Krossikumi- ja nastarengasketju.

Mulla on nyt pari viikkoa ollut 42 mm Routa litkutettuna eturenkaana. Tyhjenee hitaasti mutta varmasti eli ennen lenkkiä pakko pumpata. Nousi kyllä helposti vanteelle mutta tipahti salamannopeasti takasin alas kun pupelsin venttiilin sielun kanssa…

Hmm joo noista suomityreksistä kuulee kyllä paljon kommenttia että tubeless-yhteensopivuudessa on selvästi aika paljon laadunvalvontaongelmia, mutta ffoorumilla sanoivat että sen sijaan takuuhommat kyllä pelaa ja kusti polkee lieksasta kohtuu nopsaan.

Noh en tiiä mitä tässä sitten tekis. Paraikaa semmoinen tilanne meneillään että ISPin kyljet vuotaa jo ties miten monetta viikkoa eikä litkun lisääminen saa niitä tiivistymään yhtään sen paremmin. Mietin jo pitäiskö putsata renkaan sisäpinta ja lähmiä sinne kerros sikaflexiä tiivisteeksi. Tai sit vaan litkutettu sisuri.

Asennus on tarkastettu fuksivirheiden varalta eli litkut, teipit, kehät ja asennus pitäis olla kondiksessa ja vuotokohta on paikannettu saippuavedellä nimenomaan renkaan kylkiin

Et taida olla uusi täällä. :slight_smile:

1 Like

Ekat tyypit, seitsemisen kilsaa tamppaantunutta pakkascitylunta ja muhjua: ihan ok. Saa toki liukumaan, mutta ei pelottanut. Tuskin on keveimmästä päästä renkaita, mutta kyllä se sieltä perässä tulee eikä ihmeemmin tukkeutunut.

Mulla on nyt ollu marraskuun puolivälistä asti ollu 42mm routa stavan eturenkaana. Sillon asentaessa nousi napsauttimella hyvin mut tipahti heti pois kun laski paineet.
Nyt stava ollu tallissa varmaan kuukauden ilman ajoa, ja tänään lähdin sillä töihin. Paineet oli roudasta laskenu tosi alas mutta rengas edelleen tukevasti hyllyllä.

Koska kukaan ei osannut kertoa voiko renkaan kylkiä tiivistää sikaflexillä niin jouduin nyt kokeilemaan itse. Kerron sitten myöhemmin toimiiko/kaduttaako. Ainakin näyttää kunnon enduro proolta kun on renkaissa mustaksi sutatut logot!

12 Likes

:muscle::pig:

nyt on kunnon tekemistä. tästä minä nautin

alibin keskiaukeama kampetta

2 Likes

Schwalben g-one allroundit alla ja 2km ajoa ja sepeli puhkasi. :frowning:
Hyvä pito talvella ja viime talven kestikin hyvin. Onko tullut uusia renkaita jotka ovat kevyet, kestää sepelin ja rullaa hyvin? :grin:

Kuva liittyy.

elikkäs olikos tää skinny freddie nyt sitten 622-30? viittisiks kattoo tönärillä kuinka levee se on siinä sun kehälläs? mietin tässä asioita ja tää vähän liittyy.

Eikös kaikki g-one allroundit ole tubeless-renkaita, joten todennäköisesti niissä on tosi ohut kulutuspinta? Oletin siis, että sulla on sisurit käytössä?

En tiiä täyttääkö mikään noita vaatimuksia, mut itellä ainakin sisurin kanssa talvella ajaessa on spekseinä, että rengas on sisurille tarkoitettu ja siinä on suht korkeaa ja harvaa nappulaa. Seuraavaksi kiinnostaa testata ehkä Continental AT Ride. Nyt on jo monetta vuotta Smart Sam (ei plus) ajossa ja ainakin se on kestänyt. Ei rullaa, eikä taida olla kovin kevytkään.

