Langsterin (2009) ohjainlaakeri

Langsterin ohjainlaakeri alkais oleen vaihtokunnossa. Sen verta on selvitystyötä tehty, että laakereita ei saa enää Spessulta (Kumiluoti ja Mountain Bike Shop selvitelly asiaa).

Onks kellää käsitystä mistä niitä vois vielä saada? Vai onko Langsterin ajot sit ajettu.:frowning:

oisko tuossa:
https://www.bike24.com/1.php?content=13&search=IS41

Nii se on se täys integroitu irtokuulalaakeri. Jos et oo häkkiä vielä poistanut, niin tee se ja täytä tila kuulilla. Jos oot, niin rest in paalaimessa.

Tai no kannattaahan sinne yrittää sovitella jotain konelaakeria, ettei tarvitse hyvää pyörää paalata.

Ei kai se vm. 2008 Tricrossista eroa. Vaihdoin sellaiseen entisten irtohilujen tilalle tavalliset IS41-laakerit (kuten linkin takaa löytyy), lisäsin alapäähän jokusen 0,2mm korokeprikan (enpä heti keksi mistä saisi, mutta saahan niitä) ja yläpäähän muistaakseni 5mm spacerin pölysuojan alle. Hyvä tuli! Kaipa noita konelaakereitakin on eri korkuisia, kannattaa tutkia asiaa.

Mielestäni MD on tässä oikeassa, eli ihan normaali IS41 laakeri tilalle. Se alkuperänen on sellanen irtokuulatyyppinen, joka pitää ronkeloida sieltä ulos.

Tuossa kotimaisesta kaupasta, esimerkiksi:

Jos käy niin kuin MD:lle, että laakerin yläosa jostain syystä ottaa siihen emäputken ylälaitaan kiinni: voit käyttää niitä prikkoja (jos sellaisia on), voit viilata sitä emäputkea tai voi viedä pyörän liikkeseen, jossa on IS41 feissaustyökalu ja he pyöräyttävät siitä emäputken päästä lastua pois.

Taisin ronkeloida just tommosen Nicasion emäputkesta. Valmistajan mukaan “cartridge”, mutta menikin haarukka irottaessa osiksi ja kuulakehä piti koputella tuurnalla ulos, sit vaan uudet konelaakerit putkeen.

??

tai ehkä selkeämmin sanottuna: “kun emäputken päät ulottuvat konelaakerien yli”
:slight_smile:

Nuo mainitunlaiset feissaustyökalut taitaa muuten olla todella harvassa. Tarpeen vaatiessa itseä ei ehkä kovin paljoa hirvittäisi pyyhkäistä Langsterin emäputken päitä lamellilaikalla. IS-laakerien asettumiseen se ei vaikuta, vaikka nuo uloimmat pinnat menisivätkin hieman vinoon.

Tuolta muuten löytyy jotain aiheeseen liittyviä kuvia: Langster Headset Update | Flickr

Juuh, kiitos kaikille! Eiköhän tää jollain tavalla etene.

Tai siis tarkennuksena: en tiiä Langstereista sitten mitään. Mutta kuulostais samantyyppilseltä caselta.

löysin flickr albumin jossa on kuvattuna laagerinvaihto
näemmä noi kupit irtoaa pienellä duunilla

e. en tiiä mitää langstereista, mut kiinnosti vaa nähdä miltä integroitu ohjainlaakeri näyttää
ee. osaan lukea :smiley: mull dundane siis postas saman albumin jo lol

Hei tiiättekö mitä…

Ensinnäkin Kumiluoti ehotti, että ShockTherapy vois tietää miten tuo hommeli menee.

Toiseksi, kiitokset uudestaan kaikille kommenteista, koska ne sysäsivät omat ajatukset liikkeelle, jolloin sain myös omat jalat liikkeelle.

Tulin hetki sitten kotiin, kun hain rungon yllä mainitusta liikkeestä. Ohjainlaakeri vaihdettu, käy ja kukkuu. Pitää vielä kasata pyörä niin avot. Kiitos.