui mustaan, sininen jarruvaijerin kuorenpätkä vaihtu mustaan, pullotelineet vaihtui mustiin. Eturatas ja ketju meni uusiksi. Laatikosta löysin vielä mustat rattaanpultit, jotka teki, tai sit ei, sen lopullisen silauksen.

Lääkäri oli laittanu mulle pari viikkoa ajokieltoa, joten nyt oli aikaa speksata, kasata ja päivittää. Oikeesti oli meno päällä ja hyvä fiilis. Siitäkin huolimatta, että ei ole päässy ajaan. Bussikorttia on vingutettu urakalla. Tai jos oikein tarkkaa miettii niin hyvä suunnittelu on puolivoittoa eli viime keskiviikon Lystimäki - bussillaKamppiin - eturieska postiin Postitalolla - 6 ratikalla Arabiaan - renkaat mukaan - bussilla BikeCompanyyn - pullotelineet messiin - bussilla Kamppiin - bussilla Lystimäkeen. Aikaa meni 2h40min ja maksoi vain 2 seutumatkan verran. Täähän vaan lisäs hyvää fiilistä (koska autolla toi reisu olis ollu aika syvältä).

Toki penkin säädöt pitää vielä tehdä niin sit näkee miten toi toimii tien päällä. Ainoa mikä vähän harmittaa on toi kulahtanut etukiekko takakiekkoon verrattuna.

Yhden pyörän kasaus ja yhden päivitys sai aikaan ahaa-elämyksen > vois poistaa kaikki vaihteelliset pyörät. Kuinka yksinkertaista elämä olisikaan. Mutta ehkä sen aika ei ole vielä.

LANGSTER!!!

Hehe, tää kyseinen Langsteri ja joku blogikirjoitus oli mun ihkaensimmäinen kosketus aiheeseen “sinkula”

muista langstereista en piittaa, mutta taksilankku on skenessä klassikko

Taksilangsterista yleensä tulee tosi paljon mieleen oma keltanen gangsta mutta kyllä tää tolla droppitangolla ja syvillä kiekoilla on paljon menevämmän näkönen! Lenkkisinkulat just jees.

Pientä päivitystä tapahtunu tässä näin. Jarrut ja viimeisimpänä tuo keulan vaihto. Paino tippu puoli kiloa, ollen nyt 8,6 kg. Välitykset ihan miehekkäät (imho), että pysyy porukkalenkeillä mukana.:slight_smile:

Iso kiitos Kaitamäki Heavy Industries (jarrureiän poraus)!!

Oispa…

Olipas mukavaa lukemista. Hyvä pyörä!

Ai se meni tähän. On kyllä siisti pörä ja hyvä kasvutarina.

Vihasen näkönen toi nykykuosi. Alkais kyllä huutaan jotain nopeempia kiekkoja noin ulkonäöllisesti.

kunba - 22:06, 20.3.2020 » Alkais kyllä huutaan jotain nopeempia kiekkoja noin ulkonäöllisesti.
Kiitos tästä. Aloin heti miettiin, että kun olen tykännyt noista Halon kiekoista niin ne vois kyllä olla aika jees tässä. Noi HSonit on aavistuksen liian korkeet tän hetkiseen omaan makuun. Jos jaksais vaan testailla. Mutta sainpahan pohdittavaa!

Keltaset pyörät on usein hyviä, ja niin on tääki. Kuten kaikkialle muuallekin, laittaisin tähän tietty Ellipset koska sopis oikein hyvin noihin taksiväreihin.