Kusisimmat infran kukkaset värikuvina

postaa kesähessuimmat värkkäilyt mitä olet nähnyt

1 Like

hyvä ettei menny bulssu puhki yöllä eduskuntatalon edessä

Lähdin Porista.

2 Likes

Raidejokerin työmaa tarjoili viikko sit tälläsen:

Vähän oli huono saada hyvää kuvaa tilanteesta, mutta kameran suunnasta tullessa tosiaan shikaani oikealle elikkäs just sinne mistä Viikin suunnalta tulevat autot tulee kolmion takaa ihmetellen ku pyöräilijät vaa ajaa kohti.

9 Likes


Tän postasin hauskat havainnot topikkiin. Kun kävin hakemassa tän kuvan sieltä, niin deletoin postauksen, enkä osaa undo.
En tajuu tän topikin paria ekaa kuvaa, ja kaipaan selitystä.

3 Likes

eipä tuossa voi ku hidastaa, ottaa kaarretta valotolpan oikealta puolelta, harrastaa XCtä pengertä pitkin, hypätä ajoradalle tai tilata custom-pyörä tohon kaarteeseen ku rogekin tulee heti kohta vastaan. helppohan ois tietty ollu vetää ajorata koherentiksi ilman et se leviää tolleen, mut ei sit.

2 Likes

suht pieneen kohtaan tuota pätkää on jossain välissä kolmitasopäissään tehty jonkinlainen randomisti nouseva näkymätön mikrokanttari johon on hyvä pannuttaa kun väistät pyörätiellä tötöileviä loliporukoita jotka ei kuitenkaan reagoi pirikelloon

4 Likes

Tommosta samantyyppistä eritasoansakanttaria on taidettu laittaa myös pitäjänmäentielle ny raidejokerityömaan jäljiltä. Ihan kiva, mahdollisuus diskoon niillekin, jotka eivät ajele ratikkakiskojen ulottuvissa.

5 Likes


Juu pyörätie kulkee näin sujuvasti tuossa noin

1 Like

Ajoin tosta tänään, ku en ihan ymmärtäny, mikä tässä oli ongelmana. Enkä kyllä ymmärrä vieläkään. Kelvihän tossa kulkee koko matkan, siinä vaan tulee vähän tiukempi mutka kuin tossa ajoradalla.

Edit: kappas, Hemppa olikin jo havainnollistanu asian.


Kas näin.

1 Like

Kriteerini taitavat olla ihan paskoja.

Nii ei tämä nyt kyllä mitään priimaakaan ole. Kommentoin täysin näiden kuvien ja sanojen varassa, mutta siis. Ihan hyvä havainnollistus tässä siitä niin, että välillä infra voi olla yllättävän paljon paskempaa kuin mitä se yllättävän vähällä voisi olla.

2 Likes

Joo ei todellakaan ole priimaa. Mut ei liene yllätys et pikkukaupungeissa pyöräinfra on mitä on, esim pyörätien asfaltti on paikotellen vedetty vanhojen laattojen päälle ja asfaltti on osittain kuoriutunu pois, railoja on enemmän ku tarpeeksi ja eikä kanttarit oo aina ihan esteettömiä. Jos haluaa vetää kovempaa niin on pakko mennä ajoradalle.

1 Like

Saako tahan osallistua infran kehitysmaasta vai meneeko pilalle?

Topikin raflaavuuden perusteella sanoisin että saa osallistua millä tahansa surkuhupia synnyttävällä infrasuunnittelulla.

1 Like

Olisikohan tuo Satakunnankatu jatkunut aiemmin tuosta suoraan (ainakin kartassa näkyisi jatkuvan samalla linjalla katu eri nimellä raviradan toisella puolella) eikä silloin joskus kenellekään tullut mieleen, että jalkakäytävänkin olisi samalla voinut oikaista uuden suunnan mukaiseksi.

en nyt siis oo varma että ilmaisitko vaan asian leväperäisesti mut siis ihan yhdistetty, eli kelvi, tuo pätkä käsittääkseni on.

”Jalkakäytävä” on yleinen haukkumanimitys pyöräteille, jotka tunnistaa pyörätieksi vain liikennemerkistä. Ja tuo nykylinjaus lienee sen verran vanhaa vuosikertaa, ettei silloin vielä ollut moista edes keksitty.

Itse muuten luulin kuvasta ensin, että koko pyörätie vain päättyy tuohon valliin.

Takaisin päiväjärjestykseen:

5 Likes

“koko perheen kelvi” tai en tiiä