Mä oon talvikrossikumiin speksannut ite nimenomaan tiheetä (keski)nappulaa siinä uskossa, että se toimii vähän niinkuin Schwalben Greenguard, eli kulutuspinta on niin käytännössä paksu että sepeli ei edes yllä sinne sisuriin asti, vaikka pehmeästä kumista läpi meneekin. En oo ihan varma että toimiiko tuo oikeasti niin, mutta se ainakin vois toimia, ja harvalla nappulalla ei ainakaan toimi. Eipä noi X-One Allroundit oo tainnu sepelille nöyrtyä kuin kerran, ja sillonkin loppuun skidattuna.

GravelKing SK taitaa kuulua noihin tiheisiin keskinappuloihin ja sellaista en kyllä enää talvella käytä. Viskoo lunta niin urakalla että lokarit on heti tukossa ja toi tiheän nappulaston pistosuojauskyky on kokemusperäisesti myös aivan yhtä huono kuin harvojen. Smart Sam (ei-Plus) on kans kumi, joka oli itelläni vähän väliä paikattavana.

Sanoisin että pistosuojaus on yksi asia ja kuvio toinen.

Hyvä tietää. Voi laittaa harvaan kuvioidut vihreet Misukat alle hyvillä mielin ilman pelkoa enemmistä fläteistä. Vaikka Jerry Tubelee Lewiksenä ne alle meneekin.

Joo, leveys nappulan ulkoreunasta toiseen on ehkä puolta milliä vajaa 30 milliä. Korkeus huippuun asti on jotain 27 milliä, nastan korkein reuna melkein siinä asti.

Kehä on H+Son Archetype, jonka sisäleveyshän on kai 17,5mm. Sisuri taitaa olla 25-32-milliselle merkattu.

Mitenkäs tämä - https://suomityres.fi/tuotteet/routa-tlr
Ostin puolisolle kommuuttirenkaiksi. Minusta vaikuttavat oikein hyviltä kaikkeen paitsi ekstreme-sään ajoon. Puoliso sanoi et rullaa huonommin ku Gravdalit mut paremmin ku W240 OG.

Gravdalit oli sen mielestä parhaat talvirenkaat, mutta ne puhkee paljon helpommin sepeliin ja maksaa paljon enemmän.

oukkidoukki ja kiitos! (:

missäpäin suomee ajelet? tai niinku paikallisesti koetko hyväksi talvirenkaaksi?

Hesan stadissa. En oikein tiiä, onko näillä kolmekymppisillä, liekö kolmekakkosillakaan, niin kauheasti oleellista eroa… Tai ainakaan sen suhteen, miten helppoa/turvallista niiden kanssa ajaminen on. Ehkä ne erot tulee esiin, kun väylät on melkein kuin kesällä ja rullaus on helppoa ja oleellista, eli toisaalta alku- ja lopputalven mustalla jäällä / muilla pikkulumikeleillä, kun jännittää liikaa ajaa pelkällä kumilla ja sitte toisaalta vanhan/auratun lumen keleillä eli yleensä jossain niissä keskitalven komeissa pakkaskeleissä - ainakin jos väylät on saatu ajoissa putsattua sohjomöhjöstä ennenku ne jäätyy tai sit jos on satanut jo tarpeeks lunta päälle.

Meinaan, että sitte ku on niitä sohjo-, jäinen sohjo tai paksu lumi -kelejä, niin yhtä cyclocrossiahan se sitten noilla kaikilla taitaa olla. Se on sitten jo teknistä ja vaatii vähän uskallusta/tyhmyyttä, joka multakin joskus loppuu kesken (hence plussanastapyörä vaikeille keleille).

Ja polanteille tuskin lähtisin noidenkaan kanssa vapaaehtoisesti enimmälti kanttailemaan, koska niiden kanssa on Xerxeksienkin kanssa joskus kuset sukassa, vaikka niissä sentään on suht tiuha nastajono reunassa. Mutta tuskin kokisin jonkun 38 Gravdalinkaan kanssa niiden päällä ja vieressä leikkimistä kovin turvalliseksi, en välttämättä edes plussarenkaiden.

Tää on siis mestoille/keleille, joissa joutuu ajamaan ajoradalla jostain syystä: esim. kun ei oo pyöräteitä tai se on vielä vitullisemmassa kunnossa kuin ajorata.